Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > ˝Orbán összezavaró hatású beszéde gyengítette a forintot˝

˝Orbán összezavaró hatású beszéde gyengítette a forintot˝

Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti megnyitójában kijelentette, hogy Magyarország most erősebb, és több mozgástere van, mint 2008-ban.

mti - 2012.09.12. 16:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti megnyitójában kijelentette, hogy Magyarország most erősebb, és több mozgástere van, mint 2008-ban, amikor az ország legutóbb a Nemzetközi Valutaalaphoz fordult segítségért, ám a kedden közzétett lehangoló inflációs adatok azt mutatták, hogy a fogyasztói árak 6 százalékkal nőttek az augusztussal zárult egy évben, és ez a legmagasabb inflációs ráta az Európai Unióban - írta a Financial Times felzárkózó térségi blogrovatában (beyondbrics) Kester Eddy, a londoni gazdasági napilap budapesti tudósítója.

Az infláció ráadásul meghaladta a júliusban mért 5,8 százalékos éves ütemet, vagyis "rossz irányba" halad a 3 százalékos kitűzött célszinthez képest. A Financial Times tudósítója idézi a Barclays bankcsoport felzárkózó piaci elemzőjét, Daniel Hewittot, aki szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) meglepetésszerű múlt havi kamatcsökkentése, valamint Orbán Viktor "összezavaró hatású kettős beszéde" az EU/IMF-hitel ügyében 2,5 százalékkal gyengítette a forintot.

Mindez nem lenne túl aggasztó, ha Magyarország szembenézne a 2013-as költségvetésben szereplő kétes számokkal, és őszintén hozzákezdene annak a sokszor elismételt, türelmesen elmagyarázott feltételrendszernek a teljesítéséhez, amely minden EU/IMF-hitelhez szükséges. Sajnálatos módon egyik sincs napirenden - áll a Financial Times blogrovatának írásában.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök három társával nyilvános éhségsztrájkba kezdett a magyar parlament előtt, ami "a legújabb és a legszembetűnőbb tiltakozás" az ország jelenlegi kormányfője, Orbán Viktor politikája ellen, "akit azzal vádolnak, hogy aláaknázza Magyarország fiatal demokráciáját" - írta a The New York Times című amerikai újság internetes kiadásában keddi keltezéssel megjelent, A Magyarok böjtöt rendeznek a szavazókról szóló szabályok miatt címmel megjelent cikkében Stephen Castle.

A konfliktus ismertetve a szerző úgy fogalmazott: "a magyarországi események rávilágítottak arra a tényre, hogy noha az Európai Unió jelentős befolyást tud gyakorolni az egyes országokra, amikor azok a felvételért folyamodnak, és a kérelmező nemzetet reformok elfogadására kötelezheti, az eszközei sokkal korlátozottabbak, ha egy ország már felvételre került." Mint írta, populista vezetők kerültek már hivatalba az EU új tagállamaiban, de közülük senki sem csapott össze olyan nyíltan az Európai hatóságokkal, mint Orbán.

Ez az első alkalom, hogy a magyar igazságszolgáltatás az "1956-os szovjetellenes felkelés leverése" miatt eljárást indított egy egykori vezető ellen - írta Biszku Béla őrizetbe vétele kapcsán szerdán a Le Figaro. A francia konzervatív lap megemlítette, hogy a budapesti és a salgótarjáni sortüzek elrendelése miatt háborús bűntettel megvádolt egykori belügyminiszter az egyetlen még életben lévő volt vezető, aki felelősségre vonható a történtekért.

A Le Monde terjedelmes írásban emlékezett meg az augusztusban elhunyt Zwack Péterről, akinek neve Joelle Stolz tudósító szerint a magyarok számára az Unicum és egy, a XX. század viharait átvészelő nagyszabású élet szinonimája. Zwack Péter nyugodtan élte a magát asszimiláltnak gondolt közép-európai zsidó nagypolgárság életét Budapesten 1944 tavaszáig, amikor Eichmann és náci társainak megérkezésével megkezdődött a zsidók tömeges deportálása.

