Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Összetartozás napja - együttműködési megállapodást írt alá az IKSZ és az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács

Közös munkacsoport felállításával segíti egy ifjúsági szórványstratégia kidolgozását az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), a két szervezet erről szombaton írt alá megállapodást Budapesten.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke az aláírás után az MTI-nek elmondta: az általa és Sándor Krisztina, a MIT elnöke aláírásával megszületett együttműködés célja a határon túli és a magyarországi fiatalok nemzeti összetartozás-tudatának erősítése, az IKSZ és a MIT közötti kapcsolat továbbfejlesztése a közös elvek mentén.
A KDNP országgyűlési képviselője kiemelte: az IKSZ, a kereszténydemokráciát, mint értékmegőrző világnézetet magáénak valló fiatalok szövetsége, kiemelt fontosságú céljának tekinti a határon túli magyar ifjúsági szervezetekkel való élő kapcsolat fenntartását. A MIT, mint az erdélyi magyar fiatalság kiemelt szereplője, a történelmi egyházak társadalmi tanításának nyílt felvállalója, stratégiai partnerének tekinti az IKSZ-et. Rámutatott: hiszik és vallják, hogy nem az országok fizikai határai számítanak az összetartozás szempontjából, "hiszen kultúránkban, nyelvünkben, emberi kapcsolatainkban, lelkünkben él az összetartozás élménye".

Olvasóink írták

  • 1. háté 2011. június 04. 22:01
    „Azért vicces, ezek az IKSZ-esek! - nincs is tagságuk.
    Jó lenne nem félrevezetni az erdélyieket. - vagy tanultak a pannonhalmi főapáttól hazudni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt félpályás útlezárás a 11-es főút egyik szentendrei szakaszán

Lezárták a 11-es főút Budapestről Leányfalu irányába tartó fél pályáját Szentendre belterületén egy… Tovább olvasom