Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Postás sztrájk hétfőn: Jóska, levelet hoz a Posta!

Sztrájkolnak a kézbesítők - csak fő feladatukat látják el hétfőtől, sorsjegyet nem árulnak. A leveleket, csomagokat és a nyugdíjakat kiviszik az ügyfeleknek, de sorsjegyet nem árulnak, és címközvetítést sem végeznek. Így akarják elérni, hogy a postai dolgozóknak ne legyen kötelező értékesítési tevékenységet is végezniük, csak azok tegyék ezt, akik önként vállalják. A Posta szerint nincs szó sztrájkról, mivel a kézbesítés nem áll le, hétfőn ugyanakkor a társaság vezetői leülnek tárgyalni a szakszervezetekkel.
A kézbesítők sztrájkja most korlátozott munkavégzést jelent majd, az emberek szinte semmit nem vesznek észre belőle: a munkaköri előírásokat betartják, a leveleket, küldeményeket, utalványokat és a nyugdíjakat kiviszik, de értékesítési, ajánlási és címközvetítési feladatokat nem végeznek, terveik szerint az egész országban. Azaz nem kínálnak majd az ügyfeleknek sorsjegyet vagy például biztosítást - magyarázta a Kézbesítők Szakszervezetének elnöke.

Tusz Ferenc azt mondta: bérkövetelésük most nincs, azt akarják elérni, hogy ne legyen kötelező az értékesítés az érintett postai dolgozóknak. Nincs mindenkinek érzéke ehhez - fogalmazott. Az érvek között szerepel az is, hogy bizonyos környékeken nem tudnak sorsjegyeket eladni, mert nincs erre pénzük az embereknek. Ugyanakkor bizonyos esetekben szankcionálhatják a dolgozókat, ha nem végzik megfelelően az értékesítést - jegyezte meg a szakszervezeti elnök. Tusz Ferenc nem árulta el, hány tagja van a Kézbesítők Szakszervezetének, szerinte ez most lényegtelen.

Nem tudni azt sem, mekkora a támogatottsága a dolgozók között a hétfőn kezdődő akciónak. A postával szerdán kezdett tárgyalni az érdekképviselet, de eddig nem jutottak dűlőre - tette hozzá. A Magyar Posta szóvivője szerint nincs szó sztrájkról, mivel hétfőn a Kézbesítők Szakszervezetének tagjai is felveszik a munkát, a szolgáltatás folyamatos lesz. A posta hétfőn mind a 9 szakszervezettel megkezdik a tárgyalásokat az értékesítésről - mondta Tomecskó Tamás.

A szóvivő szerint az értékesítést nem tudják elhagyni, mert csak a csekkfeladásból és levelek, csomagok kézbesítéséből nem lenne elég bevétele a Postának. A társaság most nyereséges, az értékesítés leállításával viszont már az adott évben veszteséges lenne - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 20. Erszébet 2008. június 30. 07:24
  „Kedves Hozzászólok!Nem az a lényeg,hogy ki mit terjeszt! Ez a jéghegy csúcsa. Hanem ,hogy a kézbesítőket is vegyék végre emberszámba!Ha már ennyi terhet rájuk raknak, biztosítsák a megfelelő munka körülményeket is! NEM A LÉGKONCIS IRODÁRA GONDOLOK!!!! Hanem ha délután fáradtan haza jön, ne biciklit keljen szerelnie! Némelyik kézbesítő kerékpárján nem találsz egy ép eredeti alkatrészt!! Stb, stb,...még ragozhatnám..!(Erzsébet)”
 • 19. rossman 2008. június 30. 07:10
  „Hello

