Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Minden eddignél nagyobb árvíz érkezik - katasztrófahelyzet Völgyzugolyban

"A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez."
Elkezdődött a szerdára hirdetett országos katasztrófavédelmi gyakorlat. Az MTI-OS szolgálata az alábbi hírt adta ki:

Önök a katasztrófavédelem próbariasztását hallják/látják. Ez egy gyakorlat, így az üzenet figyelemmel kísérésén kívül nincs más teendőjük. Gyakorlatunk forgatókönyve egy, a valósággal teljes mértékben megegyező helyzetre épül, de nem valós helyszíneken.

A Hosszú-folyón levonuló, minden eddigit meghaladó árvíz miatt szükségessé vált a völgyzugolyi, a gondori és a rohani polgári védelmi árvízvédelmi komplex csoportok, illetve valamennyi gépjárművük 24 órán belüli teljes mozgósítása a helyi tűzoltólaktanyába. A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez.

Mivel ez egy értesítési gyakorlat, ezért ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy most nem kell a polgári védelmi szervezetekbe beosztottaknak tenniük semmit, és természetesen sehol nem kell homokzsákokat tölteni. Kérjük, ne telefonáljanak!

A közleménnyel megegyező információk elérhetőek a
www.katasztrofavedelem.hu című honlapon. Mindenkinek köszönjük a figyelmét és közreműködését a katasztrófák elleni védekezésben.

