Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

MSZP: Orbán a hátsó ajtón menekült

Orbán Viktor vasárnap Esztergomban a hátsó ajtón menekült ki a jobbikos tüntetők elől, amikor nyíltan színt kellett volna vallania - mondta Török Zsolt, az MSZP politikusa az MTI-nek.


A képviselő úgy fogalmazott: „hozzászokhattunk, hogy Orbán Viktor gyáva, és kettős beszédet folytat, de ez a mai menekülés a  jobbikos tüntetők elől mindennél többet mutat". Török Zsolt közölte,  most sem lehetett megtudni, hogy a Fidesz elnöke egyetért-e a  demonstrálókkal, akik a "botrányokkal teli esztergomi fideszes  polgármester" ellen is tüntettek.


Orbán Viktor kerti partit tartott

Évadnyitót tartott szűk családi körben Orbán Viktor a minap. A Fidesz elnöke az iskola- és a politikai szezonkezdés apropóján trombitálta össze a famíliát. Itt megjelent a politikus legnagyobb lányának, Ráhelnek az udvarlója is. Bővebb információkért kattintson ide!
 


A szocialista politikus szerint "tipikus orbániánus magatartás  ez a gyáva menekülés", mert nem tisztázta a Jobbikhoz való viszonyát, pedig Vona Gáborral, a párt elnökével korábban közös polgári kört alapítottak. Hozzátette, Orbán Viktornak arra sincs válasza, tényleg úgy gondolja, hogy hatalomra kerülése esetén nem állítaná vissza a 13. havi nyugdíjat.

Török Zsolt szerint azt sem lehet tudni, hogy milyen lenne, ha a Fidesz kormányozna. Mint mondta, lehet, hogy olyan, mint amit az ellenzéki párt az önkormányzatokban művel: "demokráciaellenesség, megfélemlítés és Fóttól Esztergomon át Nagykanizsáig virágzik a korrupció".

Kijelentette, hogy az viszont tudják, hogy Orbán Viktor "több ezer pártkatonát, leendő komisszárokat, fizetett zsoldosokat képez ki", akikkel a minisztériumokban és közhivatalokban le fogják cserélni a szakembereket.Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. ValóSág 2009. december 10. 06:23
  „A Mária, Erzsébet, Eszter stb. vajon mind ősmagyar nevek? A János, Péter, Máté, Márk stb vajon mind ősmagyar eredetű? Azoknak a személyek, akiket így neveztek el szüleik mi a teendőjük? Megoldódna Magyarország munkanélkülisége, mert az anyakönyvi hivatalok három műszakban dolgozhatnának.”
 • 30. Árpád-házi 2009. szeptember 11. 19:10
  „Goldmund ,nem akar!Ki van adva neki!”
 • 29. Goldmund 2009. szeptember 09. 14:59
  „Minek akar miniszterelnök lenni, akiben annyi karakánság sincs, hogy Meggyesről elmondja, mit gondol?
  A kormány tehet ellene, no Viktor jövő tavasszal fogsz-e valamit tenni?

  Más.
  Ó, a kis Ráhel! Igazi ősmagyar név, ugye? Ő még akkor született, amikor Orbán Viktor és a Fidesz liberális volt és az SzDSz legfőbb szövetségese. (Gondolom innen a névválasztás.) Ezt a gyermekét Iványi Gábor metodista lelkész és SzDSz-képviselő keresztelte. Hogy szidta akkor a konzervatív-keresztény pártokat! Ehhez képest most a KDNP-vel vannak összeborulva.
  Viktor átfestette magát, de a gyereke nevén nem változtathatott. Ráhel most már örök emléke annak az időnek, amit Viktor legszívesebben kitörölne mindenki agyából. Nehogy szembesítsék őt az akkori Orbán Viktorral. Őt, aki sohasem hazudott...”
 • 28. tosa2 2009. szeptember 08. 09:50
  „lacim6 ! semmire sem bólogatnak! , csak mindenre ellent mondanak, Ha mindenben nekik
  van igazuk, akkor miért nem ők vannak már hatalmon. Valahogy sosem sikerült a jelen-
  legi kormány megbuktatása. És úgy látom, bukatatás nem is fog sikerülni, még ha ők is fognak
  nyerni a közeljövőben.”
 • 27. lacim6 2009. szeptember 08. 09:37
  „26. hozzászólás tosa2 Az utóbbi 7 évben bebizonyították hogy nem jó a hogy csinálják és akkor még nagyon finoman fogalmaztam, ami tetten érhető volt gyf lebukásánál is. Akkor meg miről beszélsz persze hogy nem bólogatnak minden baromságra.”
 • 26. tosa2 2009. szeptember 08. 09:14
  „25. Mi az hogy" Orbán a hibás mindenért" ??? KI mond mindennek ellent, amikor valamit felvet
  a jelenlegi kormány? Mást sem hallani tőle, illetve tőlük, hogy nem jó, nem így kell, hazugság,hazugok,
  nem igaz,takarodjanak stb.stb....”
 • 25. hokiel 2009. szeptember 08. 07:32
  „Az már nem hír, hogy Fletó menekül, az meg hatalmas hír, hogy Orbán nem konfrontálódott a tüntetőkkel. Farizeusok vagytok, az egyiknek szabad, a másiknak nem. Nem unjátok még, hogy mimndenért Orbán a hibás, az egész elfuserált kormányzásért, meg a nem hibátlan fideszes önkormányzati döntésekért?”
 • 24. mauz 2009. szeptember 07. 22:30
  „Mikor olvashatok hasonlóképpen gyönyörűséges cikket a bukott szocikról/szadeszosokról stb?

