Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Összetartozás napja - Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren

Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a nemzeti összetartozás napja alkalmából Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.


A zászlófelvonáson részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök.

Az ünnepi eseményen a közjogi méltóságokon kívül jelen voltak a kormány tagjai, több parlamenti párt képviselője és a diplomáciai testület tagjai. Mások mellett Boross Péter volt miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester is megjelent az ünnepségen, ahol külön köszöntötték a határon túli magyar szervezetek képviselőit.

A ceremónia hagyományosan a Budapest Helyőrség koreográfiája szerint zajlott, a zászló felvonására Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke adott engedélyt. Az eseményen közreműködött a Magyar Honvédség Támogató Dandárának Központi Zenekara, valamint a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegysége. Az ünnepségen katonai kísérettel felvonultak a történelmi zászlók.

Katonai díszmenet halad a nemzeti lobogóval a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott ünnepélyes zászlófelvonáson, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A lépcsőn középen balról: Orbán Vikto
Katonai díszmenet halad a nemzeti lobogóval a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott ünnepélyes zászlófelvonáson, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A lépcsőn középen balról: Orbán Viktor miniszterelnök, Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. MTI Fotó: Kovács Attila


A nemzeti összetartozás napja alkalmából a fővárosban parlamenti nyílt nap, Ópusztaszeren, Sárospatakon és az ország még sok településén ünnepi műsor és megemlékezés várja az érdeklődőket. Ez alkalomból mintegy négyszázan kapják meg a magyar állampolgárságot igazoló dokumentumaikat országszerte, és több határon túli magyar szervezet képviselője is felszólal az ünnepségeken.

Az Országgyűlés tavaly május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a nemzeti összetartozás napja.