A következő megpróbáltatás 1948-ban történt, amikor is a gyárat államosították, s a kommunista rezsim az Unicum nevet jogtalanul használva hamis recept alapján gyártott italt értékesített. Az apjával Nyugatra távozott Zwack Péter csak a hetvenes években tért vissza Európába, majd 1988-ban Magyarországra. 1990-ben pedig visszavásárolta az 1948-ban államosított családi vagyont.

A "demokratikus Magyarország jelképeként" 1990-ben kinevezték Magyarország washingtoni nagykövetévé, amiért amerikai állampolgárságáról lemondott, de 1991 áprilisában meg kellett válnia tisztségétől, miután erős kritikával illette Jeszenszky Géza akkori külügyminisztert. Ezt követően a liberális SZDSZ-hez került közel, s 2002-ig az Országgyűlés független képviselőjeként működött. "A sors iróniája, hogy a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány egyik első intézkedése volt az otthoni pálinkafőzés engedélyezése" – írta a Le Monde.

Németországban a Die Welt című konzervatív lap a magyarországi antiszemitizmusról közölt elemzést szerdai számában.

Az antiszemita kísértés címmel megjelent írásban a szerző, Boris Kálnoky úgy vélte, hogy a kormány igyekszik megszabadulni "a zsidóellenesség vádjától", ugyanakkor e törekvés során "figyelnie kell a választókra, akik átpártolhatnak a szélsőjobbhoz".

Megjegyezte: a több mint 100 ezer fős budapesti zsidó közösségben "sokan egyre láthatóbban, egyre nyíltabban vállalják identitásukat", ugyanakkor "aggodalomra ad okot", hogy parlamenti képviselettel rendelkezik egy párt, amely "tudatosan felidézi" a 19. századi eredetű magyar "politikai antiszemitizmus (...) szörnyű szellemiségét".

A Fidesz számára ez "nehéz helyzetet" teremt, hiszen a jobboldali táborban olyan szavazók "kegyét is keresnie kell", akik előítéletekkel viszonyulnak a zsidókhoz. Ilyen helyzetben pedig mindig az a veszély fenyeget, hogy ártalmatlanként tüntetik fel, elbagatellizálják a problémát - írta a szerző.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 51 hozzászólás
Moderálásra küldöm 51. Valaki 2012.09.13. 22:14

böszödiöszme, cspem ha egy sztalinista oktat ki az erkölcsről! Ne fogd vissza magod! :))))

Moderálásra küldöm 50. mir 2012.09.13. 21:40

gjozsi88 , machers

Igazatok van. Ahogyan nézem a hívők egy része nagyfokú tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot. Persze mindig az a hülye aki helyre meri őket tenni. Na mindegy ez van.

Moderálásra küldöm 49. gjozsi88 2012.09.13. 21:26

46. mir

"MIndent ki tudsz magyarázni :)"

Semmit nem tud kimagyarázni, csak próbálkozik!
Szerencsétlen szánalmasan megpróbálja védeni a védhetetlent.
Jól jellemzi, hogy az Bajnaitól átadott és azóta Orbán által tönkretett adatsorokra elkezdett Gyurcsányozni.....!
Ez olyan, mint az adatokra Matolcsy tündérmesével reagál, számok nélkül.

Moderálásra küldöm 48. machers 2012.09.13. 21:24

46.mir 2012.09.13. 20:55
"MIndent ki tudsz magyarázni :)"

Nem tud, csak akar!

Moderálásra küldöm 47. load 2012.09.13. 21:23

41. Túrabakancs
A megszólítást visszautasítom, és azt mondom, hogy akkor még valóban jobban ment az ország sorsa.
A makroadatok visszakereshetők az MNB adattárában, amiben az államháztartás helyzete valóban katasztrofális volt.
Megvolt az oka annak, hogy Gyurcsány elmondja a z őszödi-beszédet.
Hallgasd meg te is és ne csak azt a 4-5 mondatot ismételgesd, amit már százszor leírtak a tiédhez hasonló kommentekben!
Azon kívül mérlegeld a lehetőséget, hogy Orbán mondott-e, mondhatott-e egy ilyen vallomást az övéi előtt!
Ha még nem, akkor már nagyon a körmére égett a dolog.
http://indavideo.hu/video/Gyurcsany_teljes_balatonoszodi_beszede

