Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Panaszáradat a Balaton Sound miatt: az északi parton is lehet hallani

Akkora a hangerő a nyár egyik legnagyobb buliján, hogy még az északi parton is lehet hallani a zenét.

Alig nyitotta meg kapuit szerda délután a Zamárdiban megrendezett Balaton Sound, sokan máris panaszkodtak a zaj miatt. Pedig hivatalosan csak csütörtökön "izzottak" fel a hangfalak, a szerda esti előbulit az északi parton is "kiválóan" lehetett hallani. Ami a meglepő, hogy nem (csak) a közvetlen szomszédok, hanem a tó másik felén élők hördültek fel a vízen szálló dübörgés miatt.

Egy fogyasztóvédelmi blogon a paloznakiak panaszlevele olvasható, de más források szerint Tihanyba is áthallatszott a buli. Csütörtökön pedig már Balatonfüreden is olyan jól lehetett hallani a déli oldal fesztiválját, hogy sokan táncra is perdültek.

A naplo-online.hu cikkét olvassa el itt.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. bach1750 2011. július 11. 14:38
  „Ezt a hétvégét is Füreden töltöttük a feleségemmel a nyaralónkban... Tragikusan hangos volt a zene a túloldalon! A Zamárdi Polgi szerint mértek, és mindent rendben találtak. Haha!

  Biztos vagyok benne, ha a hangeről 30-40%-kal lejjebb vették volna, hogy ne hallatszódjon mindenhol, az fel sem tűnt volna a szórakozó tömegnek. Nem tették, mert jó hírverés az, hogy még most is mindenki róluk beszél.

  -úr Isten, mekkora buli lehetett, ha a túloldalon is hallották...

  Ennél jobb reklám nem is kellhet. Az, hogy a zaj behallatszik mindenkinek a lakásába, már btk-s magánlaksértés.

  Hivatalosan gondolom senki sem tett feljelentést, azt bizonyítani kellene, és ez bonyolult.

  Minden marad így, a sziget ugyanilyen hangos, régen még a mostani Főpolgi is tiltakozott. :))))”
 • 46. miracle 2011. július 08. 22:11
  „Melyik társaság is a nagyobb?
  Pár napot kibírtok a semmi közepén, vagy nem?”
 • 45. óűőú 2011. július 08. 22:02
  „Szerintem meg az menjen az Alföldre, a semmi közepére, aki nem bírja ki ezt a pár napot.... de maradjanak is ott”
 • 44. miracle 2011. július 08. 21:48
  „Ezt az izét nem lehetne az Alföldön, a semmi közepén tartani 20 km-re minden lakott területtől? Szeleteljenek ott. Uborkát.
  Szerintem a pár tízezer bohócon kívül senki mást (9,9 millió) nem érdekel ez a gagyi. 2 kg szeg egy mosógépben különb zene, mint ez a fantáziátlan, 10 éve ugyanaz, egy számon belül 50-szer ismétlem valami, aminek 99%-a lopott mixelt képződmény, a maradék 1% meg a CD-csere.”
 • 43. tricse 2011. július 08. 20:37
  „Egy cikk ehhez kapcsolódva! Modi szabad linkelni? Vagy nem?