  Mikor olvashatunk gyurcsány kertipartijáról (ne higgyük, hogy olyan nincs is, csak mert nem írnak róla), és azt, hogy onnan elzavarták az ellentábor újságíróját?

  Csak mert ez utóbbi csapat 8 évet kapott a bizonyításra, és bizony, nem éltek vele. (Illetve éltek vele, de mi azt beszoptuk, mert a cumi rosszabbik végén voltunk.)”
 • 23. okostojas007 2009. szeptember 07. 21:06
  „és a kerti partin megzabálták szegény Bambit......”
 • 22. xo17zy 2009. szeptember 07. 21:02
  „Fuss viktor, fuss.....”
 • 21. imre1964 2009. szeptember 07. 19:54
  „Reménykedem hogy a Jobbik kerül kormányra és elzavarja ezt a tolvaj bandát.
  Gyurcsány Orbán egykutya xsak a hatalom érdekli őket.
  Szebb jövőt !!”
 • 20. Intel 2009. szeptember 07. 18:16
  „Viktor 4évig csak menekülni fog...”
 • 19. 13.István 2009. szeptember 07. 17:57
  „Igazmondó Török ?”
 • 18. kolombela 2009. szeptember 07. 16:43
  „9. pancser 2009.09.07. 12:42
  "Egyébiránt OV. a lehető legbölcsebbben járt el az adott szituban."
  Ha ezt valamelyik >MODERÁLVA< szoci politikus (netán vezető) követte volna el, akkor gyávaságról ordítanál.
  Pancser, pancser, te sem vagy különb, mint az általad oly gyűlölt szocik, libsik, ugyanolyan kettős mércével méred a dolgokat.
  Orbán igenis egy beszari alak akárcsak Gyúrcsány, aki nem mer kiállni az enberek elé.
  Tudod, szájkaraté”
 • 17. kolombela 2009. szeptember 07. 16:29
  „A Vastagbőr blog is foglalkozott az esettel. Rendkívűl jó írás. Akit érdekel képpel és videóval itt megtalálja:
  http://vastagbor.blog.hu/2009/09/07/ellensegemnek_az_ellensege_a_baratom

  "A Zemberek így szóltak: "Viktor, segíts"
  2009.09.07. 10:41 zero

  A fagyi visszanyal.
  Orbán Viktor kapott egy kis ízelítőt, mi vár 2010 májusától. És ez hol van a leendő "Orbán takarodj!"-hoz képest? Ilyen szelíd "tüntetést" is rég láttam, de úgy látszik, a Miniszterelnök Úrnak ez is sok. Hány és hány alkalom volt, amikor a Zemberek nevében ígért, kért nyilatkozott. Most itt volt a Nagy Lehetőség, mikor közvetlenül kérték tőle, hogy segítsen ... Viktor nem segített, és mindezt megfejelte a hétvége egyik legütősebb nyilatkozatával.

  A sztori dióhéjban: Meggyes Tamás, Esztergom fideszes és nem százas polgármestere kirúgatott 7 tanárt a Szent István Gimnáziumból. Meggyesről már volt szó itt a blogon: 320 milliós honlap, III. Richárd, a behajtási engedély, bloggert perel, feleségverés ...

  A tanárok, diákok, szülők írtak egy nyílt levelet Orbán Viktornak, hogy segítsen ...

  "Nyílt levél Orbánnak

  Orbán Viktornak, Magyarország volt miniszterelnökének, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökének és Esztergom Város díszpolgárának!

  Mi, a Szent István Gimnázium szimpatizánsai, jelenlegi és volt diákjai és családtagjaik ezúton kell, hogy kérjük az Ön segítségét, hogy úgy is mint városunk díszpolgára tegyen valamit az ellen a méltánytalan bánásmód ellen, mellyel Esztergom város polgármestere és képviselő testülete iskolánk dolgaival kapcsolatban viseltettek és viseltetnek. Értjük ez alatt az iskola elhelyezésének körülményeit, működtetését, az iskolavezetés leváltásának módját és indokát, az új vezetés kinevezésének érthetetlen magyarázatát és személyét, a vezetés által kezdeményezett fegyelmi eljárások vállalhatatlan, demokratikus országban elképzelhetetlen folyamatát és eredményét, diákok, tanárok és szülők alkotmányos jogainak mérhetetlen sárba tiprását.

