Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megölte a kölcsönt adót és 10 éves kislányát

Hétfőtől tárgyalja a Borsod megyei bíróság az ózdi kettős gyilkosságként ismert bűnügyet - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője kedden az MTI-nek.

Martossy György kifejtette: május 10-étől öt napon át tárgyalja a Czibrik Attila vezette bírói testület az ügyet. Amennyiben a tárgyalás menete a tervek szerint folytatódik, pénteken ítéletet hirdethetnek.

Utalt arra, hogy a megyei főügyészség február 1-jén nyújtott be vádiratot a 25 éves T. Ádám ellen "előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt".

A vádirat szerint T. Ádám 2007 végén 3 millió forint kölcsönt kért és kapott a sértett vállalkozótól. Mivel ezt a megadott időpontban, 2008 tavaszán nem fizette vissza, a vállalkozó rendszeresen kereste személyesen és telefonon. A vádlott nem tudta visszafizetni a kölcsönt, ezért elhatározta, hogy megöli a férfit. Vásárolt egy kispuskát és ahhoz ötven darab lőszert 2008 júniusában Budapesten. A puskával lőgyakorlatokat végzett Ózd külterületén.

Martossy György hozzátette: T. Ádám végül megbeszélt egy találkozót a vállalkozóval a munkahelyére, egy ózdi műhelybe azzal, hogy ott visszaadja pénzt. Szeptember 24-én a sértett a gépkocsijával elment a megadott helyre. Előzőleg a kislányával lovagolni voltak, így a 10 éves gyerek is az autóban ült. A vállalkozó kiszállt a kocsiból és azt járó motorral hagyva bement a műhelybe.

A vádlott már várta a férfit. Előzőleg bekapcsolt több, nagy zajjal működő munkagépet, hogy a lövés zaját elnyomja. A fegyvert előre csőre töltötte. Amikor a sértett belépett, a vádlott az iroda irányába küldte, majd mögé kerülve közvetlen közelről, hátulról fejbe lőtte. A vállalkozó azonnal meghalt. Ezután a vádlott egy előre elkészített nejlonzacskót húzott a holttest fejére és azt a nyakán egy huzallal rögzítette - mondta a sajtószóvivő.

Mint közölte, T. Ádám ezután kiment a műhely elé, hogy a sértett kocsijának motorját leállítsa, ekkor vette észre az autóban ülő gyereket. Azt mondta a kislánynak, hogy hívja az apja. A gyerek kiszállt a járműből és bement az épületbe. A vádlott követte, majd hátulról, közvetlen közelről őt is fejbe lőtte. A gyermek azonnal meghalt, fejére a tettes szintén zacskót húzott és azt dróttal a nyakán rögzítette.

A vádirat szerint ezt követően a kislány holttestét a vádlott a saját kocsijának csomagtartójába tette, majd Ózd külterületén egy völgyben elrejtette. Visszafelé tartva a műhelybe átesett egy rendőri igazoltatáson. Mivel a műhelyben a vállalkozó testét egyedül nem tudta megmozdítani, barátnőjét és annak lánybarátját kérte meg arra, hogy segítsenek a holttest eltüntetésében. A holttestet végül a másodrendű, fiatalkorú vádlott segítségével bedobták a telepen lévő vízgyűjtő medencébe, amiről T. Ádám azt hitte, sav van benne. A puskát a másik lánnyal, a harmadrendű, szintén fiatalkorú vádlottal együtt eldobta Ózd külterületén egy nádasban.

A vádlottra a bűncselekményért 10-15 évig terjedő vagy életfogytig tartó fegyházbüntetés szabható ki. A két lány emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt 5 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.
A vádlottak mindhárman beismerték a bűncselekmény elkövetését. A 25 éves férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Olvasóink írták

 • 14. molyhos_tölgy 2010. május 05. 20:23
  „miért kellett törölni a hsz-mat?! semmivel sem volt durvább a többinél! na mindegy...”
 • 13. BsBe 2010. május 05. 04:29
  „A vádlottra a bűncselekményért 10-15 évig terjedő vagy életfogytig tartó fegyházbüntetés szabható ki??????????????????????????????????????”
 • 12. Baradlay 2010. május 05. 01:06
  „Minimum kotel! Sajnos mar nincs!!!!!!! Remellem Vona visszahozza!”
 • 11. titokgyula 2010. május 04. 17:19
  „Kap 10-15 év szállást, munkahelyet, iskolát, ingyen tv-t .Meg szexszet.))
  Természetesen a mi pénzünkön.”
 • 10. Freddy01 2010. május 04. 16:04
  „"Ha mindenki így rendezné a tartozásait, akkor a bankokat már szitává lőtték volna az emberek. :)"

  Pedig azok még meg is érdemelnék...mert nagyon rászolgáltak.”
 • 9. Tommm 2010. május 04. 16:04
  „Kötél csak megváltás lenne az ilyennek, hogy rohadna meg. Valami bányába követ törni élete végéig. Vagy egy kínai szénbányába, ott úgyis sok a véletlen baleset...”
 • 8. szmama 2010. május 04. 15:37
  „Ön ellátó börtön kéne. Amit keresett abból éljen.”
 • 7. mitzekatze 2010. május 04. 15:12
  „Ehh....most majd becsukják, aztán ezután még fizetnie sem kell a kábeltévét, a HBO-t, a netet, a közüzemi díjakat....stb. Kaja, pia, cigi, playboy magazin. Ez ma Magyarország!!! Halálbüntetést neki, de azonnal! De még előtte dobják be a "nagyfiúk" közé, azok szeretik csak igazán a gyerekgyilkosok csokikarikáját!

  Ha mindenki így rendezné a tartozásait, akkor a bankokat már szitává lőtték volna az emberek. :)”
 • 6. sagem 2010. május 04. 14:03
  „Remélem, a legmagasabb ítéletet kapja, és még az is kevés!
  És a lányok? 5 év? nevetséges! Tudták, mit csinálnak! Szörnyű ez az egész, úgy ahogy van.
  Magyarország? A bűnözés hazája lett.”
 • 5. Mankapunka 2010. május 04. 13:04
  „Ugye,ilyenkor milyen jó lenne,ha lehetne golyót repíteni a fejébe????”
 • 4. tótbéla 2010. május 04. 12:25
  „Kender.”
 • 3. Goldmund 2010. május 04. 12:03
  „Adj kölcsön pénzt olyan embernek, aki nem tudja visszafizetni: szereztél egy ellenséget magadnak!”
 • 2. KicsiCsíra 2010. május 04. 11:43
  „Életfogytiglan valami kőbányában, de most már én is elgondolkodom a halálbűntetés visszaállításában.
  Szörnyű, hogy képes valaki embert ölni, de hogy gyereket? Szavakat sem találok erre :-(”
 • 1. Mankapunka 2010. május 04. 11:43
  „Ózd!!!!!!!!!!!! Többet nem is kell írni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúszott a támfal Visegrádnál - megtisztították az utat

Megtisztították az úttestet Visegrádnál, ahol megcsúszott a támfal, az omlásveszély azonban… Tovább olvasom