Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Orbán: Molnár Oszkár kijelentései kínosak

Orbán Viktor számára is kínos Molnár Oszkárnak, Edelény fideszes polgármesterének nagy visszhangot kiváltó, sokak által kirekesztőnek ítélt kijelentése.

Orbán Viktor számára is kínos Molnár Oszkárnak, Edelény fideszes polgármesterének nagy visszhangot kiváltó, sokak által kirekesztőnek ítélt kijelentése; a Fidesz elnöke szerdán, a tv2 Mokka című műsorában ennek kapcsán azt hangsúlyozta, minden képviselőtől elvárható, hogy megfontolja, milyen szavakat használ.

Orbán Viktor közölte: azt várja Molnár Oszkártól, hogy tegye egyértelművé a gondolatait, és a nyilvánosság előtt tett állításait, ha védhetőek, akkor úgy mondja el, ahogyan kell, "ha pedig erre nem képes, akkor vonja le a következtetéseket". Arra a felvetésre, hogy Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője - aki egyeztetett az ügyben Molnár Oszkárral - a fasiszták és a kirekesztők oldalára állt, Orbán Viktor úgy reagált: "Molnár Oszkár képviselőtársam kijelentései is kínosak, de még kínosabb lenne, ha Nyakó Istvánnal lennék egy pártban, és ilyen mondatokat kellene megmagyaráznom".

Arra a kérdésre, hogy miért nem zárják ki Molnár Oszkárt, a pártelnök azt mondta, ha lenne rá okuk, ezt tennék, de a Fidesznek van egy pártalkotmánya, amely felsorolja, mely okok esetén lehet valakit kizárni. Megismételte azt a korábbi kijelentését, miszerint, amíg az edelényi és környékbeli fideszesek nem foglalnak állást Molnár Oszkár képviselő-jelöltsége ügyében, addig ezt ő sem teszi meg.

A múlt héten kapott országos nyilvánosságot az edelényi televízió egy korábbi felvétele, amelyen a település polgármestere többek között azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

Szintén kérdésre a Jobbikkal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: újonnan alakult pártok, amelyek még nem bizonyítottak, a Fidesz számára nem jelentenek fenyegetést.

A pártelnök ismét szorgalmazta a legfeljebb 200 tagú parlamentet, mert a magyar Országgyűlés szerinte az indokoltnál jóval nagyobb méretű. "Ha az emberek támogatnak ebben bennünket, és adnak elegendő bizalmat, és a parlamentben lesz elegendő erőnk, akkor ezt végre fogjuk hajtani" - szögezte le.

A kereskedelmi televíziónak adott interjújában a kétharmados győzelem eshetőségét a politikai csodák kategóriájába sorolta, de - mint megjegyezte - "vigyázat, mert csodák vannak". Hozzáfűzte, ő nem ígéreteket tesz, hanem vállalásokat.

Úgy vélekedett, ma Magyarországon kétfajta szélsőség van: az egyik a kormány, amely rendszeresen törvények fölé helyezi magát, a másik szélsőség pedig olyan választ akar adni az ország létező gondjaira, amelyek túl vannak a törvények határain. Hozzátette, ő ilyen szélsőségekkel nem tud együttműködni, mert a törvényes rend jegyében szeretné irányítani a következő kormányzat munkáját.

Az interjú további részletei

A fővárosi MSZP-SZDSZ-es koalíciós válsággal összefüggésben azt mondta: "a főváros időnként istálló benyomását kelti, amelyet ki kell egyszerűen takarítani". Orbán Viktor azt várja Tarlós Istvántól, a Fidesz budapesti frakcióvezetőjétől, hogy a választások után, ha megkapja a bizalmat, tegyen rendet a fővárosban.

A 17-20 százalék közötti adókulccsal kapcsolatban - amelyről vasárnap is beszélt a pártelnök a tv2 Napló című műsorában - kifejtette: a magyar gazdasággal foglalkozó szervezetek már régen kialakították azt az álláspontjukat, hogy a mai magyar adórendszer ésszerűtlen, azokat bünteti, akiket támogatni kellene, például akik vállalkozókként munkát adnak, vagy családapaként, családanyaként nevelik a gyermeküket. Megjegyezte, valahol a 17-20 százalék körül van az az adóteher, amelyet az emberek elfogadnak, szívesen fizetnek be, vállalnak.

