Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Nem baj, hogy az ATV nem hívta meg a Munkáspártot

A tévé csak néhány, a tapolcai választáson esélyesnek minősített jelöltet hívta meg egy műsorba, a Magyar Munkáspárt jelöltjét azonban nem. Az NVB szerint nem sértettek elvet.
Nem sértette meg a jelöltek közötti esélyegyenlőség elvét az ATV, amikor csak néhány, a tapolcai időközi országgyűlési választáson esélyesnek minősített jelöltet hívtak meg egy műsorba, a Magyar Munkáspárt jelöltjét azonban nem - állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki határozatában.

A Magyar Munkáspárt azért fordult az NVB-hez, mert az ATV április 7-ei Doku című műsorába a tapolcai időközi választás jelöltjei közül csak a Fidesz-KDNP, az MSZP-DK, az LMP és a Jobbik jelöltjét hívták meg, a Magyar Munkáspártét azonban nem. A Magyar Munkáspárt szerint a diszkriminációval sérült a jelöltek közötti esélyegyenlőség választási alapelve.

Az ATV azonban közölte: többször adtak tájékoztatást a munkáspárti jelölt indulásáról, és életszerűtlennek nevezték, hogy az időközi választáson induló mind a 22 jelöltnek egy műsorban adjanak megszólalási lehetőséget.

A vitában Patyi András, az NVB elnöke emlékeztetett: a testület gyakorlata szerint egyetlen műsor alapján nem lehet megállapítani a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvének sérelmét, másrészt a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye nem jelenti azt, hogy minden műsorszámban minden véleményt meg kell jeleníteni. Az NVB elnöke hivatkozott a szerkesztői szabadságra is.

Az NVB mindezek alapján egyhangú döntéssel elutasította a Magyar Munkáspárt kifogását. A határozat ellen a Kúriához lehet fordulni jogorvoslatért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérget találtak a paprikában

Megvannak az első eredményei a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriumában vizsgált,… Tovább olvasom