Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Orbán: a szövetségkötés embere vagyok

Orbán Viktor közölte: a kereszténydemokraták és a Fidesz együtt megmentették a magyar nyugdíjrendszert és a nyugdíjasok nyugdíját.

Orbán Viktor mindent meg fog tenni a jövőben azért, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást a kormányzati munkában, valamint általában a magyar politikai életben. A miniszterelnök azt mondta a KDNP-seknek: "a szövetségkötés embere vagyok". "Hazajöttem" - üdvözölte a kormányfő a kereszténydemokratákat a párt szombati zárt választmányi ülésén tartott köszöntőjében, amelyről a fidesz.hu közölt videofelvételt.

Orbán Viktor a kereszténydemokratákat - megfogalmazása szerint - mint bajtársakat köszöntötte, olyan bajtársakat, akikkel vállvetve küzdötték végig a nehéz nyolc évet, akikkel még éjjeli őrjáratba is bátran el lehetett menni. "Ritka kincs ez a mai időkben" - mondta a résztvevőkhöz szólva a miniszterelnök. Véleménye szerint a KDNP az elmúlt hatvan év legsikeresebb évét zárja most. Az a gondolat, politika és stratégia, amely a KDNP-t a szövetségre épülő jobboldal ideológiai és szellemi horgonyává tette, teljes sikerre jutott - fogalmazott, hozzáfűzve: "az én krédóm az, hogy együtt vagy sehogy".

Orbán Viktor hangsúlyozta, az ő felfogása a KDNP helyzetét illetően úgy szól, hogy "szövetség vagy elaprózódás", "szövetség vagy felmorzsolódás". A nagypolitika mélyszerkezete, a magyar társadalom karakterrajza, politikai természete ugyanis csak ezt a két lehetőséget kínálja számunkra.

"A szövetségkötés embere vagyok, ezért a KDNP barátja is" - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy mindent megtesz a jövőben azért, hogy a KDNP és a keresztény politikai gondolat megkapja az őt megillető helyet és befolyást a kormányzati munkában, valamint a politikai életben. "Magyarországot nem lehet úgy tönkretenni, hogy mi ha összefogunk, ne tudnánk közösen felemelni" - fogalmazott. A tanácskozáson Orbán Viktor beszélt a kormányváltás óta elvégzett munkáról is, és példaként említette, hogy "a nemzeti egység akaratából" 90 év után visszaadták a határon túli magyarok állampolgárságát, felére csökkentették a politikusok számát, és lehetővé tették, hogy 2011-től a gyermeknevelés költségei után ne kelljen adót fizetniük a magyar családoknak.

"Arról van szó, hogy a gyermeknevelés költségeit nem veheti el az állam a családoktól (...) és ha önök ebben megtámogatnak bennünket, és segítenek, akkor az önök elnökével közösen ezt a felfogást, ezt a tételt bele fogjuk illeszteni az új magyar alkotmányba is" - mondta. Közölte azt is, hogy a kereszténydemokraták és a Fidesz együtt megmentették a magyar nyugdíjrendszert és a nyugdíjasok nyugdíját. "A magyar nyugdíjrendszer az összeomlás szélén állott. Ukrajna közeli állapotok kopogtattak az ajtón"; az a jövő fenyegetett, hogy a most nyugdíj előtt álló emberek úgy mennek el nyugdíjba, hogy nem tud a magyar állam nyugdíjat fizetni nekik - vélekedett. A jövő év sem lesz könnyű - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Meg kell alkotni Magyarország új alkotmányát, be kell indítani az Új Széchenyi Tervet - sorolta, kitérve a magyar EU-elnökségre is, amellyel kapcsolatban megerősítette: Európa számára sorsdöntő a jövő év.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. gjozsi88 2010. december 22. 12:25
  „elemer!
  A dollárhoz viszonyítva mindegyik nemzeti valuta egyformán változik, ha a régióban valamelyik ettől eltér, az az eltérő belső viszonyai miatt van!
  A csehek kockázati felára cds felára 100 pont körül van, a miénk 368 felett....!

  " forint az elmult 3 hónapban erösödött és ma jobb mint az euro és korona volt hozzáképest 1 éve."

