Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Nyílt levél Bajnai Gordonhoz

Tisztelt Bajnai Gordon! Magyarországon a politika immáron húsz éve halogatja a kádári diktatúra állambiztonsági gyakorlatával való őszinte szembenézést.
A demokratikus nyilvánosság iránt elkötelezett szakemberek által is többször megfogalmazott igény ellenére a diktatúra titkainak egy fontos részét ma is homály fedi. A demokraták megfélemlítésében élen járó titkosszolgálatok ellen fellépő emberek érdemeinek elismerése pedig a mai napig sem történt meg. Bizonyára Ön is egyetért a Magyar Demokrata Fórummal abban, hogy közös nemzeti érdekünk a demokrácia és a diktatúra közti határ egyértelmű meghúzása.

Amíg azonban tisztázatlan érdekek és indokok miatt a kommunizmus titkairól nem kerül le a lepel, és a diktatúra elleni harc hősei nem nyerik el az őket megillető elismerést, addig nem tekinthetjük befejezettnek rendszerváltás folyamatát. A jelenkor mulasztásának tekinthető az is, ahogy a politika Végvári Józsefet, a Duna-gate ügy kirobbantóját kezeli.

Õ volt az ugyanis, akinek a BM belső biztonsági szolgálatának egykori őrnagyaként 1990-ben sikerült az állambiztonság székházába bejuttatnia a Fekete Doboz két filmesét, és lelepleznie a titkosszolgálat demokráciaellenes tevékenységét.

A hatalmas botrányt kiváltó „Duna-gate ügy” következményeként mondott le Horváth István belügyminiszter és Pallagi Ferenc miniszterhelyettes, az akkori állambiztonság vezetője. Bár a leleplezésnek fontos szerepe volt a rendszerváltás folyamatának előremozdításában, Végvári József bátor kiállásáért cserébe máig sem kapott semmilyen elismerést, nem is rehabilitálták, és jelenleg is minimális nyugdíjat kap.

A felháborító helyzeten a Duna-gate ügy 20. évfordulója sem változtatott, amikor pedig lehetőség lett volna történelmi érdemeinek méltó elismerésére. A Magyar Demokrata Fórum nevében ezért ismételten arra kérjük Önt, hogy Végvári Józsefet terjessze fel Sólyom László államfőhöz a Magyar Köztársasági Érdemrendre.

Demokratikus elkötelezettségében bízva: Budapest, 2010.01.23. Roszík Gábor Csapody Miklós Kiadó: MDF sajtó

Olvasóink írták

  • 1. Boróka53 2010. január 24. 12:11
    „.."Végvári József bátor kiállásáért cserébe máig sem kapott semmilyen elismerést, nem is rehabilitálták, és jelenleg is minimális nyugdíjat kap. ..."

    Bizonyára elkerülte Csapody "úr" figyelmét az az apróság, hogy nyugdíj a ledolgozott évek, és a befizetett nyugdíjjárulék után jár!!!

    ."? volt az ugyanis, akinek a BM belső biztonsági szolgálatának egykori őrnagyaként 1990-ben sikerült az állambiztonság székházába bejuttatnia a Fekete Doboz két filmesét, és lelepleznie a titkosszolgálat demokráciaellenes tevékenységét. ..."

    és??? Beosztásánál fogva megtehette!! De ezért Köztársasági Érdemérem??!! Nevetséges.. csakúgy mint a Csapody!! :D:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar síző lábát törte Szlovákiában

Lábtörést szenvedett egy magyar síző szombaton délután az Alacsony-Tátrában. Tovább olvasom