  Határozottan elutasítjuk azt az eddig hozott intézkedések alapján aligha leplezhető önkormányzati szándékot, amely más fontosabb dolgokra hivatkozva, Szent István városában Szent István nevét viselő 323 éves iskola lezüllesztésével, annak esetleges megszüntetését és/vagy más iskolába való olvasztását szorgalmazza.

  Nem értünk egyet a közakarat ellen hozott, szakmaiságot teljesen nélkülöző döntéssel, amely az iskola hírnevéhez, múltjához és értékrendjéhez méltatlan, nem hozzáértő, gyakorlatlan, a tantestület szétverésén munkálkodó vezetőt állított iskolánk élére, ezzel is gyorsítva annak ellehetetlenítését.

  Kérjük, hogy minden lehetséges eszközzel segítsen nekünk abban, hogy közös erővel rávehessük a város vezetését, hogy - félretéve iskolánk iránti ellenszenvét - állítsa vissza a normális, nyugodt, önálló működéshez szükséges körülményeket, a hozzáértő iskolavezetést és tegyen meg mindent a közmegelégedésre történő mielőbbi végleges elhelyezés érdekében.

  Mert egy diktatúra, sújtson akár egy országot, vagy csak egy önkormányzatot, semmilyen vonatkozásban nem lehet jobb, mint a szabadságra épülő demokrácia rendje.

  Esztergom, 2009. szeptember 6.

  Az aláírók"

  A területet a demonstrációhoz a Jobbik foglalta el, de a tiltakozók nagy része a gimnáziumi diákok, tanárok és szülők voltak.

  I.cs. írja az Index fórumom:

  "A 300 fő feletti tömegből (308-an írták alá a Viktornak címzett levelet) kb 15-20 fő Jobbikos szervező volt. Ez most nekik a városban egy nagy pluszt hozhat, "ügyesek" voltak, hogy az interneten szerveződő polgári tiltakozást meglovagolva egyszerűen fogták és lefoglalták a teret a Jobbik nevében.

  A libás tüntetők a Fidelitas és a Fidesz tagjai voltak, mindkét szervezet helyi elnökét láttam, de még Kesztölcről is hoztak nyugdíjas bányászokat, hogy többnek tűnjenek. Nem tűntek.

  Azt tudni kell, hogy a háttérben komoly viták folytak arról, hogy a Jobbik "beelőzése", térfoglalása miatt mi legyen most - a szülők, szimpatizánsok csatlakozhatnak-e egy Jobbik bejelentésű tüntetéshez. De úgy gondoltuk, hogy nem lehet kihagyni ezt az egy lehetőséget arra, hogy Esztergom város díszpolgárának, Orbán Viktornak a figyelmét felhívjuk arra, hogy amit itt helyben az ő nevében is a helyi fideszesek művelnek, az minden, csak nem demokrácia. 308 zömében nem Jobbik szimpatizáns, csak a gyermekük, iskolájuk jövőjéért aggódó esztergomi és környékbeli polgár látta el aláírásával a levelet, melyet nem sikerült átadnunk a pártelnök úrnak."

  Orbán amúgy a KÉSZ konferenciára érkezett, és a szelíden demonstráló gyerekek miatt jobbnak látta, hogy a hátsó bejáraton keresztül távozzon a Szent Adalbert központból...

  Kifelé menet a TV2-s riporter odadugta a mikrofont OV orra elé (piros pont érte), és "Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott" ilyet böffentett:


  "Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek." - Orbán Viktor.

  Vagyis ha az emberek elégedetlenek a fideszes (!) polgármesterrel, forduljanak a kisebbségi MSZP kormányhoz! Na, ettől azért dobtam egy hátast ... miért nem egyből a Zeurópai Únijóhoz?

  És hogy még ebbe is bele tudta szőni, hogy "ha mi leszünk kormányon, akkor ebben is tudunk segíteni", az már a zsenialitás határát súrolja. Nem hiába tanítja Orbán a fideszes öntudatot a Lakiteleki Népfőiskolán ...

  Szavazz ránk, és helyretesszük majd Meggyest.
  Szavazz ránk, és csökkentjük a lakáshiteled.
  Szavazz ránk, és minden bezárt vasútvonalat újranyitunk.
  Szavazz ránk, és ...
  Szavazz ránk, és ...
  Szavazz ránk, és ...

  Szép dolog a kampány Viktor, de istenem, 55-8 arányban mentek az MSZP előtt, ne mondd már mindenre, hogy szavazz ránk és akkor minden máshogy lesz ...

