Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Orbán: leszállíthatják a büntethetőségi korhatárt

A miniszterelnök szerint már most is érezhető az eddig megtett intézkedések hatása a közbiztonságban.

Már folyamatban van az új Büntető Törvénykönyv (Btk.) előkészítése; napirenden szerepel a büntethetőségi korhatár leszállítása és további törvények szigorítása - írta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejegyzésében, amelyben ezúttal a közbiztonság témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.

A miniszterelnök szerint bár már most is érezhető az eddig megtett intézkedések hatása a közbiztonságban - 40 százalékkal csökkentek a bolti lopások, újra visszatért a bizalom a rendőrség felé -, de tisztában van vele, hogy olyan állapotok uralkodtak el hazánkban, amelyek miatt jogos és megalapozott a sokak által megfogalmazott igény a további szigorításra. Ennek megfelelően a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elkezdte egy új Büntető Törvénykönyv előkészítését.

A jelenleg hatályos Btk. minden rendelkezését felülvizsgálják. Napirenden van a büntethetőségi korhatár leszállításának lehetősége is - fűzte hozzá. Ebben a kérdésben szociológusok, pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek véleményét, valamint a hazai és nemzetközi tapasztalatokat egyaránt figyelembe veszik - írta Orbán Viktor.

A miniszterelnök az eddigi intézkedésekről és eredményekről azt írta, hogy a "Három csapás" törvény, a kis értékű lopások szigorúbb büntethetősége, vagy a rendőrség megerősítése már most érzetetik hatásukat. A közbiztonság javulását főleg azok érzik, akik vidéken, kistelepülésen laknak. Az elmúlt években a kis falvak sokaságában szűnt meg a békés élet lehetősége - különösen az ország észak-keleti részében - írta.

Ma már sokkal több rendőr szolgál ezeken a területeken és rendszeresek a fokozott ellenőrzések, sokszor a megyei rendőr-főkapitányság bevetési szolgálatának munkatársaival, esetenként a készenléti rendőrség állományával megerősítve. Ennek köszönhetően nagyon sok elkövetőt sikerül elfogni - közölte a miniszterelnök a közösségi honlapon. Mint hozzátette: március 6-tól közel kétezer új rendőrt állítanak munkába, ami tovább erősíti a közbiztonságot. "Az emberek a szocialista kormányok alatt nem bíztak a rendőrségben, és sokszor nem jelentették be az ellenük elkövetett bűntetteket. Ma már a rendőrökben ismét a védelmezőt látják, így nagyobb bizalommal fordulnak a hatóságokhoz" - jelentette ki, azzal együtt, hogy az intézkedések hatására az idáig ismeretlen bűntettek is a rendőrség látókörébe kerülnek, és a határorozott fellépésnek köszönhetően a felderített ügyek száma is jelentősen növekszik.

Olvasóink írták

 • 20. széchenyi12 2011. február 27. 20:43
  „már réges régen l e kellett volna szállítani, persze eddig se a fehér magyar tizenéves kisfiuk nyomták ki a vidéki öregasszonyok szemét, majd szelték szét baltával a fejét...majd a korcsok megteszik......azok már tizenkétévesen ellenek.......míg a magyar értelmiségi harmincas éveiben szül, addig korcséknál már 2 generáció felnő a mocsokban, trágyalében......”
 • 19. Losba 2011. február 27. 18:27
  „18.
  egyetértek, 12 Mrd-os magánhadsereg..”
 • 18. Jandex 2011. február 27. 13:47
  „A zorbán úr leszállhatna a földre,hogy lássa amint a kisebbség kiröhögi a yardot! Persze ez a 12 Mrd-ból létrehozott királyi gárdára nem vonatkozik mert nekik nem kell a jogtalan-szakszerűtlen intézkedéseikért felelni! lásd: Az utcán,plázában történt veszélyesnek minősített bűnözők elfogása!!! /annyi eszük sincs,hogy mi történhet ha fegyverhasználatra kerül sor ilyen helyeken!!! /”
 • 17. Vanderer 2011. február 27. 10:57
  „Kell az a korhatár csökkentés.Első normális ötlet.Hajrá hátha lesz több is.”
 • 16. Lone_wolf.. 2011. február 27. 10:16
  „A rendőröknek szinte nincsenek jogai, a cégük és senki se nem áll ki értük.Nagyon meggondolják mikor intézkedjenek.Szinte mindenki rendőri túlkapást kiált egyből , főleg a ..gányok.Viktorkáék szapulták perelték gyalázták a rendőrséget, most azt hiszi hogy ugyanazok majd megváltják neki a világot?
  Amúgy a korhatár lecsökkentése rendben van,legalább a kis sz..rosok nem tudnak röhögve elsétálni.”
 • 15. Patriot 2011. február 27. 10:00
  „ádám+éva, majd ha nagyanyádat agyonveri egykét tizenéves csak úgy játszásiból, ahogy ezt tették a minap, akkor nem leszel ennyire cinikus.

