Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Megduplázódott a közintézmények tartozása egy év alatt

Tavalyelőtt decemberben a költségvetési intézmények lejárt tartozásállománya 35 milliárd forint volt, vagyis egy év alatt majdnem megduplázódott az összeg.
Decemberben a költségvetési konszolidációnak köszönhetően 7,5 milliárd forinttal csökkent a költségvetési intézmények tartozása, így a kifizetetlen számlaállomány az előző havi rekordról, 74,1 milliárd forintról 66,6 milliárd forintra csökkent. Tavalyelőtt decemberben a költségvetési intézmények lejárt tartozásállománya 35 milliárd forint volt, vagyis egy év alatt majdnem megduplázódott az összeg - közölte a Magyar Államkincstár a Napi Gazdasággal.

A 66,6 milliárd forintból 10,2 milliárd forinttal az államnak tartoznak a közintézmények.

A nagyobbik rész a szállítói tartozás, ez december végén 56,4 milliárd forint volt. Ez csak a lejárt tartozás, a tényleges szállítói követelés ennek az összegnek a többszörösére rúghat. Erre világít rá az orvosi intézmények tartozásállománya: az Emberi Erőforrások Minisztériumának szeptemberi adatai szerint az egészségügyi intézmények összes tartozása 110,3 milliárd forint, ebből a minősített lejárt adósság 46,3 milliárd forint.

A tartozásállomány meghatározó része - 74,7 százaléka - az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetnél halmozódott fel 49,7 milliárd forint összegben - ismerteti a pénteki Napi Gazdaság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező cégadat-módosítás: mindenképp büntetik a későket

Akár 900 ezer forintos bírságot kaphatnak azok a cégek, amelyek a cégadatok kötelező módosítására… Tovább olvasom