  Ez nálunk ugy müködik,hogy köteleznek minket a biztositások megkötésére,erőszakoljuk rá az emberekre a gagyi biztositást mert mi jó kapcsolatban vagyunk az ügyfelekkel minket szeretnek.Ha nem tesszük akkor,levesznek a pénzünkből (80000 brutto) vagy ránkszállnak hibát keresnek,és kikészitenek mig ki nem lépsz.MI NEM VÁgjuk át az embereket a gagyi biztositásokkal,abba a kézbe harapjak bele ami enni ad? Minden postás magára köt biztositást,mert fél hogy ki ne csapják,ők meg 1,-2 millo jutalmat kapnak miattunk”
 • 18. lumberjack 2008. június 30. 05:12
  „Kedves Neonhal!
  Ha nem bánod egy kicsit kijavítlak. A Tesco újságot nem a Posta terjeszti! Egy lapterjesztéssel foglalkozó kft. végzi a terítést. Az más kérdés hogy a Postán veszik át!
  Üdv”
 • 17. Ricsi99 2008. június 29. 23:13
  „""Erzsébet 2 2008.06.29 16:12
  Mi lesz ha ez a gárda kiöregszik,és fiatal egyre kevesebb lesz???.."
  Mi lenne? Meg fogják fizetni a postásokat, ha kell a munkaerő!"

  Ezt megnézem, eddig sem fizettek ezután sem fognak ,marad a postabank, többit meg nagy íveben le.....k”
 • 16. Tabornok 2008. június 29. 21:16
  „"Erzsébet 2 2008.06.29 16:12
  Mi lesz ha ez a gárda kiöregszik,és fiatal egyre kevesebb lesz???.."
  Mi lenne? Meg fogják fizetni a postásokat, ha kell a munkaerő!”
 • 15. Erzsébet 2 2008. június 29. 16:12
  „Erzsébet folytatása...Miért van az,ha véletlenül jelentkezik valaki,néhány nap után kijelenti,hogy Ő ezt a munkát ennyi pénzért nem csinálja??Szegény Hivatalvezető meg eszi kezit-lábát,hogy az ügyfelek ebből semmit ne érezzenek meg!Ennyi trehány,lógós,lusta ember volna ebben az országban??Nem hiszem! Meddig lehet az embereket cseszegetni??Mi lesz ha ez a gárda kiöregszik,és fiatal egyre kevesebb lesz???......Egy csomó kérdöjel.....(egy postás feleség)”
 • 14. Ezsébet 2008. június 29. 15:38
  „Csak gondolkodom!Aláírom,hogy haladni kell a korral,nyereségre kell törekedni.De minden áron??A profit az első,az ember már csak eszköz??Mi lenne ha az akinek az agyából kipattantak ezek az okos gondolatok,végiggondolná,hogy Ő mit tenne ha neki kéne megcsinálni amit kitalált?Ha annyi fizetésért,hóban,esőben,40fok kánikulában,napi 10-12órát Ö biciklizne,akkor is ugyanúgy gondolkodna mint a légkondicionált irodában?? Miért van annyi üres kézbesítőjárás,amikor munkanélküliség van az országban??Miért van az,ha a kézbesítő pihenne néhány napot a kollégáinak kell a járását lehelyettesíteni??Hol van az alkotmányosjog a pihenésre??Ez szabadság.....?? Még folytatom...”
 • 13. Neonhal 2008. június 29. 14:42
  „Egyátalán, hogy merik a vezetők kötelezővé tenni ezt a tevékenységet?! És szankcionálni az "alulteljesítőket"?! A biztosítási ügynök az biztosítási ügynök, a postás az meg postás! Ezek mögött a tevékenyságek mögött is egyéni érdekek állnak, akárcsak a kerekpár-ügy mögött! A cégnek ezek komoly presztizsveszteséget jelentenek, hiszen az emberek nagy többsége nem szívleli sem az ügtynököket, sem a szórólap-terjesztőket. Ugyanis, ha nem tudná valaki, a Tesco újságot is a posta terjeszti! Az újságkihordók által - ezért is kapják az előfizetők később a lapokat!”
 • 12. Tabornok 2008. június 29. 11:18
  „"creat 2008.06.28 20:07
  Tisztelt hozzászólók! Végoggondolták amit leírtak?"
  Kedves CREAT! Olvasd, gondold végig amit írtál! Álj be kézbesítőnek, aztán rá jössz, hogy sokkal nehezebb, mint aminek látszik!”
 • 11. Tabornok 2008. június 29. 11:14
  „"pan.cser 2008.06.29 09:51
  A biztosítások kötése, befektetési portfóliók ajánlása annyira komoly dolog, hogy KOMOLY ember így nem köt üzletet, sem az ablaknál, sem az utcán a levelet hordó postással."
  Ezt szerintem minden normális ember tudja!
  A Posta vezetői ennyire hülyék??”
 • 10. Tabornok 2008. június 29. 11:10
  „Magyar László 2008.06.28 14:11
  Tisztelettel mindenkinek!