  Ezt mutasd meg egy hozzáértőnek....! Jót fog röhögni!
  Mihez képest?
  Egyébbként az euróhoz képest a Bajnaitól 265 alatt vették át, most a harmadik bedöntés után erősödött.....a bedöntéshez képest, de még soha nem volt 265 alatt! Mindig egy magasabb szintre erősödött vissza a bedölés után!
  A svájci frankról meg azt tudjuk, hogy 174-en vették át.....május óta 200 alatt alig volt!”
 • 65. elemér 2010. december 21. 23:16
  „A forint az elmult 3 hónapban erösödött és ma jobb mint az euro és korona volt hozzáképest 1 éve. Zloty pedig csak 1%-al jobb. Józsi szeret okoskodni, de a választások óta tudatzavarokkal küzköd.

  http://www.ratesfx.com/rates/rate-huf.html”
 • 64. elemér 2010. december 21. 20:43
  „Ha a forint olyan rossz lenne, akkor mindenki odajárna bevásárolni a környékböl. Ez ilyen egyszerü.”
 • 63. elemér 2010. december 21. 20:22
  „A dollár azért az alap mert a világkeresdelem arra van alapozva. Ezért a dollárhoz kötötték a rizsások is a pénzüket. Az olaj ára is a dollárhoz van kötve. Amiket te itt állitasz az hülyeség. Összekevered a banánt és a körtét. Valami szoci ujságbol tájékozodsz.”
 • 62. gjozsi88 2010. december 21. 19:37
  „elemer!
  Angolul nem beszélnek butaságot....?
  Hagyd már a rögeszmédet...!Ezzel védekezni, mert nincs egy koherens ,értelmezhető gazdasági összefüggésed.....nevetséges!
  Ki beszélt euro-dollár árfolyamról!
  Amit én mondtam, az az, hogy a forint-euro árfolyam során a forint nagyobbat gyengült, mint a zloty-euro árfolyam, vagy korona-euro árfolyam.....ennek csak egy oka lehet, a magyar belső okok!
  Azaz a forint eltér a régiós devizák mozgásától!
  A dollárhoz viszonnyított elmozdulás állandó, azaz minden árfolyamra egyformán hat....azaz ha ez lenne, akkor a korona, zloty is dölt volna!”
 • 61. elemér 2010. december 21. 18:01
  „Nem tudom hogy te milyen pipát szivsz, mert amit te állitasz az egyszerüen hülyeség. Az Eurozona devizái és az Euro nagyjábol egyformán ingadoznak a dolláral szemben. Nézheted az Eurot, zlotyit vagy a koronát. Te valami szoci ujságbol kapod a tájékoztatást. Minden hiteles itt található 1 évre visszamenöleg. Valami minimál angoltudás is kell ide. Dollár az alap és tudod e hogy miért ? Egyszerüen azért mert nincs olyan pénz ami azt tudná helyettesiteni. Hidd el ezt Soros Gyuritol. Ezt még a rizsások is tudják. 600 billiót nyomtattak az Ámerikaiak és az ára alig változott. Ezt bajossan lehet majmolni.;))

  http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=PLN&view=1Y”
 • 60. gjozsi88 2010. december 21. 17:22
  „elemer!
  A forint kölcsönt adnak....persze , rajzolják hozzá a pénzt!

  Ha az euro zona zavaros és emiatt emelt alapkamatot a jegybank....akkor a térség devizáinál (zlotyí, korona) miért nincs jelentősebb elmozdulás....miért csak a forint!
  Segítek!
  Mert ennek csak belső okai vannak!
  Angolul is, magyarul is....ugyanis a számok közérthetőek!”
 • 59. elemér 2010. december 21. 08:09
  „Miért emelte Simor a Magyar kamatot ? Ezt elmagyarázza angolul a videon. Inflációt akarja kezelni és a pénzügyi piac reakciói nem az ö hatásköre. A forint az stabil, de a piac az kiszámithatalan, és az Eurozona zavaros. Tehát ez nem a Fidesz politikájátol függ. Józsi ha te okoskodni akarsz pénzügyi dolgokban akkor kösd fel a gatyád és tanulj angolul.