  http://index.hu/kultur/zene/fesztival/2011/07/08/a_parasztvakitas_megvolt/”
 • 42. óűőú 2011. július 08. 17:06
  „milyen150 decibel? ,,minden színpadra került egy decibelmérő, amit egy központból (?) monitoroznak, és ha túllép egy meghatározott értéket (itt, DJ Ren és a többi dzsunglista esetében ez 102 decibel volt), akkor fél percre meghal a hang. "”
 • 41. akela4 2011. július 08. 16:58
  „Nem kell tűrni a zajkeltők terrorját!
  Még ha lejjebb veszik a hangerőt, akkor sem sérül a mulatáshoz való joguk és nyugodtan ellehetnek, csak tartsák be az emberi együttélés minimális normáit és nem lesznek háborgatva!
  De az erős legények a balhé után sem a védtelen facsemetéken, buszmegállókon, köztéri padokon vezessék le a feles energiájukat és akkor ember számba is vehetik őket!”
 • 40. pancser 2011. július 08. 16:55
  „39-hez! Igen, megberhelt kipufogóval repesztenek a sötétben 30 km-es tábláknál is. A Szabó család autózik és nem hall semmit, miért is hallana, hiszen csak azt teszik amit éppen kiadnak nekik a tervszerű rendvédelmi munkában. Persze ha az ablakod alatt 120-al elszáguld az egész 30 mp max. ezért kevésbé zavar.”
 • 39. józanparaszt 2011. július 08. 16:44
  „37: látom beleástad magad (ha zavar, elnézést a tegezö formáért) a téma jogi hátterébe is. ennek alapján kicsit tágabb értelemben szerinted ide tartozhat az idétlen "koppányosított", netán teljesen hiányzó kipufugókból származó dobhártyahasogató zaj is?”
 • 38. pancser 2011. július 08. 16:19
  „Azt mondják rosszul élünk. Amíg buli buli hátán, most már hétköznap is megy a hangoskodás éjszaka, nem hiszem el. Tegnapelőtt a Wittman parkból harsogott a zene 1000 m-es sugarú körben ingyen hallgathatta mindenki. Gondolom a résztvevők nem hajnalban kelő dolgozó emberek voltak akik megengedhetik maguknak a csötörtöki ágyban fetrengést a hajnalig tartó dajdaj uitán.”
 • 37. akela4 2011. július 08. 16:02
  „Az a sok degenerált, aki csak a maximum hangerőt ismeri, tudja meg, hogy ezzel a mások jogát sérti és a csendháborítás bármikor bejelenthető!

  Bárki fordulhat a rendőrséghez is, hivatkozva a 218/1999 (XII. 28) Kormányrendeletre - Az egyes szabálysértésekről,
  melynek 6. §-a ekként rendelkezik a csendháborításról:

  6. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön,
  továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások
  nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő
  pénzbírsággal sújtható.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.

  (3) Alkalmi kulturális, szórakoztató, vendéglátó, sport-, reklámcélú, közösségi, továbbá minden hangosítást igénylő
  rendezvénytől származó zajterhelésre a környezetvédelmi hatóság - az üzemeltetőnek, illetve a rendezvény
  szervezőjének szakértői véleménnyel alátámasztott kérelmére - meghatározott időtartamra az 1. számú melléklet
  szerinti zajterhelési határértékekhez képest eseti túllépést engedélyezhet, amelynek mértéke legfeljebb 10 dB
  lehet.

  Az Alkotmány Bíróság határozata úgymond "alkalmazhatóbbá" tette a csendháborítás tényállását, így lakossági
  bejelentés alapján a rendőrség mérőeszköz hiányában is felléphet és megállapíthatja a csendháborítást, amennyiben
  az indokolatlan zaj mások nyugalmát zavarja.
  Tehát nem kell semmit sem magyarázni, csak a rendőrséget hívni!
  Esetleg másodszor is és akkor már fel is oszlatják az engedéllyel rendelkező banzájt is!”
 • 36. Szabra 2011. július 08. 14:20
  „Örüljenek az északi part lakói, vendégei, hogy nem kell nékik zenehallgatási díj + ÁFA - fizetni, mert potyáznak....”
 • 35. Madarász 2011. július 08. 14:13
  „34. Már hogy ne háborognának a soproniak, tele volt vele az újság sms rovata... Szerintem jogos a felháborodás, mert nem hiszem, hogy olyan hangerőt kéne használni, amit újabban csinálnak. Győrben is sokszor még a külvárosi kerületekben is hallani a koncerteket, úgyhogy nem irigylem a közelben lakókat.
  Régebben is voltak szabadtéri rendezvények, de értelmesen meg tudták választani a hangerőt. Most is olyan emberre kéne bízni, aki képes erre!”
 • 34. minney 2011. július 08. 13:54
  „hát persze, hogy megint itt a felháborodás...a soproniak miért nem háborognak a volt fesztivál miatt? még a városba se lehetett egy rossz szót se hallani... a balaton sound miatt miért kell ennyire? természetesen a balaton parton nem csak szórakozni kell, hanem pihenni is, de ezt a 4 napot igazán el lehet viselni, ami a fiatalokért van...aki elmegy egy ilyen fesztiválra, az látná, hogy a normális szórakozás igenis észrevehető..persze vannak ilyen fesztiválokon vandálok is, akik törnek-zúznak, de a secusok egyből kiküldik az ilyeneket....egy ilyen fesztre NEM azért megy el a fiatal, hogy buta legyen, hanem hogy hatalmasat bulizzon és kitombolja magát....akik meg szemben laknak, a Balaton partján, talán el tudják viselni ezt a 4 napot...a víz viszi a hangot, köztudott..miért kell mindig reklamálni, és miért nem lehet békességben megélni egymás mellett...?:S”
 • 33. Goldmund 2011. július 08. 13:40
  „Ha akkor lett volna ilyen zaj, amikor én nyaraltam volna ott, bizony én is rossz néven vettem volna.

