Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Megújítaná a gyógyszerészképzést a Magyar Gyógyszerészi Kamara

Nagyobb teret adna a gyakorlati oktatásnak a patikusképzésben a Magyar Gyógyszerészi Kamara, emellett szükségesnek tartja a jogi és számviteli alapismeretek tanításának erősítését - ismertette a Magyar Hírlap kedden a kamara honlapján közzétett, a graduális gyógyszerészképzés megújítására tett ajánlásokat.
A kamarát jogszabály hatalmazza fel arra, hogy a graduális és posztgraduális képzéssel kapcsolatban javaslatokat tegyen, illetve változtatásokat kezdeményezzen.

Az ajánlásban felhívják a figyelmet arra, hogy átalakultak a gyógyszerészekkel szembeni elvárások, egyre hangsúlyosabbá válik részvételük a megelőzésben, népegészségügyi feladatokban, emellett sokuknak saját vállalkozását is irányítania kell.

A kamara szerint a képzésbe belépő hallgatók felkészültségének egyenetlenségei miatt felértékelődött a felzárkóztatás, az alapozó tárgyak, holott a megújuló oktatásnak inkább a gyakorlati és problémamegoldó ismeretek átadását kéne ösztönöznie. Javasolják, hogy az oktatásba több, közforgalmú, ipari és klinikai területen dolgozó gyógyszerészt vonjanak be, és úgy vélik, az eddigieknél hangsúlyosabban kell oktatni a gyógyszerészi gondozást, klinikai és prevenciós ismereteket, biotechnológiát, gyógyszerészi kommunikációt, a jogi, közgazdasági és számviteli alapismereteket - írta a Magyar Hírlap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az államfőhöz fordult az Oktatói Hálózat az államtudományi képzés átalakítása miatt

A törvénymódosítás létrehozza az osztatlan államtudományi képzést és oklevél kiadására kizárólag a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet jogosítja fel. Tovább olvasom