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704610904576031651182098230.html”
 • 58. elemér 2010. december 21. 01:09
  „Honnan tudom én hogy a rizsások körbetartoznak ? Charlie Rose-tol, mert megjelennek a T.V. interjuin hiteles emberek akik ezzel tisztában vannak. Charlie pegig otthol van a nagyvilágban. Kinyalják a rizsások is neki.;))”
 • 57. elemér 2010. december 20. 20:13
  „55. h.sz. gjozsi88
  A magyar bankok forint kölcsönt adnak hazai befektetésekre, és nem kell nekik ezért külföldi kölcsönt felvenni. Nyugaton is elköltik a nyugdijakat és nincs arra teljes fedezet. Akkor is van, meg lessz nyugdij. Rizsások a dollárhoz kötötték a pénzüket és nem akarják azt emelni. Többször is meglett nekik magyarázva, hogy a kereskedelem csak ugy mehet, ha betartják a szabályokat. Hazudoztak erre az USA nyomtatott $600 billiót (QE2) Ha ez nem elég és nekik, akkor majd többet is nyomtatnak. Rizsások most már aranyat is vásárolnak. Dollár és Yent idáig is vásárolták. Japánok persze sokkal jobban elvannak adósodva mint az USA. Ezt a 8% növekedést ami náluk volt a válság alatt már párszor elmagyaráztam neked. 80% az épittöipar vagyis ingatlanbol van, amit nem tudnak eladni se kiadni. Következik náluk az ingatlanpiac összeomlása. USA-ban ugyanez történt és senki nem hitték, pedig Nobel dijas gazdaságszakértö ezt megjósolta. Pár évig kérdezgették hogy na mi lessz ? Azt mondta minél továb elhuzodik annál rosszab lessz. Igy kezdödött a világválság. Rizsások majd ezután következnek. Az hogy körbetartoznak mindenkinek az USA-n kivül pedig köztudott a pénzügyi világban.;))”
 • 56. gjozsi88 2010. december 20. 15:12
  „VJack!
  A Torgyán tudna mesélni Orbán szövetség kötéséről.....!”
 • 55. gjozsi88 2010. december 20. 13:15
  „elemer!
  A magyar bankoknak alig van tőkéje....ha kölcsön ad, ahhoz neki is kölcsönt kell felvennie.....ugye tudjuk, hogy nem csak az államadósságot minősítették le, hanem a magyar bankokat, amitől nekik is nehéz és drága a hitelhez jutás!
  Ha már Gordon Brown tőke felhalmozásával érvelsz....tedd már hozzá, hogy mi közben egy magánpénztári tőke felhalmozást költünk el!

  Miközben Kina vásárolja az USA állampapirjait....ráadásul a világ válság idején mindenkinél visszaesés volt, egyedül a kinaiak aggódtak amiatt, hogy csak 8%-ot növekedtek.....mégis Kina van eladósodva!

  Elemer egyre komolytalanabb vagy....!
  Az állami garancia a nyugdíjakra.....egy fedezet nélküli igéret! Erre nyugaton nem kötnek üzletet sehol....!”
 • 54. elemér 2010. december 20. 12:45
  „Gordon Brown tisztán látja a helyzetet. Sok pénzt kell tartalékban felhalmozni hogy a pénzügyi piacot megnyugtassák. Ezt a pénzt befektetésekre kellene használlni és jobb megoldást vagy megegyezést találni. Ilyesmi csak globálisan müxik. Egyedül se Eu. és senki ezt nemtuja kivitelezni. Ezt mondta Charlie-nak Ámerikában. Angolok és Ámcsik vezetnek az innovációkban és nem a rizsások.”
 • 53. annobon 2010. december 20. 09:02
  „Szövetség? Inkább az lehetne a címe, hogy ´A nagy testvér árnyékában...´”
 • 52. elemér 2010. december 19. 18:11
  „Nem gatyaszoritás a megoldás, hanem befektetések és nagyob Euro. töke alap. Ez nem Fleton mullik, se a bukott okoskodó ellenzéken.”
 • 51. elemér 2010. december 19. 17:20
  „Kamat amit a kereskedelmi bankok kérnek a pénznzért Mo-tol az 10.18% Ezt a piac dönti el. Mo. jelenleg a 86-ik a világranglistán. Olaszok és Románok többet fizetnek.