Arra a kérdésre, hogy ennek megvalósítását mikortól tervezik, közölte: a kérdés az, hogy meddig bírja ki a mostani adórendszer és a költségvetés.
Mint mondta, úgy számol, hogy amikor a következő kormány megalakul, akkor Magyarországon gazdasági vészhelyzet lesz, a költségvetés romokban fog heverni, ezért a következő kormánynak meg kell alkotnia egy új büdzsét, amelynek megalkotása megköveteli, hogy hozzányúljanak majd az adórendszerhez is. "Úgy látom, hogy a mostani, szakmailag is elhibázott költségvetés összeomlása miatt minél hamarabb, a választásokat követően új költségvetést és egy korrigált adórendszert kell létrehozunk" - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy a következő parlament - ha abban a Fidesznek többsége lesz - az ingatlanadót is hatályon kívül fogja helyezni.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. LAZA 2009. október 15. 09:41
  „moderálva személyeskedő”
 • 41. load 2009. október 15. 00:14
  „39. Szilágyi_Zsolt
  Nem kekeckedésből írtam.
  Csak azt vártam tőled, hogy legalább egy kérdés erejéig vonatkoztass el politikai vonzalmaidtól, előítéleteidtől és a formális logika alapján vess egy pillantást arra, amit írtam.
  Hogy erre képtelen vagy, azt tudomásul veszem.
  Hovatovább, dehogy akarlak én arra kényszeríteni, hogy gondolkodással fárasztd magad.
  Megértem, hogy a konzerv ideológia jobban ízlik.
  Csak fel kell melegíteni és máris jókat lehet büfizni tőle.
  Egészségedre!”
 • 40. load 2009. október 15. 00:12
  „28. comet
  comet,
  Olvastam az öszödi beszédet, de nem az esett le róla ami neked.
  Fletó arról beszélt, hogy eddig hazudtunk, de ezután már nem kéne. A nagy öszödi frakció egyetértés ellenére az MSZP úgy döntött, hogy mégis csak hazudni kellene továbbra is.
  Most 10% alatt vannak. Ilyen esetben nyilván még sürgetőbb a hazugság kényszer, egészen a párt teljes megszűnéséig.
  Nem lesz kár érte.
  Ami meg az inkriminált kifejezést illeti, gondolj bele!
  Ha te egy szülői értekezlet után azt mondanád, hogy ez a kurva kölyök nem akar tanulni, az azt jelentené-e, hogy a Radnóti-szobor környékén strichel? Ugye nem?
  Amit kértem tőled az a szó szerinti idézet.
  Hogy Morvai mit interpretált Göncztől, annak nem hiszek.
  Göncznek sem, ha azonos szituációban ,,Morvai azt mondta nekem, hogy:......"
  Tehát ha Morvai bármit mond a füled hallatára Gönczről az számomra irreleváns. És viszont.
  ,,A nácik nem a jobbiknál kezdődnek, ezt Nyugat-Európában nagyon jól tudják,"
  Ebben ne bízz vakon!
  A Jobbik és a magyarországi politikai kockázatok tekintetében a nyugati sajtó nem Gyurcsány és Lendvai kezéből eszik.
  Vannak magyarországi tudósítóik, a külképviseletek sajtó attaséi a magyar politika minden rezdülésére figyelnek.
  Sajnos még a nyugati konzervatív sajtó is úgy beszél a Jobbikról, ahogy te azt nem szereted hallani, és nem akarod tudomásul venni.
  De ez már a te ügyed.”
 • 39. Szilágyi_Zsolt 2009. október 14. 20:52
  „Bocs, de csak nemrég jöttem haza, úgyhogy ezúton is hali mindenkinek, aki pozitív visszajelzést küldött az irományommal kapcsolatban (amelybe természetesen, előzetes kérésem ellenére, belenyúltak; emiatt kissé dühös vagyok, mert stilisztikailag ott minden szónak szerepe volt, és én magamtól is eléggé moderálom magam ahhoz mind szóban, mind írásban, hogy kifogástalan legyen, amit megfogalmazok, de úgy látszik, itt ez is kevés... azért remélem, a kipontozott helyekre magatoktól is bele tudtátok képzelni a beleképzelendőket)!

