Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Pénteken adják át a Prima Primissima Díjakat

A díj alapításának 10. évfordulója alkalmából idén Jubileumi Primissima Díjakat is kiosztanak a korábbi évek Prima díjasai közül ötnek. A díjra egyébként idén rekord mennyiségű, 550 jelölés érkezett.
Ma adják át a Prima Primissima Díjakat, az ünnepi gálaműsort a Művészetek Palotájában tartják.

A díjra 10 kategóriában összesen 30 jelölt esélyes. A díj alapításának 10. évfordulója alkalmából idén Jubileumi Primissima Díjakat is kiosztanak a korábbi évek Prima díjasai közül ötnek. A díjra egyébként idén rekord mennyiségű, 550 jelölés érkezett.

A magyar irodalom kategóriában Kiss Anna költő, drámaíró, Krasznahorkai László író és Tornai József költő, író, műfordító esélyes. A magyar színház és filmművészet kategóriában Bodrogi Gyula színművész, Kósa Ferenc filmrendező és Szinetár Miklós rendező a díj jelöltje. A képzőművészek közül Sajdik Ferenc karikaturistát, Ujházi Péter festőművészt és V. Majzik Mária képzőművészt jelölték.

A tudósoknál Palkovits Miklós akadémikus, Ritoók Zsigmond filológus és Szemerédi Endre matematikus közül választanak. A magyar oktatás és köznevelés mezőnyében Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora; Grétsy László nyelvész és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola esélyes.

Az építészet, építőművészet kategóriában Balogh Balázs építészmérnök, Lázár Antal építészmérnök és Török Péter táj- és környezetépítész a jelölt. A magyar sajtó képviselői közül Benda László szerkesztő, riporter, Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sportfőszerkesztője vagy Süveges Gergő, a közmédia műsorvezetője lehet a díjazott.

A magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Bihari János Táncegyüttes, Halmos Béla népzene oktató és Rostás Árpád vándorasztalos került a jelöltek közé. A magyar zeneművészet kategóriában a Kodály Kórus Debrecen, Miklósa Erika operaénekes és Szenthelyi Miklós hegedűművész esélyes a fődíjra. A magyar sport kategória jelöltjei Kulcsár Győző párbajtőröző, Magyar Zoltán tornász és Portisch Lajos nagymester sakkozó lettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman indulnak Szántód polgármesteri tisztségéért

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Szántódon. Tovább olvasom