Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Neves díj a babanadrágért

A négygyermekes soproni édesanya, a bébiruha-tervező Hirschler Judit Madridban megnyerte az ipari világszervezet innovációs, minőségi és formatervezési díját. Találmánya egy speciális úszónadrág, amelyben a legkisebbek hódolhatnak az úszás örömeinek.
(illusztráció)
Hirschler Judit – akinek tulajdonképpen tudta nélkül nevezték be termékeit az elismerésre – először vett részt nemzetközi díjkiosztó gálaünnepségen.
– Korábban Kölnben, a divatnapok keretében több általam tervezett bébiruha-kollekciót állítottam ki – mesélte történetét Hirschler Judit. – Mint minden nagyobb szabású ipari és kereskedelmi rendezvényen, Kölnben is árgus szemmel figyelték a termékek minőségét az erre szakosodott világszervezet szakemberei. Ám hogy felterjesztenek olyan díjra, amelyet az ipari világ „Oscar-díjának" tekintenek, azt nem gondoltam volna...

Hányódó boríték

A tervező a speciális úszónadrággal
– Érdekes volt az ünnepségre szóló meghívólevél sorsa is – folytatta a bébiruha-tervező. – A Madridból érkezett borítékot nem bontotta fel a titkárnő. Betettem hát az autómba, s mivel azt hittem, pusztán reklámanyag van benne, az néhány napig ott hányódott az ülésen. Egyszer a kezem ügyébe került a levél, s a konyhaablakba raktam, „majd felbontom" jeligével. Megint eltelt egy hét, amikor úgy gondoltam, mégis kibontom, mielőtt kidobnám. Alig akartam hinni a szememnek, amikor elolvastam az ünnepségre invitáló, díszes papírra nyomott, angol nyelvű levelet. Szerencsére mindez még időben történt, s így édesapámmal – aki elkísért a spanyol fővárosba – nem késtük le az átadási ceremóniát.
A világszínvonal prezentálóinak madridi ünnepségén – a földkerekség minden tájáról – tizenöten kaptak különböző kategóriákban ipari és innovációs „Oscar-díjat", köztük brazilok, líbiaiak, oroszok, irániak is. Egy bosznia-hercegovinai mérnöknő például azért részesült elismerésben, mivel megtervezte és beindította a háború sújtotta Szarajevó biológiai gázfűtését.

Amerikai út törölve

Hirschler Judit neve nem ismeretlen a tengerentúlon sem: amerikai képviselőinek szervezésében idén az USA harmincnégy tagállamában állítja ki bébiruha-kollekcióit. Az eddig látottak alapján az amerikaiak is díjjal jutalmazták volna munkásságát, de a New York-i ünnepséget Judit végül is lemondta.
– Amikor vízumért folyamodtam az amerikai nagykövetségen, meglepődtem, hogy a nevem beütése után azonnal tudták, négygyermekes édesanya vagyok – említi. – Ahhoz, hogy vízumot kaphassak, életem és vállalkozásom legapróbb részleteibe kellett beavatnom őket. Ezek után jóllehet megküldték beutazási engedélyemet az Államokba, végül is úgy döntöttem, itthon maradok a családommal, a díjat pedig adják másnak. A lényeg, hogy az általam tervezett bébiruhák sikeresek legyenek...
Judit négy gyermeke – Richárd, Karolina, Ludovika és Rebeka – nem is sejti, hogy valójában ők voltak ihletadói édesanyjuk bébiruha-tervezői munkásságának. Hogy ezt nemzetközi szintű elismerés követte? „Nem pályáztam babérokra, a cél az volt, hogy minél szebb és jobb termékeket gyártsunk" – foglalta össze üzletfilozófiáját Hirschler Judit, aki nemrég szabadalmaztatta legújabb találmányát, a bébiúszónadrágot.
– Mindig gondot okoz, ha az egyik bébi belepisil a vízbe – a nagyobb dolgokról nem is beszélve –, mert ekkor az egész medence vizét le kell cserélni – mondja Hirschler Judit. – Ezért terveztem egy olyan speciális bébiúszónadrágot, amely ezt a problémát eleve kiküszöböli. Budapesten néhány uszodában már csak ezzel a ruhadarabbal lehet bébiúszáson részt venni. A nagyobb méretekben gyártott spéci úszónadrág a többszörösen sérült mozgáskorlátozottak ilyen jellegű gondjait is megoldja, így ők is élvezhetik majd a lubickolás örömét...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rettegés arénája

Megtörténhet-e a valóságban, hogy terroristák tömegpusztító fegyvert robbantanak az USA területén? A… Tovább olvasom