  Túrabakancs: köszönöm az ismételt biztatást, de én inkább megmaradok egyszerű újságolvasónak, aki szabadon leírhatja és vállalhatja a véleményét, így azt te és mások is elolvashatjátok. :) Mert most képzeld el: ha politikus lennék, akkor el kéne határolódnom magamtól. :D

  Load, neked pedig annyit tudok mondani: bízom benne, hogy csak kekeckedésből írtad nekem azt, amit, és arról éppúgy tudod, hogy jelenleg kivitelezhetetlen, mint én. Ezért aztán, ha nem haragszol nem is fárasztom különösebb válasz megfogalmazásával.”
 • 38. comet 2009. október 14. 19:50
  „"én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot" -ez lenne az ominózus mondat?
  Simon Peresz 2007-ben kijelentette, hogy többek között Magyarország felvásárlása is szóba jöhet, aminek a lehetőségét párezer ügyes embernek köszönhetik. Oszkár a világgal kapcsolatban túlzott, de Magyarországgal kapcsolatban az igazat mondta. Magyarország évek óta nyílt cionista támadás alatt áll, ezt csak a vakok nem látják. A kormány szemérmesen hallgat, mert kiszolgáltatott ennek a tőkének, hiszen ha ez a tőke nincs már ők se lennének, mert mindent elkótyavetyéltek. A Rockefeller, Rotschild bankárok globalizációs erőlködése nem fantazmagória, hanem valóság, amiről pont Orbán Viktor és Bokros Lajos tudna beszélni. Amúgy nem a zsidósággal, hanem a rasszista cionizmussal van baj.
  A világméretű globalizáció viszont visszacsapott, az USA birodalomépítésének és egyeduralkodásának a jelek szerint vége.”
 • 37. Primax 2009. október 14. 18:37
  „Orbán Viktor kijelentései is kínosak.”
 • 36. széchenyi12 2009. október 14. 17:48
  „Prettywoman: kolembola megmondta a frankot, kár volt megszólalnod....nagyon sötét látásmódról taniskodik...”
 • 35. széchenyi12 2009. október 14. 17:45
  „moderálva személyeskedő”
 • 34. SC 2009. október 14. 17:37
  „Igazi magyar népmese:Az igazmondó juhász elnyeri "méltó" büntetését...
  Lehet hogy rosszul emlékszem,de a juhász a mese végén jutalmat kapott igazmondásáért.”
 • 33. Patriot 2009. október 14. 17:30
  „Én nem csípem ezt a Szilágyit!

  Hova vezet az elvtársak ha valaki mindig leírja az igazat? ..ez az ország az öszödi "igazság" beszéd mámorában él a mai napig!
  Erre jönnek ilyen írások.....”
 • 32. kolombela 2009. október 14. 16:52
  „31. PrettyWoman 2009.10.14. 16:47
  Úgy látszik, hogy te is Orbán szinvonalán vagy, csak más ok miatt. Orbán azért nem érti, hogy mit mond Molnár, mert ezt várják el tőle eltartói, te pedig egészen másért, (azért nem írom le, mert kimoderálnának személyeskedés miatt)”
 • 31. PrettyWoman 2009. október 14. 16:47
  „Nekem ez nonszensz, hogy egy polgármester hogy beszélhet ilyen stílusban. Az rendjén, hogy bizonyos rétegeket nem kedvel. Így vagyunk ezzel mindannyian. De ez akkor is furcsa nekem. Még egy hatosztályos melóstól is elvárják a munkahelyén (aki nem a kommunikációval keresi a kenyerét, hanem a két kezével), hogy disztingváljon. A stílus maga az ember.”
 • 30. kolombela 2009. október 14. 15:39
  „moderálva off”
 • 29. kolombela 2009. október 14. 15:36
  „Bizony Vktor, az igazság sohasem tesz jót egy politikusnak, főleg azolyanoknak mint te is vagy (pár száz társaddal együtt)
  "Orbán Viktor közölte: azt várja Molnár Oszkártól, hogy tegye egyértelművé a gondolatait"
  Aki nem érti világosan Molnár szavait, annak teljesen felesleges tovább magyarázni a dolgokat, úgysem fogja megérteni. Orbán egyébként pontosan tudja, hogy Molnár mit mondott, csak LIKUD-iság végett nem meri bevallani.
  Egyébként ez az kemény elhatárolódás Molnár kijelentéseitől egyértelművé teszi, hogy a fidesz is ugyan azt a hazoáruló, a cionista pénzhatalomat kiszolgáló, globalista politikát fogja folytatni, mint amit a ballibsik csináltak(nak). A fidesz csak a kommunokációjában tünteti fel magát nemzeti érzelmünek, cselekedeteiben pontosan az ellenkezőjét teszi.
  Ami a lényeg: SEMMI JÓ NEM VÁRHATÓ EGY OLYAN PÁRTTÓL, AMELYIK AZT VALLJA, HOGY AZ IZRAELI LIKUD PÁRT TERMÉSZETES TESTVÉR PÁRTJA!!!”
 • 28. comet 2009. október 14. 14:49
  „9. load- gondolom neked sem okoz problémát elovasni Fletó öszödi beszédét, ott az ország jelzőkkel talélkozhatsz. Videókon ellenőrizheted a többit is.
  Lendvai fröcsögő nácizásával is súrún találkozhatsz, ez meg egy Göncz Kinga gyöngyszem:Morvai - Göncz Kinga azonnal az elnökhöz ment, és magyarázgatásba kezdett arról, hogy én egy ´neofasiszta pártot´ képviselek és a 2006. őszi események is a neofasiszták lelkén száradnak. Mivel ez a fülem hallatára történt, kénytelen voltam rámutatni, hogy ez teljes hazugság..."
  Az MSZP észnélküli gyalázkodásával nagy károkat okozott az országnak, bár mostanra már senki sem hisz nekik. A nácik nem a jobbiknál kezdődnek, ezt Nyugat-Európában nagyon jól tudják, bár először megették Göncz és Gyurcsány hülyeségeit.”
 • 27. aha 2009. október 14. 14:25
  „vonLichthofen és Szilágyi bejegyzései azt hiszem mindent elmondanak.