  Kedves László!
  Amit írtál, nem a kézbesítőknek kellene látni, hanem annak a fényestekintetű Postás vezérkarnak, akik zenebohócnak nézik a kézbesítőket! Akikek az extraprofit az egyetlen szempont, semmi más. A kézbesítők tipikus esetei annak, hogy egy emberről, hogyan húzzunk le több bőt? Ugyan az mint az állam, csak postamódra. Aki ezt az értékesítősdit kitalálta, egy hét után otthagyná a postát, ha megcsináltatnák vele, amit kitalált.
  Őszinte részvétem a postásoknak, hogy ilyen kretének a vezetőik!”
 • 9. LAZA 2008. június 29. 10:59
  „Hangsulyozom nem vagyok postás csak az ilyen mentalitású emberektől megy fel az agyvizem mint ez a creat.Az ilyen emberek miatt is tart itt az országunk ahol tart.
  Rápakolni mindent a bérből és fizetésből élőkre.
  Fizessél több adót,több járulékot,közüzemü dijakat emeljük folyamatosan,dolgozzál még többet még jobban még hatékonyabban,de ha valami nem tetszik akkor el lehet húzni!
  Majd én a posta (vasut,egyéb)palotában havi sok millióért eldöntöm,hogy milyen bicikli tendereket irok ki milyen tanácsadói szakértői díjakat fizetek ki jó csúszó pénzekért.
  A szakszervezet és mindenki fogja be a pofáját akinek ez nem tetszik.
  Igenis zaklassák a lakosságot mindenüt a baromságaikkal az embereknek tele a zsebük kifejezetten elvárják,hogy zaklassák őket.”
 • 8. pan.cser 2008. június 29. 09:51
  „A biztosítások kötése, befektetési portfóliók ajánlása annyira komoly dolog, hogy KOMOLY ember így nem köt üzletet, sem az ablaknál, sem az utcán a levelet hordó postással.”
 • 7. éne 2008. június 29. 08:32
  „Hát igen, kár a postának biztosítósdit meg bankosdit játszani, ha néha még az alapszolgáltatásokkal is baj van. Ja és attól, hogy kiadják utasításba nem lesz biztosítási szakember minden postásból, hiába küldik őket munkaidőn kívül kötelező oktatásokra!!! Ja és egy ablak mögül sem lehet üzletet kötni. Ki az a marha aki azt hiszi, hogy két csekkfeladás közben anya még befektet fél millát? Na aki ezt kitalálta azokat kéne sürgősen kirúgatni.”
 • 6. Ex postás 2008. június 28. 23:33
  „Kedves "Creat" ! Én szintén postai dolgozó voltam, hosszú évekig. A béremelést meg mindig ahhoz igazították, hogy mennyi biztosítási terméket , sorsjegyet, képeslapot adtam el, nem a munka minőségét nézték. A jutalékról meg annyit, hogy nevetségesen alacsony összeggel szúrják ki a szemünket a főnököknek és talpnyalóiknak meg busásan fizetek azért amiért a kis ujjukat sem mozdították. A terhek meg egyre csak nőnek, író asztal mellől könnyű kézbesíteni. Vedd a válladra a táskát és kézbesíts, szerintem két órán belül meg váltózik a véleményed. Hajrá Postások.”
 • 5. pan.cser 2008. június 28. 22:47
  „Kedves "creat"! Engem kifejezetten zavar, amikor az ablaknál ajánlott levelet adok fel, közben a kisasszony agitál erre arra, ezzel időt vesz el tőlem, amire senki nem jogosította fel a postát. A kézbesítőnél ugyanez a helyzet, a levelemet akarom és nem a dumát. A példád azért sem jó, mert míg a fogyasztó vagyis én általában választhat, a munkavállaló szintén, Posta Művek csak egy van, ez köti a postás szakképesített embereket a fogyasztót szintén. Idióta, lővészárokban soha nem szolgált ifjú menedzserek agyában szoktak ilyen buta ötletek megszületni, de én nem kérek a dumából. Postai szolgáltatást akarok a dumát meg fejezzék be. Hajrá kézbesítők, Veletek vagyok!”
 • 4. creat 2008. június 28. 20:07
  „Tisztelt hozzászólók! Végoggondolták amit leírtak? Magukszerint ez így működik, hogy a dolgozó határozza meg a cég tevékenységi körét? Meglepődnék, ha ennek így kellene működni! Gondolják végig... Mi lenne, ha az étteremben a pincér nem vinné ki monsjuk a pacalpörköltet, mert ő nem szereti azt, vagy a buszvezető azt mondaná, hogy ő tud egy rövidebb utvonalat és kihagyna településeket az utvonalból... Azért nehogy már ekkora szabadsági foka legyen egy alkalmazottnak!
  A szakszervezeti vezető meg örüljön, ha a cég plusz bevételhez jut, mert akkor abból talán jut bérfejlesztésre, egyéb szolgáltatásokra.
  Kérdem én, ha önök lennének vállalkozók, mit szólnának ahhoz, ha a tolgozó azt mondaná, hogy ezt vagy azt nem csinálja?
  Ráadásul itt nem kell megalázó dolgot csinálni, nem kell törvénysértő dolgot csinálni, ráadásul talán a plusz feladatért jutalék is jár.”
 • 3. Egy átlag ember 2008. június 28. 18:31
  „Igazuk van a postásoknak, a mai világba, az ő fizetésükből elég nehéz megélni. Igaz a többi átlag ember sem keres jól, és ők is sztrájkolhatnának!!! Kíváncsi lennék, akkor mit csinálnának azok, akik megszabják a fizetést, hogyha sztrájkolnának, a pékek és nem lenne kenyerük, vagy sztrájkolna minden bolt, vagy minden hivatal. Leállna az élet.”
 • 2. Magyar László 2008. június 28. 14:11
  „Tisztelettel mindenkinek!

