Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Mesterházy: az MSZP megújulása nélkül nincs kormányképes ellenzék

Az MSZP elnöke szerint megújulás nélkül nem lesz MSZP és nem lesz kormányképes ellenzék a Fidesszel szemben. Mesterházy Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott, saját honlapján is közzétett írásában azt hangsúlyozta: az MSZP-ben mindenki megújulást akar, annak szükségessége ma már "evidencia".
Emlékeztetett arra, hogy az MSZP a 2000-es években még több mint kétmillió választó bizalmát élvezte, tavaly azonban már csak egymillió voksot szerzett. Nincs olyan őrült, aki azt szeretné, hogy a dolgok maradjanak most már mindig így - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila szerint rengeteg fontos feladat áll még az MSZP előtt, mindenekelőtt az, hogy tisztába jöjjenek saját óriási felelősségükkel a "gátlástalan, koncepciós perektől sem visszariadó hatalommal szemben". Az MSZP-ben nemrég lezárult pártszavazás részvételére utalva azt írta: 2008-ban a 33 ezer párttag közül majdnem 15 ezren voksoltak, míg most a 31 ezer párttag közül több mint 9 ezren vettek részt. Megismételte korábbi bejelentését, amely szerint bár a párt alapszabálya szerint a mostani voksolás nem volt sem érvényes, sem pedig eredményes, arra kérte az alapszabály-szerkesztő bizottságot, hogy a 7 ezer párttag által támogatott témakörökben terjesszenek elő módosító javaslatokat a november 12-13-i kongresszus számára.

Közölte, zajlik az új program készítése, ez azonban időbe telik. A programtanács dokumentumának vitája most kezdődik, a szakpolitikai program munkálatainak eredményei pedig ősszel kerülnek a párttagok és a széles közvélemény elé. Mint írta, az alapszabály módosításával kapcsolatos javaslatokról még ebben a hónapban elindul a vita az MSZP-ben: július 15-ig minden alapszervezet megkapja az alapszabály módosítására vonatkozó első javaslatokat. Ezek szeptemberben újabbakkal egészülnek ki a most megalakított három új munkacsoport munkája nyomán, amelyek a párt gazdálkodásával, szervezeti struktúrájával, valamint etikai és teljesítménymérési elveivel foglalkoznak.

Olvasóink írták

  • 2. rommel 2011. július 03. 22:32
    „A MEGÚJITÁSRA OTT A BÖRTÖN !
    AZ IDŐ MEGLESZ RÁ !”
  • 1. Star-Spangled 2011. július 03. 20:05
    „Inkabb NEEEEEEEEEE! Rajuk nincs szukseg!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szekeres: ne a szegények fizessék meg Magyarország felzárkózásának árát!

Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője szerint Magyarország felzárkózásának árát nem lehet… Tovább olvasom