  http://www.nationsencyclopedia.com/WorldStats/CIA-Commercial-bank-prime-lending-rate.html

  Mit kér egy Magyar bank ha kölcsönt ad befektetésekre otthol ? Erröl van itt szó, és ez magas volt. Ezt csökkentette a kormány és jogában volt. A befektetöi bizalom csökkent az unioban és Mo. nemlehet kivétel. Az Eurot kell erösitteni egy nagyob betét alappal. A Németek nem menekülhetnek, sött megbukhatnak az Euroval együtt. Nekik észhez kell térni és muszáj hogy megmentsék az Eurot és az uniot. A nyugdijat megmentette Fleto az állami garanciával. Nyugdijakat nyugaton is ügyeskedésekkel és kölcsönökkel financiroz az állam. Egész világ elvan adósodva. Kina körbe tartozik mindenkinek, kivéve az USA. Kinai kimutatások saját tartozásaikrol nem léteznek, és ha léteznek nem megbizhatók. Ezt a nyugatiak tudják.;))”
 • 50. VJack 2010. december 19. 16:49
  „Viktor nagyon is tisztességes. Úgy érti - csak most hely híján nem fejtette ki - hogy bárkivel szövetséget köt a hatalmon maradás érdekében.”
 • 49. gjozsi88 2010. december 19. 16:33
  „elemer!
  olvasd vissza még egyszer amit írtál!
  Gondolom mindjárt azzal kezdenéd, hogy a Viktor....!
  Adó csökkentést csak gazdagéknak tett lehetővé, a kamatláb csökkenést nem kormány "csinál", hanem a gazdasági folyamatok, kormány intézkedései okán a Monetáris Tanács!
  Amig tartott a befektetői bizalom ami a Bajnai munkája, addig csökkent, az inflációval együtt....most folyamatosan nő!
  A befektetői bizalommal a németek is együtt menekülnek.....!
  A nyugdíjak biztonságba helyezéséről azt tudjuk, hogy az eddig meglévő e célra félretett vagyont folyó kiadásokra elköltjük.....és politikai igéretet tettünk, hogy garantáljuk a nyugdíjat egy fedezet nélküli számla vezetéssel! Nyugaton erre senki nem köt üzletet!”
 • 48. elemér 2010. december 19. 15:52
  „Fleto mindent megtett idáig hogy jó utra terelje a gazdaságot. Adó és kamatláb csökkentéseket csinált és a nyugdijakat megmentette. Nem akar nagyob gatyaszoritásokat és erre nincs is szükség. Szükség van Német befektetésekre és nagyob elkötelezettségre. Lenyeleket pedig az amcsik mentették meg. Mindenkinek tisztába kell lenni hogy ki hova tartozik, történelmileg és gazdaságilag.”
 • 47. gjozsi88 2010. december 19. 15:10
  „még annyit!

  "Jönnek a befektetők semmi kétség. Az országban rend és nyugalom honol, akkor is ha az ellenzéki szocik mást állítanak, jobb az emberek közérzete az élet minden szintjén."

  Kétség az van....! Vagy már a Varga Misinek sem hiszel?
  Ő mondta, hogy a kuplerájban is 3 fokozattal magasabb volt a minősítésünk, mint most, hogy nincs az, rend és nyugalom van!
  Hogy ezzel jár, a befektetői tőkének a saját szabályzatuk szerint el kell adniuk a magyar papirokat....az bizony nem a jöbbek, hanem a mennek kategória!
  Hogy az emberek közérzete jobb?
  Lehet, ha valaki vakhítében nem látja, hogy emelkedik a törlesztő részlete, drágul az üzemanyag....a különadók átháritása miatt minden....azaz nő az infláció, miközben a jövedelme nagyon soknak ( ez februárban fog kiderülni a legtöbb fanatikusnak, aki nem mer számolni) csökkenni fog!”
66 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter: sokat javult a papság helyzete

Az utóbbi 10-12 évben sokat javult a papság helyzete a fizetések vagy a lakásviszonyok terén -… Tovább olvasom