A nemzeti lobogót 19 órakor vonják le katonai tiszteletadással.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. gjozsi88 2011. június 06. 17:03
  „SC!
  Tőled azért nem tudtuk meg, hogy mit is akarsz valójába.......ugyanis a komcsizáson, a nemzetiességen kivül másról nincs véleményed......ezek a jelszavak tartalom nélkül nagyon üres dolgok!
  A tartalmat pedig sehogy nem bírod beletenni a mondandódba......!”
 • 39. SC 2011. június 05. 23:01
  „... gjozsi88
  Örülök hogy vidám perceket tudok neked szerezni és hogy jól szórakozol, én is azért járok ide!:-)”
 • 38. gjozsi88 2011. június 05. 08:16
  „SC!
  Jót nevettem én is azon az erőlködéseden, ahogy próbálsz kicsúszni a konkrét felvetések elől.......az arcunkra akkor fagy rá a vigyor, ha kiderül, hogy tényleg nem megvalósítható és összeomlik minden!
  Arról nem beszélve, hogy miért lesz jó, ha az itthon élő magyar, aki vállalja az állampolgársággal járó KÖTELEZETTSÉGEKET, hangosan köpködi azt a nem itthon élő magyart, aki kötelesség nélkül csorbítja az itthon élő jogérvényesitő képességét,igy szembefordul a két tábor????
  Azaz miért jó gyülöletet kelteni az itthon élő és külföldön élő magyarok közt?????”
 • 37. SC 2011. június 04. 20:59
  „35. pancser
  Szóval nem tudsz megfogni.:-)))Csodálkoztam volna rajta.
  Képíró bizony addig egy maszületett bárány,míg a bíróság másképp nem ítéli.Ha végigkövetted az ügy menetét,semmit nem tudnak rá bizonyítani.Nem,mert nincs mit!A független történészek is mellette törtek lándzsát,koholt,az Ávó által kivert bizonyítékok alapján pedig ugye nem biztos dolog pálcát törni felette.
  Lassan elfogynak a Vízen Tál központ "ügyfelei",szerinted megkeresik maguk közt úgy hulladék idejükben a palesztin öldöklések felbujtóit,elkövetőit?Várom ezirányú válaszod!”
 • 36. SC 2011. június 04. 20:50
  „34. gjozsi88
  A nevetés a legjobb dolog.”
 • 35. pancser 2011. június 04. 19:45
  „SC!"Képíróra nem lehet semmit rábizonyítani," ezt a megjegyzés nyilván demokratikus meggyőződésedből fakad, tán meg kéne várni a bíróság döntését!
  Csak azért hoztam mert te ugyebár a holocausztot soha nem vontad kétségbe, most már tisztában vagyok vele. tényleg valami fejes lehetsz kedves pártodban, igaz ami igaz többnyire vigyázol a szavaidra. De hogy engem kérdőre vonjál na nem eszik azt olyan forrón. Majd ha soha napján az általatok óhajtott társadalomban dirigáltok akkor. Nem irtottam nem is fogok senkit, de amint mondtam azon vagyok, hogy minden jobbik befolyása alá került embernek bizonyítsam a jobbikos eszmerendszer tarthatatlanságát. Veled nem értek egyet amíg a Jobbik szekerét tolod, sokan másokkal viszont igen, az irtásban nem.”
 • 34. gjozsi88 2011. június 04. 19:32
  „33!
  Kösz a választ.......!
  Tartalmas volt.....jobb, mint a Jobbik programja, ugyanis ebben nincs ellentmondás!
  Igaz egyik sem megvalósítható!”
 • 33. SC 2011. június 04. 19:29
  „:-)))”
 • 32. gjozsi88 2011. június 04. 19:14
  „SC!
  Kérdezek.....neked illene válaszolni, hogy értsük, hogy mit is szeretnétek tenni mindannyiunkkal, ha hatalmat kapna ideológiátok!
  Persze ettől még nagyon messze vagytok.......!
  Válaszok helyett jön a személyeskedés, kicsi komcsizás....aztán ha esetleg kormányra kerülnétek, amire jó esély van, hisz a fidesz is a társadalom butaságára alapított nem hiába....lehet ez még lejjebb is......aztán még gyorsabban rohanunk a szakadék felé és kiderül, hogy még rosszabbak lesztek, mint a mostani Fidesz kormány, aki messze übereli a szoci kormány sokat szidott rossz világát!!!!
  Akkor az volt az emberek képzete, mert ezt hitették el vele, hogy a 30% feletti reálbér növekedés ellenére ,rosszabul élünk....most már nem csak azt érezzük, hanem rosszabul is élünk!
  Ezt nem kellene gyorsítani!”
 • 31. SC 2011. június 04. 19:07
  „józsikám,írd csak,írd.:-)Én meg olvasom.Mindenből lehet tanulni.”
 • 30. gjozsi88 2011. június 04. 19:03
  „még annyit:
  Ez is érdekelne, hogy az alábbi miért jó nekünk???