Moderálásra küldöm 46. mir 2012.09.13. 20:55

41. Túrabakancs 2012.09.13. 19:52

Nevetséges ahogyan azon erőlködsz, hogy megpróbáld bemagyarázni, hogy a 2008-as világválság nem is volt válság és ami volt azt gyurcsányék okozták. Bezzeg most válság van és arról csak a gaz eu és a világ tehet és orbánéknak semmi közük hozzá.
Az elmúlt két évben szinte semmi nem épült ja de mégis a 20 km autópálya makónál kilométerenként 2 milliárdért ami ugye a szocialisták alatt bűn volt ennyiért építeni most nem az.Nem gond majd ezt is megmagyarázod, hogy azért mert infláció van és stb :) MIndent ki tudsz magyarázni :)

Moderálásra küldöm 45. machers 2012.09.13. 20:33

41.Túrabakancs 2012.09.13. 19:52
"Te magyar vagy? Ha igen, tanulj meg helyesen ragozni. Vagy keresd fel kezelőorvosodat, gyógyszerészedet!"
Nincs ezzel semmi gond. Egy "j" betű véletlenül kimaradt. Ez már nálad is előfordult.
A nagyobbik baj az viszont, hogy a ragozást az iskolában tanítják, és nem a kezelőorvos, gyógyszerész feladata.
Bár, ahogy közgazdasági elmélkedéseidet olvasom, nálad azért úgy néz ki, hogy azokat egy speciális intézetben, a kezelőorvosod segítségével sajátítottad el.

Moderálásra küldöm 44. gjozsi88 2012.09.13. 20:23

még annyit:

Ismerősök ezek a nem szó szerinti idézetek?
... elqrtuk, nem kicsit, nagyon...
... hazudtunk egész nap...
...trükkök százai...
...ekkora böszmeséget még nem látott Európa...
Ezek után valóban hihető, hogy akkoriban jól ment az ország sorsa. :)"

Ha jól nem is, de a mostaninál jobban!
Elég csak azt megnézni, hogy milyen volt az ország nemzetközi megítélése akkor és most.......!
Ja....egyébként abba a böszmeségbe, amiről szó volt abban a fidesz 100% ig támogatott Meggyesi osztogatás volt, a megakadályozott ellátó rendszerek átalakítása volt, a trükkök százairól meg csupán az derült ki, hogy a mai napig ezt használja a KSH, az EUROSTAT.....miközben trükkök százairól a Viktorral szemben elinditott kohéziós pénzek befagyasztási szándéka volt, mert nem fogadták el strukturális hiánynak, a magánpénztári pénzekből betömést. Azaz erről papirja a Viktornak volt!

Moderálásra küldöm 43. gjozsi88 2012.09.13. 20:17

Túrabakancs
Én azt hittem, hogy a 37-est képes vagy értékelni!
A Gyurcsányt erölteted, miközben az ő problémáját a Bajnai adatai tartalmazzák....tudod a 265 ft euro 175 bázis CDS felár.......ezt teszi tönkre Orbán, 324 ft euro és 710 bázis CDS felár! (Ez jött vissza az IMF kényszerrel, tudod amire 2009 nyarától nem volt szükség)
Próbáld meg értelmezni újra a 37-es hozzászólást és próbáld adatsorokkal cáfolni!
A politikai lózung nem érdekel!

"Ó legalább épít, és nem rombol, nem úgy mint a haverod anno.
Ezért választom a kisebbik "rosszat" :)"

Ezen is jót röhögtem!
Egy stadiont állítasz szembe a szocik által idehozott Merci gyárral, (tudod amit Viktor magáénak gondol, noha már 5 éve építették) meg az OPel beruházással, amit 2010 nyarán írt alá, csak elötte készítették elő!
Akkor itt nem emlitem a rengeteg fejlesztést, beruházást.....(autópálya, gáztározó...stb)

Moderálásra küldöm 42. Túrabakancs 2012.09.13. 19:54

gjozsi88! /40/
Ó legalább épít, és nem rombol, nem úgy mint a haverod anno.
Ezért választom a kisebbik "rosszat" :)


51 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...