Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: Matolcsy álomvilágban él

Az MSZP szerint Matolcsy György olyan álomvilágot festett fel a CNN-nek nyilatkozva, amely csak Orbán Viktor miniszterelnöknek tetszik, míg a magyarok többségének az egy rémálom.
Az MSZP szerint Matolcsy György olyan álomvilágot festett fel a CNN-nek nyilatkozva, amely csak Orbán Viktor miniszterelnöknek tetszik, míg a magyarok többségének az egy rémálom.

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a nemzetgazdasági miniszter azon kijelentésére reagált így, amely szerint a válságnak vége, a magyar gazdaság az átmenet állapotát éli, de jövőre már erős növekedést fog mutatni.

Az ellenzéki politikus szerint a tárcavezető szavait mindenekelőtt azok cáfolhatják, akiknek az elmúlt időszakban csökkent a keresete és közben növekvő árakkal kellett szembesülniük.

Kiemelte: a makrogazdasági mutatók is ellent mondanak Matolcsy Györgynek, így például az, hogy 2012 első negyedévében 0,7 százalékkal csökkent Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) az előző év azonos időszakához viszonyítva. Józsa István hangsúlyozta azt is, a beruházási ráta két éve tartó csökkenése hosszú távra rontja az ország növekedési kilátásait. Emellett megjegyezte, a gazdaságot jelentősen visszaveti a bankok folyamatosan csökkenő vállalkozói hitelezése is.

Józsa István közölte, Mesterházy Attila elnök-frakcióvezetővel közösen törvényjavaslatot nyújtottak be, annak bizonyítására, hogy a jelenlegi "szoros" költségvetés mellett is van lehetőség több pénzt, konkrétan 330 milliárd forintot fordítani a gazdaságfejlesztésre. Mint mondta, javaslatukban a stadionépítésekre, illetve a tanácsadó cégeknek, a Nézőpont Intézetnek és a Századvég Alapítványnak szánt összegeket fordítanák olyan célokra, mint például a gazdaság- és területfejlesztés, vagy az innováció és a turisztika támogatása.

A szocialista politikus kérdésre válaszolva szólt arról is, Matolcsy György CNN-nek adott nyilatkozata szerinte része lehet a kormány IMF-tárgyalások halasztását célzó, időhúzó taktikájának is. Józsa István úgy látja, hogy a nemzetgazdasági miniszter "Orbán Viktor erkölcsi támogatásával" időhúzásra játszik, míg Varga Mihály miniszter és Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke érzékelik, milyen komoly károkat okozhat a tárgyalások eltolódása.

Olvasóink írták

 • 6. machers 2012. június 12. 09:39
  „5.rommel2 2012.06.11. 19:46
  KONKRÉTAN?”
 • 5. rommel2 2012. június 11. 19:46
  „MACHERS
  A TÉNYEK FÉLREMAGYARÁZÁSA BALOS SZOKÁS !!!
  DE A BIZONYITÉKOK MINDIG A BALOSOK ELLEN SZÓLNAK !!! ( A BIRÓSÁGOKON )”
 • 4. machers 2012. június 10. 21:59
  „3.rommel2 2012.06.10. 21:37
  Vélt igazságodat eddig még soha, semmivel nem tudtad alátámasztani. A tények viszont ellenetek szólnak.”
 • 3. rommel2 2012. június 10. 21:37
  „MACHERS
  ROSSZ HIREM VAN !!!
  TÉVEDSZ !!!
  SE NEM FIDESZES , SE NEM KOMMUNISTA VAGYOK !!!
  A DOLGOT MÉLYEBBEN NEM RÉSZLETEZEM , MERT ÚGY ÉRZEM , MÉG NEM ÉRETTÉL MEG RÁ ,
  KÜLÖNBEN IS , AZ IGAZSÁG OTT VAN MINDEN IRÁSOMBAN , CSAK TUDNI KELLENE FELISMERNI !!!
  ADDIG IS , SOK TANULNI VALÓT KIVÁNOK TISZTELETTEL !!!”
 • 2. machers 2012. június 08. 20:38
  „1.rommel2 2012.06.08. 19:45
  Erwinem!
  Be kell látnom, hogy tévedtem veled kapcsolatban!
  Eddig azt gondoltam, hogy terhelt vagy. Most már viszont tisztán látom, hogy Te egy öntudatos kommunista vagy, aki álnéven beépülve a fidesz soraiba, magát teljesen idiótának tetetve, azt belülről bomlasztja.”
 • 1. rommel2 2012. június 08. 19:45
  „EZ NEM ÁLOMVILÁG , HANEM VALÓSÁG ,
  ABBÓL ÉLÜNK , AMIT AZ MSZP NEM LOPOTT EL !!!
  NA ÉS A RENGETEG HITEL , AMIT A COCI RABLÓK FELVETTEK !!!
  SZIBÉRIA TÚL ENYHE ITÉLET LENNE SZÁMUKRA !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosításra szorul a köznevelési törvény

Egy-két ponton várhatóan módosítani kell az új köznevelési törvényt - mondta Hoffmann Rózsa. Hiller szerint nem jó a törvény, és ezt a kormány is belátta. Tovább olvasom