  Egyébbként érdekelne, hogy mitől lesz fenntartható az az ideológia, mely a nemzeti összetartozásról szól, miközben úgy kapnak állampolgárságot és ezzel szavazati jogot és egyébb jogokat a külföldön élők, hogy gyakorlatilag nem lesz kötelességük!
  Azaz joguk lesz és nem lesz kötelezettségük! (Hacsak az nem, hogy mindig Orbánra szavazzanak)
  Mindezt hogy fogják viselni azok az itthon élők, akik a jogaik érvényesítése szempontjából egy szélesebb bázist kapnak, azaz kevesebbet ér az egy szavazatuk,mert eddig 1 a 8 millióhoz volt az arány, ezután akár 1 a 10-12 millióhoz is lehet, miközben a döntésük következményét 1 a 8 millióhoz viselik?????”
 • 29. gjozsi88 2011. június 04. 18:59
  „sc!
  27-re!
  Téged még nem sikerült meggyőzni, hogy meséld el mitől jó a Jobbik programja -különös tekintettel a 20-as hsz-ban felvázoltak figyelembevételével-azaz mitől valósítható meg?
  Amig érdemi választ nem kapunk, ha lehet csak merengj, gondolkodj, hogy aztán vitaképes agitáló lehess, olyan aki hiteles!”
 • 28. gjozsi88 2011. június 04. 18:56
  „még annyit:
  SC!
  Nem kiírtani kell a Jobbikosokat....egyszerüen sajnálni, mert rettegnek a piacgazdaságtól, mert nem értik, miközben bőszen komcsiznak államosítanának és álmodják a szocializmus biztonságát és azt képzelik, hogy a mai gazdaság ma is működhet úgy, mint a világháborúk elött....lovaskocsin, szamárfogaton, modernizáció nélkül!”
 • 27. SC 2011. június 04. 18:54
  „26. gjozsi88
  Köszi a válaszod!”
 • 26. gjozsi88 2011. június 04. 18:46
  „SC!
  "Te is egyetértesz meirYoavval és pancserral,hogy ki kell irtani a millió Jobbikos szavazót?"
  Nem!
  Meg kell győzni öket, hogy meséljék el, hogy miért van szükségünk a Jobbikra, azaz mitől megvalósítható a Jobbik programja!
  Ha nem megy végig gondolt ,végig levezetett működőképes megoldási javaslatok nélkül, akkor egyelőre ne akarják megváltani a világot, mert tőlük nem lesz jobb!
  Ugyanis sem nemzeti öntudat, sem nemzetiesség nem fizetőeszköz!”
 • 25. BJ.MÓVÁR 2011. június 04. 18:39
  „A szavazati jog megadásáról a választások előtt nem mertek a narancsvitézek nyilatkozni,sunnyogtak! Az szavazzon az ország dolgairól aki itt él itt fizet adót!! Tessék népszavazást tartani róla! Biztos vagyok benne ,hogy az ország döntő többsége nem ért vele egyet,csak hát a fidesz nem demokratikusan kormányoz,pedig a nevükbők ez következne.Tessék a demokratát diktatúrára változtatni!!! Ne egy párt szabjon utat az országnak,hanem maga az ország! Az hogy az emberek elkeseredésükben 2/3 arányban megválasztották őket,egy kis szerénység szorulhatna beléjük,és hagyhatnák véleményt mondani az embereket.de nem leveleket küldözgetve,amit úgy tálalnak ahogy akarnak,hanem tessék népszavazást tartani! Nemcsak ebben az ügyben,hanem sok másban is!”
 • 24. dorombolok 2011. június 04. 18:33
  „Már csak három nagyfőnök van. Melyik lesz a király?”
 • 23. SC 2011. június 04. 18:33
  „17. pancser
  "Jelents fel Pintér Sándornál ezért te ........... "
  Ugyan pancser,elég ha beballagok a kapitányságra.Megteszem.Egy szemernyi kétséged ne legyen e felől.”
 • 22. SC 2011. június 04. 18:29
  „17. pancser
  Ember,egy hozzászólást idézz tőlem,ahol én a holokausztot tagadtam volna.Ha viszont nem megy,ez csak egy kicsiny rágalmazás tőled,kínodban nem tudsz jobbat kitalálni.Na gyerünk,ugorj neki a hozzászólásaimnak és mutasd azt a tagadós hozzászólást!
  józsika,írogass csak,had szóljon!:-)
  Te is egyetértesz meirYoavval és pancserral,hogy ki kell irtani a millió Jobbikos szavazót?”
 • 21. gjozsi88 2011. június 04. 18:25
  „Egyébbként érdekelne, hogy mitől lesz fenntartható az az ideológia, mely a nemzeti összetartozásról szól, miközben úgy kapnak állampolgárságot és ezzel szavazati jogot és egyébb jogokat a külföldön élők, hogy gyakorlatilag nem lesz kötelességük!
  Azaz joguk lesz és nem lesz kötelezettségük! (Hacsak az nem, hogy mindig Orbánra szavazzanak)
  Mindezt hogy fogják viselni azok az itthon élők, akik a jogaik érvényesítése szempontjából egy szélesebb bázist kapnak, azaz kevesebbet ér az egy szavazatuk,mert eddig 1 a 8 millióhoz volt az arány, ezután akár 1 a 10-12 millióhoz is lehet, miközben a döntésük következményét 1 a 8 millióhoz viselik?????”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínaiak építhetik meg a reptéri gyorsvasutat

- Kínaiak építhetik meg a reptéri gyorsvasutat, továbbá részt vehetnek a nagyobb pályaudvarok… Tovább olvasom