Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Nincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról

Nem született megállapodás szerda délután a Vasúti Dolgozók Szabad Szervezete (VDSZSZ) és a MÁV képviselői között a csütörtökön hajnal 4 órakor kezdődő és reggel 8 óráig tartó, a VDSZSZ által meghirdetett szolidaritási sztrájk idejére.
A vasúttársaság tájékoztatása szerint a megállapodás hiánya miatt több területen kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés, köztük a BKV sztrájkjában érintett fővárosi agglomerációban. A vonatok közlekedésében késésekre, útvonal-rövidülésre, vonatkimaradásokra kell számítani, a sztrájkot követően várhatóan a kora délután állhat helyre a menetrendszerű közlekedés.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint a sztrájk időtartama alatt, majd azt követően csütörtökön 12 óráig az InterCity vonatokat helyjegy és pótjegy nélkül igénybe lehet venni. A 12 óra után induló InterCity vonatokon az érvényes menetjegy mellé már szükséges a helyjegy és pótjegy megváltása is.

Az aktuális vasúti közlekedésről a www.mav-start.hu oldalon folyamatosan frissített információkat közöl a vasúttársaság. Ezen kívül a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot megerősítik, az érdeklődők a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon kérhetnek információt. A nagyobb budapesti állomásokon utastájékoztatási feladatokat ellátó vasutasok teljesítenek szolgálatot csütörtökön 12 óráig.

A sztrájk miatt a 2010. január 14-ei utazásról lemondóknak az előre váltott menetjegyet, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a pénztárakban. A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától 2010. január 15-én pénteken 24.00 óráig igényelhető kezelési költség nélkül.

A Volánbusz Zrt. valamennyi járatán elfogadja 14 óráig a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START Klub és START Klub Prémiumkártyákat és a BKSZ által kibocsátott bérleteket és kiegészítő bérleteket. Csütörtökön egész nap a BKV Zrt. a közlekedő járatain elfogadja a MÁV arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START Klub és START Klub Prémiumkártyákat, a BKSZ bérleteket és kiegészítő bérleteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta akár 25 millióba is kerülhet a munkabeszüntetés a BKV-sztrájk

Naponta akár 25 millió forintba is kerülhet a BKV-nál kedden megkezdett, határozatlan idejű sztrájk,… Tovább olvasom