Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Orbán hálás a melegeknek

Orbán Viktor egy debreceni sajtótájékoztatón azt mondta, hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie.
A miniszterelnököt Debrecenben a homofóbia-ellenes világnapról is kérdezték.

Azt felelte, hogy Magyarország alapvetően tradicionális értékeken áll, toleráns ország, ugyanakkor a tolerancia nem azt jelenti, hogy "tőlünk különböző életfelfogásokat azonos szabályozás alá vonnánk". A tolerancia türelmet, együttélési képességet jelent, a magyar alkotmány ezen az alapon áll, s világosan különbséget tesz a férfiak és a nők között létrejött házassági kapcsolat és az attól eltérő együttélési formák között. Ezt meg fogjuk tartani - szögezte le Orbán Viktor.

Azt is mondta: hálás a homoszexuálisok közösségének, hogy nem azt provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie és pont az ellenkező hatást váltja ki, mint amit szeretne. Kijelentette: az érintettek Magyarországon biztonságban vannak, megkapják az őket megillető tiszteletet, s a külföldiek sem érzik ebből a szempontból veszélyes városnak Budapestet.

Fontosnak nevezte a jó együttélést, megjegyezve: ha bármelyik irányba elmozdulna ez a rendszert, akkor a mostani békés, nyugodt egyensúly-állapot megszűnne. Ez senkinek nem érdeke - tette hozzá.

A melegek nem hálásak Orbán Viktornak


Az a politikus, aki a mai magyarországi LMBTQ helyzetet "békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak" nevezi, tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről. A homofóbia és transzfóbia elleni fellépésnek nem viccelődésre kéne csábítania, hanem cselekvésre - írták a Pride Facebook-oldalán.

"Az ilyen és hasonló politikai állásfoglalások miatt is rendezzük meg július 11-én a Budapest Pride felvonulást" - állt a nyilatkozatban.

Magyarországon élő LMBTQ emberekként mi nem vagyunk hálásak Orbán Viktornak. Az a politikus, aki a mai magyarországi...

Posted by Budapest Pride on 2015. május 18.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőbomba volt a Magyarországon áthaladó bolgár buszon

Az Omega Group Prágából Várnába tartó járata vasárnap állt félre az M0-ás pihenőjében, mert az utasok szúrós szagot éreztek. Tovább olvasom