Olvasóink írták

 • 20. miracle 2011. május 19. 14:17
  „mosonmegye
  A 2-nek semmi köze egymáshoz.
  Senki nem azon viccelődik, ha árvíz van valahol, hanem ezen a szánalmas bolhából elefántot gyártott nagyszabású "médiavállalkozáson", ami úgy volt beállítva, mintha legalábbis akkora teljesítmény lenne, mintha foci-vb-t rendeznénk, miközben egy olyan egyszerű (technikai) problémáról van szó, mint egy 100-as szög: előre meghatározott helyről leadott szabványinformációt kell közölni előre meghatározott módon, amihez amúgy minden adott és működik, csak a hószállingózás várható helyett ilyen röhejes Középföldét olvasnak be és ettől ez már "hivatalos és nagy komolyságú" gyakorlat.
  Jellemző keresztmetszete a kormány intézkedéseinek: kevés pénzből egy jó nagyot parasztvakítunk, de amúgy az első árvíz vagy szélvihar úgy tarolná le az országot, mint a tatárok.”
 • 19. mosonmegye 2011. május 19. 08:20
  „Néhány okostojásnak! Viccesek vagytok kedves feleslegesen okoskodó, mindenből viccet csináló hozzászólók!
  Tudjátok, akkor viccelődjetek, ha ti is mint mi, több környező település önkéntes tűzoltóival, polgárőreivel Mecsérnél, Bőnynél raktuk a homokzsákokat, segítettünk az értékek kimentésében, vagy amikor saját gépjárműveinkkel vittük a településeink lakosai által összegyűjtött segélyszállítmányokat Felsőzsolcára, Szendrőre, Szendrőládiba illetve Devecserbe és Kolontárra. No ha ezekete ti is megcsináltátok akkor beszéljetek. Az ember azt hitte hogy csak a janika, meg a pancser az, aki olyan egyszerű mint a faék. De kiderült most ti sem vagytok külömbek. Szégyeljétek magatokat. Lehet mosolyogni a képzeletbeli települések nevein, lehet játék(os)nak tartani a gyakorlatot, de akkor azon is polemizáljatok amikor a libalegelőtökön a kisfalutok focistái edzenek és cselezik a képzeletbeli ellenfelet. Ugye milyen röhelyes az is?”
 • 18. kisember1 2011. május 19. 06:54
  „Mit történt az üveghegyen túl vagy a hetedhét országban? Hencidán és Boncidán, stb. Persze Hencida létező település, kicsit ijesztő lenne...de valami magyarosabb,....”
 • 17. csefa 2011. május 18. 21:52
  „Az árvíz is kezd olyan lenni mint a foci. Mindenki ért hozzá!
  Az árvízvédelmi művek fenntartására és üzemelésére idén először nem kapott pénzt a vízügyi szakma! Ha ez így megy tovább akkor szükség is lesz a vészhelyzetek kezelésére! És belép a HŐS katasztrófavédelem és ismét megmenti az országot az árvizektől, ahogy szokta. Nyilatkozni tudnak a mások munkájáról, (árvíz, belvíz, helyi vízkár stb.) de őszintén, hány emberük van aki esetleg dolgozik is?”
 • 16. load 2011. május 18. 16:56
  „Valamit végtére is csinálni kell!
  A kormány elvonta a környezetvédelmi tárca (ide tartoznak a vízügyi igazgatóságok is) költségvetésének 40%-át.
  A kitüzőhajók már nem járnak, mert nincs gázolaj a működtetésükre.
  Ha valódi árvíz lenne, a védekezésre se volna pénz.
  Ez a gyakorlat egy alacsony költségvetésű cirkusz.
  Lehet, hogy megéri.”
 • 15. boltos 2011. május 18. 15:39
  „Szép-szép, de Kolontáron és Devecseren ez sem segített volna.”
 • 14. Eti_Csiga 2011. május 18. 15:36
  „Szerintem tök jó :)”
 • 13. miracle 2011. május 18. 15:01
  „Most végeredményben azt a szánalmas 2. bekezdést miért kellett elmondani? A többi miért nem lett volna elég?
  Sőt akár a Toldiból is felolvashattak volna, annak több haszna lett volna.”
 • 12. annobon 2011. május 18. 14:56
  „Völgyzugoly? Akkor hol is volt ez a katasztrófa? Középföldén?”
 • 11. győrikeksz 2011. május 18. 14:37
  „Olyanok mint a Magyar fociválogatott, barátságos meccsen csóri sikereket érnek el, aztán tétmeccsen leszerepelnek.”
 • 10. győrikeksz 2011. május 18. 14:36
  „Ilyenkor bezzeg csinálják a fesztivált nagy dirrel durral, de eddig bármilyen vészhelyzet volt pl áradás, vihar, mindig bénáztak és utána kerestél a felelősöket.”
 • 9. ggg 2011. május 18. 13:47
  „az csak egy dolog, hogy ez baromság, de ez megint mennyibe kerül nekünk? és kinek a zsebébe kerül a pénz???
  <moderálva>”
 • 8. kisnovi79 2011. május 18. 13:45
  „Vörösriasztás!!!! Szíjjártó Petike beszédet akar mondani!!....:-)”
 • 7. lyrak 2011. május 18. 13:24
  „Na ez ám a szánalmas. ::)))Ilyen egy ökörséget...Kezdem azt hinni, hogy a kormány és kutyáinak IQ szintje egyre süllyed....”
 • 6. miracle 2011. május 18. 13:14
  „És ezt kibírták röhögés nélkül?
  2 napja ezzel a hülyeséggel van tele a média, egy szappanoperára valót kihoznák már abból, hogy A felhívja B-t telefonon, hogy mondja be, B meg bemondja.”
 • 5. Sagittarius 2011. május 18. 12:42
  „Kapára, kaszára, megjött Laci a falu bikája....”
 • 4. fantomos 2011. május 18. 12:36
  „hagyjad már mi ez! a Hosszú folyó nem is folyik völgyzugolyban :P”
 • 3. Tudós-1 2011. május 18. 12:18
  „Ezt a nagy baromságot ki találta ki?
  A Hosszú-folyón levonuló, minden eddigit meghaladó árvíz miatt szükségessé vált a völgyzugolyi, a gondori és a rohani polgári védelmi árvízvédelmi komplex csoportok, illetve valamennyi gépjárművük 24 órán belüli teljes mozgósítása a helyi tűzoltólaktanyába. A katasztrófavédelem Ithil, Nelossel, Lainor, Annis és Adaren településeken homokot és homokzsákot biztosít a lakosság számára saját lakóingatlanaik védelméhez.
  Orbán Viktor! Ezt a gyerekjátékot miért engeded az adózók pénzéből?
  Az ország legalább 1/3-a nem is tudja, hogy mi történik. Boritékolható a sikertelenség. Akkor minek ez az önámító gyerekjáték?”
 • 2. HarconaMarcos 2011. május 18. 11:52
  „Ekkora baromságot régen produkáltak, viszont biztos sokba kerül, és sok emberre hozzák rá a frászt. :-/
  Magyarország lakosságának 99.9-a Tolkien rajongó és olvasta is a könyvet. Hamár, akkor választhattak volna Üveghegyet is, de ennél sokkal normálisabb volna mondjuk kitolni egy SMS-t, amivel adott időpillanatban -saccra- nagyságrenddel több embert érnek utol. Gondolom a vihar kevésbé a tévé előtt ülőket fenyegeti, mint a szabadban levőket, akiknél még az is elképzelhető, hogy éppen nem a mobilnetet buherják.
  Amúgymeg az komoly, hogy tényleg el kell próbálni, hogy be tudnak-e mondani egy tévében, vagy rádióban egy üzenetet? Amikor a rendőröket, tűzoltókat vitték legutóbb a gátra homokzsákot rakodni, akkor inni nem tudtak adni nekik. Nem azt kellene gyakorolni inkább?”
 • 1. csompi1 2011. május 18. 11:32
  „Mindenki a gátakra!! (Homok)zsákos Frodó a vezérünk!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segédmotor-kerékpárost gázolt a vonat Tiborszállásnál

Halálra gázolt egy segédmotor-kerékpárost a vonat az egyik vasúti kereszteződésben Tiborszállásnál… Tovább olvasom