Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Népszavazás a dohánytermékek árusításának korlátozásáról? - Elutasítva!

A dohánytermékek árusításának korlátozását célzó két népszavazási kezdeményezést utasított el az Országos Választási Bizottság.
A dohánytermékek árusításának korlátozását célzó két népszavazási kezdeményezést utasított el az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai budapesti ülésén; a fiatalkorúak védelme érdekében benyújtott kérdések a testületi tagok többségének álláspontja szerint nem voltak egyértelműek.

A beadványtevő azt akarta elérni, hogy népszavazás kötelezze az Országgyűlést egy olyan törvény megalkotására, amely előírja: dohányterméket forgalmazó üzlet ne működhessen olyan oktatási és egészségügyi intézmény 600 méteres körzetén belül, amelyben 18 évnél fiatalabbakat oktatnak, illetve ellátnak.

Az OVB egyebek mellett arra hivatkozva utasította el a népszavazási ív hitelesítését, hogy nem egyértelmű, a 600 métert honnan kellene számolni, például az épület bejáratától, annak kerítésétől, és légvonalban vagy az utcák járdáin mérve.

Az ülésen a Nemzeti Választási Iroda (NVI) arról adott tájékoztatást, hogy az OVB egyik korábbi, egy népszavazási beadványozóval szembeni feljelentését a Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészséghez továbbította. A testület június 24-ei ülésén döntött arról, hogy feljelenti egy népszavazás kezdeményezőjét, mert az egyik kérdésében gyilkosságra felhívást fogalmazott meg.

A magánszemély azt akarta elérni, fosszák meg vagyonától és 48 órán belül végezzék ki azokat az országgyűlési képviselőket, akik nem fogadják el az általa egy internetes oldalon megjelölt (a parlament által el nem fogadott) "törvényt". A magánszemély egy másik kezdeményezésével pedig tízmillió forint vérdíjat fizettetett volna a kivégzés végrehajtójának.

Az OVB valószínűleg az utolsó ülését tartotta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Arany János utca épületében, amely a Nemzeti (korábban Országos) Választási Irodának helyet adott. A májustól autonóm intézménnyé váló NVI várhatóan heteken belül a Parlament épületével szembeni, a Néprajzi Múzeum melletti ingatlanba, az Alkotmány utca 3. szám alá költözik.

Olvasóink írták

 • 11. Valaki 2013. augusztus 01. 08:57
  „3. Legs

  coci vagy. :)”
 • 10. Eva- 2013. augusztus 01. 08:14
  „azért nem hitelesítették a kérdést, mert nem volt egyértelmű, hogy a 600 métert honnan kell mérni
  :)

  ((a bejárat mely pontjától
  a kerítéstől
  a járdától
  miféle irányból
  :)
  mondjuk fidesz cinizmus )”
 • 9. Muaddib 2013. augusztus 01. 02:56
  „"Magánszemély azt akarta elérni, fosszák meg vagyonától és 48 órán belül végezzék ki azokat az országgyűlési képviselőket, akik nem fogadják el az általa egy internetes oldalon megjelölt (a parlament által el nem fogadott) "törvényt". "

  Megtaláltam az oldalt.:)

  http://devizarabszolga.5mp.eu/web.php?a=devizarabszolga”
 • 8. embertelen 2013. július 31. 21:56
  „7. eger Ez nem új, voltak már nemzeti kocsmák, valamikor az állami tulajdonú Vendéglátóipari Vállalat üzemegységei voltak azok. A nemzeti fidesz nagyon jól ismeri ezek működését. Az, hogy az Országos Választási Bizottság elutasította a népszavazás a dohánytermékek árusításának korlátozásáról, semmi mást nem jelent, csak annyit, hogy megkezte működését az orbánista Nemzeti Választási Bizottság, mint a trafikmutyi fideszes kormány támogatója.”
 • 7. eger 2013. július 31. 21:18
  „4-nek: De még lehetnek nemzeti kocsmák!”
 • 6. spiderz 2013. július 31. 18:16
  „4. steke 2013.07.31. 17:32
  Így, ahogy mondod!”
 • 5. miracle 2013. július 31. 17:52
  „Legs
  És annyira rendben lévő, szabályos volt az ügy, hogy még tettlegességre is sor került. És nem a riporter akarta megverni a trafikost.”
 • 4. steke 2013. július 31. 17:32
  „Amikor a kocsmák távolságát kellett meghatározni oktatási és egyéb közintézményektől, mindenki tudta, honnan kell mérni. Dehát azok nem "Nemzeti Kocsmák" voltak.”
 • 3. Legs 2013. július 31. 16:30
  „Az ATV stábja azért utazott Szalkszentmártonba, hogy riportot készítsenek az egyedülálló helyzetről: a 4000 fős faluban összesen két "nemzeti" dohánybolt nyílhatott, a két bolt ugyanabban a családi házban kapott helyet közvetlenül egymás mellett, ráadásul az egyiket egy házaspár férj tagja, a másikat a feleség üzemelteti.

  Nem vagyok szoci de ez kérem röhej.:)))))”
 • 2. öröksoproni 2013. július 31. 15:31
  „Ilyen hülyeség miatt népszavazást! A fiatalkorú otthonról is tud cigarettát szerezni - általában a dohányosok gyermekei dohányoznak.”
 • 1. pozdorja 2013. július 31. 12:59
  „Hát ha ezt a 600 métert törvényesítenék, akkor kb. sehol nem lehetne dohánybolt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munkavállalók 30 százaléka semmilyen béren kívüli juttatást nem kap

Az év első felében a magyar munkavállalók 30 százaléka nem kapott semmilyen, fizetésen kívüli… Tovább olvasom