Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Pályakezdő képzőművészeti seregszemle a LOFFICE-ban

Április 19-én a LOFFICE által szervezett Portfolio Review zsűri-eseményével indul útjára az immáron hatodszor megrendezett Portfolio Points kiállítássorozat.
A főváros (és idén másodszor Pécs) egyik legmeghatározóbb tavaszi kulteseménye a kortárs művészet tereit a legfontosabb urbánus találkozási pontokhoz kapcsolja, amikor hagyományaihoz híven galériák és alkotóműhelyek mellett kávéházakban, mozikban, concept store-okban és kultkocsmákban szervez kiállításokat. Az április 19-e és 24-e között megrendezett Portfolio Points ideje alatt a fővárosban hatvan, Pécsett pedig több mint tíz helyszínen nyílnak kortárs művészeti kiállítások, melyek során a pezsgő, fiatal művészet meghódítja a legfontosabb városi tereket.

A LOFFICE coworking iroda művészeti menedzsmentje, a tavaly elindított és sikeresen működtetett Bring the Art Home (BAH) programjának nyitóeseményével csatlakozik a kiállításdömpinghez. A Portfolio Review névre keresztelt nagyszabású kiállításmegnyitó során a szakmai zsűri 53 művész mintegy 1500 alkotást számláló pályázati anyagából válogatja ki azokat a fiatal, pályakezdő művészeket, akiknek munkái a BAH során nagypresztizsű hazai vállalatok falaira kerülhetnek. A BAH vándorkiállítás-programja lehetőséget biztosít arra, hogy a tehetséges fiatal művészek közvetlen kapcsolatba kerülhessenek potenciális gyűjtőikkel, miközben a kortárs gyűjteményeiket kialakító vállalatok professzionális támogatást kapnak a valódi értéket képviselő munkák megismeréséhez.

A két program szervezőinek közös célja a fiatal képzőművészet támogatása az urbánus közösségi színterek és a nagyvállalati szektor figyelmének párhuzamos felkeltésével – éppen ezért jelen együttműködésük számos kreatív, hosszú távú művészeti projekt megvalósulása mentén is folytatódik majd.

A LOFFICE-ban április 19-én megrendezett Portfolio Review háziasszonya és egyik zsűritagja Winkler Nóra, kulturális műsorvezető, az Art Magazin munkatársa. Mellette, a szakmai zsűri tagja lesz Aknai Katalin, művészettörténész, az MTA Művészettörténeti Kutató Intézetének munkatársa, Fenyvesi Áron, a Trafó Kortárs Művészetek Házának galériavezetője valamint Nemes Attila, kurátor, a Fictionlab és Kitchen Budapest munkatársa.

A Portfolio Review a LOFFICE nagyszabású művészeti nyitóprogramjának része, melynek során április 19-én csaknem az egész ház egyetlen hatalmas kiállítótérré változik. Az épület három szintjén a következő három tárlat nyílik meg:

LOFFICE rendezvénytér
Portfolio Review művészek kiállítása: az 53 beérkezett művészi portfólió közül az előzsűrizettek 1-1 alkotással, a többiek pedig portfólióikkal képviseltetik magukat.
LOFFICE coworking-tér:
Megnyílik a BAH 2010 művészeinek csoportos tárlata – Gyarmati Zsolt, Király András, Murányi Kristóf, Szabó Gábor, Szunyoghy Viktória.
LOFFICE 2. emelet – CEWI: Horváth Judit tárlata

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltervezte huszonkét ember megölését? - Az egyetemista büntetőpere

A vádirat szerint S. Ábelben először 2008 tavaszán, a különböző iskolai mészárlásokról szóló hírek hatására merült fel, hogy lőfegyvert szerez. Tovább olvasom