  Kár hogy a hozzá szólás csak kiskörben olvasható ill. olvassák.
  A kézbesítő feladata az alapellátás biztositása, az egyéb mint az értékesítési tevékenység már csak bővítés, több feladat.
  A kézbesítők nem túl nagy pénzért, túl vannak terhelve, az a sok ember aki ideiglenessen dolgozott helyettesként, szerintem tudna erről beszélni, és hozzá szólni, nem véletlen, hogy csak bizonyos ideig csinálták, sok a munka, aránytalan fizetésért. Nem az átlag fizetésről beszélek hanem kézbesítői fizetésről. Persze nem beszélve az állandó számonkérésekről, biztosítási (címek), eladott sosjegyek, stb. Volt kézbesítőként és szakszervezeti vezetőként jól tudom. Sajnálom ,hogy a vezetési stílus mára sem változott és rabszolgatartási stílus dívik! Ideje lenne változtatni, és remélem ezt a kézbesítők is látják.
  Tisztelettel: Magyar László”
 • 1. lumberjack 2008. június 28. 11:52
  „Csak a kézbesítők nem tudnak róla....
  Az viszont igaz hogy már házaló biztosításközvetítéssel is kell foglalkozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellnövelés kapszulával

Szép mellekre minden nő vágyik, szikére és szilikonra kevesen. A természetes anyagokból álló… Tovább olvasom