  De hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe, levonom a következtetést: ezután nyáron elkerülöm a Balatont. Meg a többi hasonló tavat is. Esetleg nem is Magyarországon nyaralok, hanem ott, ahol természetes, hogy az egész éves hajtás és nagyvárosi lét után csöndre és nyugalomra vágyik az ember. Aztán lehet majd nyavalyogni, hogy a magyar ember miért külföldön költi a pénzét, miért nem a magyar panzióst, vendéglőst gazdagítja.”
 • 32. pancser 2011. július 08. 13:28
  „Ez ma órási gond szerte az országban, így a városunkban is. a dolog úgy rögzül a fejekben" akkor bulizok, meg ott ahol akarok, olyan hangosan ahogy akarok. Mosonmagyaróváron nem is akar az önkormányzat lépni, mert valószínűleg fél a konfliktustól. Pedig az éjszaka a pihenésről szól. Nem a 90% pihenőnek kéne alkalmazkodni, hanem a bulizóknak! Nappal is van probléma, próbálj a dunaparti hétvégi házadban szundikálni vasárnap délután!”
 • 31. Madarász 2011. július 08. 13:28
  „23.

  A dolog nagyon egyszerű! Nem muszáj halláskárosodást okozó hangerővel bömböltetni a zenét, aki kíváncsi rá, úgyis odamegy, aki meg pihenni megy, had pihenjen.

  26. Normális hangerő, mértékletes alkohol fogyasztás, drog mentesség.”
 • 30. NoBo 2011. július 08. 13:19
  „Matuskaszilveszter... Ülj fel a repülőre és repülj messze....
  Ennyi panaszkodó <moderálva> embert...”
 • 29. matuskaszilveszter 2011. július 08. 13:13
  „25. Marshallsyn 2011.07.08. 12:12 !!!!!!!!!!!!
  Demokrácia = mindenkinek egyenlő joga van (bulizni , vagy pihenni) ha ezt más kárára teszi bármely okból az szerintem demokrácia és az én pihenéshez való jogom ( ami egyébbként alkotmányos alapjog) sárbatiprása.nem mindenki vendéglátós vagy "cimmerferis" azt gondolják egyesek a profit mindenre feljogosít.”
 • 28. bbbb 2011. július 08. 13:07
  „egy evben egyszer ki lehet birni. persze, annak aki erre vart egesz evben. de nezzuk mar meg a masik oldalt is, aki egesz evben arra vart, hogy pihenjen es erre tessek. miert nem lehet normalisan egymas mellett elni, nem zavarva a masikat?”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj: másfél milliárd forint a roma fiatalok oktatására

A kormány egy hárommilliárd forintos ösztöndíjprogram forrásainak a felét szeptembertől a tervek… Tovább olvasom