Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Mesterházy: Orbán zsákutcába vezeti az országot

A pártelnök szerint napról napra távolodik az ország Európától, a szabadságtól, a demokratikus rendtől, a biztonságtól és a nemzeti modernizációtól.
"Orbán Viktor populista, nacionalista politikája történelmi zsákutcába vezeti Magyarországot" - az MSZP elnöke erről csütörtökön Budapesten, pártja Városligetben tartott majálisán beszélt.

Az MSZP európai parlamenti választási kampánynyitóján Mesterházy Attila azt mondta, populizmus azt állítani, hogy az Európai Unió (EU) Magyarország ellensége lenne, ugyanakkor a szocialisták is kritikusan szemlélik az unió működését. Az elmúlt tíz évben az ország összességében nem tudott élni az unió adta lehetőségekkel - közölte.

Hangsúlyozta, Magyarország is tagja az EU-nak, és megvan a lehetősége arra, hogy jobban érvényesítse érdekeit. Ehhez kevesebb harcra és erőfitogtatásra, több józan észre és őszinte beszédre van szükség - közölte.

Mesterházy Attila azt mondta, hogy a magyarországi beruházások 97 százaléka uniós pénzből valósult meg, vagyis előnyökkel jár a tagság, ezek nélkül a források nélkül nem épülne semmi, több százezer magyar vállalkozó, gazda menne tönkre.

Mesterházy Attila kettős ünnepnek nevezte május 1-jét: egyrészt a munka ünnepének, másrészt Magyarország uniós csatlakozása évfordulójának. Azt mondta, a csatlakozás óta ez a nap a magyar baloldal számára szimbolikusan is összeköti a munka és a dolgozó ember megbecsülését, jogainak védelmét és a nyugatos, modern Magyarország eszményét.

Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője úgy kezdte mondandóját az égre mutatva, hogy "nem vagyunk egyedül, Gyula". Tíz éve annak, hogy Horn Gyula álma valóra vált és Magyarország az EU tagja lett - tette hozzá.

Bírálta az unió konzervatív vezetését, amely szerinte "lerongyosította Európát" és "elbaltázta a válság kezelését". Szanyi Tibor felszólalt a Szabadság térre tervezett, a náci megszállás áldozataink emlékműve ellen is. "Itt készül valami, a magyar diktátor, Orbán Viktor születésnapján birodalmi sassal akar ünnepelni a ma még Szabadság tér elnevezésű helyen" - fogalmazott, utalva arra, hogy a miniszterelnök születésnapja, május 31-e egybeesik az emlékmű elkészültének tervezett időpontjával.

Szanyi Tibor közölte, arra kéri a szocialista Horváth Csabát, hogy ha ősszel főpolgármester lesz, akkor azonnal vitesse el a szobrot és állíttassa fel a "felcsúti stadion közepén".

A városligeti nagyréten a beszédek előtt és után koncerteket tartottak, az egyik sátorban pedig az MSZP politikusai tartottak fórumot az oktatásról, a fővárosról és az EP-választásokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: ma kiemelten kell ünnepelni, ha valakinek van munkája

A politikus hangsúlyozta, a történelem egyik legnagyobb gazdasági válságának idején lett… Tovább olvasom