  Mellesleg mivel Orbán Viktor az Atya és az Úristen egyszemélyben a Fideszben, elég lett volna berendelnie egy fejmosásra Meggyest Orbánhoz, és Meggyes helyre van téve, pipa, ügy lezárva.

  Ha jól emlékszem, mintha már történt volna ilyesmi a Fideszben a "szociális népszavazás" előtt:

  "A "szociális népszavazás" évében Orbán fontosnak tartja, hogy a helyi vezetők felsorakozzanak mögé. Nemcsak politikailag várja ezt el Orbán, hiszen a Fidesz elnöke úgy tartja, csak puritán arcot mutató politikusokkal lehet a népszavazáson sikert elérni. (...)
  A Fidesz elnöke "önmérsékletre" szólította fe az övéit. A fideszes színekben megválasztott polgármesternek, alpolgármesternek, megyei közgyűlési elnöknek és alelnöknek azt írta, a szociális válságra, az emberek egyre nehezedő életkörülményire tekintettel ne terjesszenek a közgyűlések elé, és ne is támogassanak önkormányzati vezetők jutalmazásáról szóló indítványokat. (...)
  A küldöttgyűlésen kézfelemeléssel megszavazták a párt alapszabályának módosítását, ennek értelmében új testület alakul a szövetségben: az Önkormányzati Képviselők Fóruma (ÖKF) - élén a párt elnökével. Az ÖKF felépítése egyszerű: a legfelső szinten Orbán Viktor áll, alatta találjuk az összes Fidesz által támogatott polgármestert és önkormányzati képviselőt "

  Ó te jó ég, már Orbán Viktor ellen is tüntetnek, az MSZP nem is tudta megállni, hogy ne csapja le a labdát. Török Zsoltra bízták ezt a feladatot. Faszkorbácsot neki is:

  "Orbán Viktor vasárnap Esztergomban a hátsó ajtón menekült ki a jobbikos tüntetők elől, amikor nyíltan színt kellett volna vallania. Hozzászokhattunk, hogy Orbán Viktor gyáva, és kettős beszédet folytat, de ez a mai menekülés a jobbikos tüntetők elől mindennél többet mutat.

  Most sem lehetett megtudni, hogy a Fidesz elnöke egyetért-e a demonstrálókkal, akik a botrányokkal teli esztergomi fideszes polgármester ellen is tüntettek.

  Tipikus orbániánus magatartás ez a gyáva menekülés, mert nem tisztázta a Jobbikhoz való viszonyát, pedig Vona Gáborral, a párt elnökével korábban közös polgári kört alapítottak."

  Az ellenségem ellensége a barátom ... milyen szépen átpozicionálta a "fasiszta", "szélsőséges", "karanténba zárandó" "nácikat" -> "jobbikos tüntetőkké". Ilyenkor máris a demokrácia legszebb pillanata, hogy élve alkotmányos jogukkal, demonstrálnak a "jobbikos tüntetők", ugye Zsoltikám?

  Az "orbániánus magatartás" szókapcsolat pedig szeretném, ha az Atkinson-féle Pszichológia könyben is szerepelne, mint a gyáva politikus definicója.

  (Egy valami biztos: a blog nem fog bezárni 2010 májusában V´bőrös események hiányában.
  Magyarország tovább fog dübörögni ... csak megfordítjuk a sakktablát!)"”
 • 16. a.h.a. 2009. szeptember 07. 16:20
  „Nemcsak, hogy elmenekült, de még mindig testőrök védik.
  Azért ez is elég vicces!”
 • 15. kolombela 2009. szeptember 07. 16:05
  „Orbánt messze nem védem, de Gyúrcsány is elmenekült a buziparádéról, amikor elkezdődött a balhé. Mindkettő nyúlgerinc!”
 • 14. a.h.a. 2009. szeptember 07. 16:03
  „Török Zsolt épp úgy menekült volna.
  Mostanában mindenki menekül a Jobbikosok elől!
  Miért is?”
 • 13. Tapmancs 2009. szeptember 07. 16:01
  „"Török Zsolt közölte, most sem lehetett megtudni, hogy a Fidesz elnöke egyetért-e a demonstrálókkal, akik a "botrányokkal teli esztergomi fideszes polgármester" ellen is tüntettek.
  "

  Na mi van, most nem szélsőséges nácifasiszták a "jobbikos tüntetők"?”
 • 12. okostojas007 2009. szeptember 07. 15:59
  „ezért volt kemencében sült őz és nem kemencében sült disznó csülök a menű .................”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos áramütés: lovaskocsival hajtottak a vezetéknek

Egy 59 éves férfit és 17 éves fiát ért halálos áramütés a Szolnok megyei Tiszaföldváron, a Béke… Tovább olvasom