  De előtte nem ártana tisztázni Ádám vagy, avagy Éva..”
 • 14. ádám+éva 2011. február 27. 08:32
  „Szegény Orbán, azt hiszed ha itt is úgy lesz mint Amerikában, hogy hat éves gyermekeket börtönbe csuknak akkor majd javul a közbiztonság és vissza tér a bizalom a rendőr iránt.Álmodj csak tovább.”
 • 13. háté 2011. február 26. 22:38
  „Hülyére veszi, a narancsködben támolygókat!--nekik még megtudja magyarázni, azt amit nem csináltak meg!
  Legközelebbi nyilatkozatában, mint komoly elvégzett munkáról számol be.--és a narancsosok tapsolnak neki,---a semmiért!
  Ezt teszi 22-éve, sokat beszél--ahogy követői-főnökei óhaja megkívánja,--és mást csinál.”
 • 12. tradermike 2011. február 26. 20:46
  „Az általam felsorolt "apró bűnök" elkövetőinek tettenérése esetén szívesen intézném el mindhárom csapást magam és helyben, mintegy helyszíni bírságként. Így a 2000 rendőrre sincs szükség és a bíróságok sem terhelődnek tovább. Vagy ami még inkább szimpatikus megoldás volna számomra: kikötni az elkövetőt másnap reggelig a következő villanyoszlophoz egy táblával a nyakában: "én dobtam be ennek az autónak az üvegét".

  BsBe, értelek én és maximálisan igazad van! Csak meglepődésemnek adtam betűt, mert az én környezetemben nem hogy nem csökkent, de visszatért a rég nem látott rossz közbiztonság.”
 • 11. BsBe 2011. február 26. 19:47
  „Bocsi. Félre értés ne essék, nem azt bosszant, hogy az apró bűnöket nem tolerálják, hanem az, hogy ha valaki nagy csibészséget követ el, akkor majdhogy nem bocsánatot kérnek.
  Igenis ismét fetörik, ha megkarcolják az utcán parkoló autókat, kiverik az üvegét, kiszerelik belőle az oldalindexet (gondolom épp az kellett valakinek), feltörnek lakást, kirúgják a telefonfülke ablakát legyen érte büntetés.Keményen, akkor is, ha az elkövető nem magyar.”
 • 10. BsBe 2011. február 26. 19:42
  „A "Három csapás" törvény, a kis értékű lopások szigorúbb büntethetősége, vagy a rendőrség megerősítése már most érzetetik hatásukat. Igen, rendjén is van, ha valaki lenyúl egy foghagymát, netán egy kg cukrot, majd egy kg kenyeret legalább 15 évet kapjon.
  A gyilkos, a több millát sikkasztó, az (mivel tettét egyszer max kétszer követte el) először ejnye ejnye, majd (ha elég sokat lopott) elnézést, hogy meg egyáltalán észre vettük. Bocsi.”
 • 9. tradermike 2011. február 26. 18:07
  „Alacsonyabb a bűnözés mi?! Hú, ezt nagyon nem kéne így az arcunkba tolni. A mi környékünkön a 80-as években volt legutóbb megemlíthető mértékű a bűnözés. És most ismét fetörik, megkarcolják az utcán parkoló autókat, kiverik az üvegét, kiszerelik belőle az oldalindexet (gondolom épp az kellett valakinek), feltörnek lakást, kirúgják a telefonfülke ablakát, és még sorolhatnám mi minden történt itt kb 2010 eleje óta. És a fiatalok is egyre pofátlanabbak. Azt mutatják a maguk faragatlan módján, hogy nekik egyenesen jogukban áll mindent tönkretenni ami köztéren van. Magántulajdont, köztulajdont egyaránt. És most visszacsukom a bicskát a zsebemben.”
 • 8. öröksoproni 2011. február 26. 17:29
  „Ez két okból is hülyeség. Egyrészt így is túlzsúfoltak a börtönök, másrészt pedig minél korábban kerüé be valaki, annál hamarabb kitanítják az öregek, aztán ha kijönnek már esélyük sincs a normális életre.”
 • 7. quaestor 2011. február 26. 15:11
  „Jahh, mindjárt essenek neki a Grimm fivéreknek. Tipikus horror a mesekönyv. Btk-ba velük, egyből a különös részbe.”
 • 6. Jandex 2011. február 26. 15:00
  „Tipikus orbán szöveg,aki elhiszi annak részvétem! Az viszont remek lenne ha már a fogantatás pillanata előtt is büntethető lenne valaki!:))) Javasolnám továbbá mesefigurák elítélését is/Pl.: gonosz mostoha,éhes farkas,a gonosz hókuszpók stb/,legyen miről megemlékezni a "jobbiknak"!:)))”
 • 5. háté 2011. február 26. 14:55
  „Bizony az unióból nézed, már csak tudod.
  Te viktorcézár, hogyan is volt Egyiptomban? -sikeres volt az út, Egyiptom egy biztonságos ország velük lehet befektetésekről tárgyalni.--két nap múlva! --felkelés Egyiptomban, győzött a diktatúra ellenes nép!
  Hogy-is van ez Viktor?--te mindig hazudsz?”
 • 4. janika 2011. február 26. 14:42
  „Hát talán a gyerekkorú bűnözőket képesek lesznek megcsípni.No, de mi lesz a Jogi Maffiával? Rájuk mikor kerül sor?”
 • 3. miracle 2011. február 26. 14:27
  „Végül is lassan letelik a Pintér által fél éve megszabott 2 hét...”
 • 2. Cloeon_dipterum 2011. február 26. 14:26
  „Helyes! Csak így tovább!”
 • 1. bojtár 2011. február 26. 13:30
  „:) EZ A HÓNAP VICCE”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ORÖ: újabb feljelentés

Újabb hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ)… Tovább olvasom