  Ennél többet azt hiszem nem is lehet erről a témáról lehúzni. Minden meg van fogalmazva bennük tökéletesen.”
 • 26. Deir_Yassin 2009. október 14. 14:23
  „Nekünk meg Orbán Viktor kezd eléggé kínossá válni!”
 • 25. vonLichthofen 2009. október 14. 14:20
  „Még annyit a tudósítás címéhez - lehet, hogy MO kijelentései kínosak néhányaknak, de.....
  az sokkal kínosabb, hogy sok rokonom ledrehált 35-40 évet a Vagongyárban /ebből két- három évet a háborús Németországban/ és most 80-90 ezer forintból kell megélniök.
  Azt is kínos hallani nap mint nap, hogy megint kiraboltak, megkéseltek, megerőszakoltak valakit vagy éppen levágták valaki lábát és felgyújtották.
  Az is kényelmetlen gondolatokat ébreszt bennem, amikor azt hallom, hogy a kis és középgazdaságok tönkremennek, mert nem tudják eladni a termést az EU szabályozás vagy quota miatt és a magyar termőföldek /a Magyar Föld/ szabad prédái az erre a pillanatra váróknak.
  Kínosan érint az is, hogy a Baross uton nem lehet ugy végigmenni, hogy ne köpnének a Lábod elé, ne lépnél szotyolahéjba vagy ne hallanál hangos és ordenáré üvöltözést.
  Kínosan tudatosul bennem saját gyávaságom, amikor úszni menvén a Kettes hídon szinte bocsánatkérően szorulok a korlát mellé, mert egy hangos és népes társaság elfoglalja a járda egész szélességét.

  Sokkal több dolog van ami kínosabb mint MO kijelentése.”
 • 24. aha 2009. október 14. 14:16
  „load
  blablabla...se eleje,se hátulja annak amit írsz.”
 • 23. load 2009. október 14. 14:05
  „18. aha
  De aha,
  Ha te nem vagy cigányzsidóbuzi, akkor én az vagyok, mert nem akarok olyan lenni, mint te.
  A magyarázatod, a 3 ember (az ,,ember"-t illetően nem tévesztettél valamit?) születéséből származtatható magyarellenessége egy olyan - a lényedből és intelligenciádból fakadó - nóvum, egy olyan apriori, tényeket megelőző tudás, amivel nem is lehet vitába szállni.
  Meg sem próbálom.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torgyán doktor ismét színre lép

Torgyán József régi-új pártjával indul az országgyűlési választásokon - jelentette be a volt… Tovább olvasom