Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Nem fizet az állam a felszámolt Mal Zrt. helyett

Szanyi János a szüleit veszítette el a vörösiszap-katasztrófában. A cégnek összesen 12,5 millió forint kártérítést kellene kifizetnie, de felszámolták, az állam nem pedig fizet helyette.
Jogerőre emelkedett a Szanyi János kontra Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. ügyben a korábbi elsőfokú ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán. A cégnek 2-2 millió forintot kell fizetnie az unokáknak, a férfinak pedig 8,5 millió forintot, amiért a 2010. októberi kolontári iszapkatasztrófában elvesztette a szüleit, és le kellett bontani a szülőházát - írja a Bors.

A férfi édesanyját Devecser mellett,­­­­ három kilométerre az otthonától találták meg, a katasztrófa után több nappal. Édesapja testének jelentős része károsodott az iszapban, később meghalt.

Sajnos úgy látom, hogy a kártérítést sosem fogjuk tudni behajtani – közölte Magyar György ügyvéd. – A Malt felszámolták, az állam pedig nem vállalja át a kártérítések kifizetését. Az állam egy kormányhatározat alapján azt is kizárta, hogy a közadakozásból befolyt kétmilliárd forintból a károsultak pénzhez jussanak.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúti röntgen leplezte le a csempészcigit

A teherszerelvény Ukrajna felől érkezett a záhonyi határállomásra, a négy gyanús vagon alatt… Tovább olvasom