Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Még mindig nincs megállapodás a BKV-nál

A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte újságírókkal Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélést követően.

A szakszervezetek megerősítették azt a vasárnapi ajánlatukat, hogy a kollektív szerződésben szeretnék rögzíteni a 3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, amelyet a BKV - ajánlata szerint - a bér jellegű kiadások között adott volna meg a dolgozóknak.

Földényi György elmondta, hogy az álláspontok egyáltalán nem közeledtek, emiatt a keddre meghirdetett sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik. A tárgyalásokat hétfő délután folytatják.

Hozzátette: a BKV vezetősége arra kérte a sztrájkbizottságot, hogy nevezze meg követeléseinek anyagi forrását. A szakszervezeti elnök szerint ez a pénz a megrendelőnél van, hiszen 2003 óta nem fizeti ki az általa megrendelt szolgáltatást, emiatt a BKV-nak 90 milliárd forintos hiánya keletkezett.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az egyeztetést követően azt mondta: továbbra sem tudják elfogadni az érdekképviseletek ajánlatát; a 3 százalékos hozzájárulást a bér jellegű kiadások között szerepeltetnék és arról évenként, a bértárgyalásokon egyeztetnének, az év végi 45 ezer forintos ajándékutalványra pedig a BKV-nak nincs fedezete.

A délelőtti tárgyaláson a sztrájk idején szükséges, még elégséges szolgáltatásról sem született megállapodás. Erről az egyeztetéseket még hétfő délelőtt folytatják.

Olvasóink írták

  • 1. szocdem 2010. január 11. 10:38
    „HAjrá Szakszervezet!

    Ahol milliárdok vannak tanácsokra, meg végkielégitésekre, ott van pénz a TISZTESSÉGES bérekre is. Nem szabad feladni!
    A korrupt és erkölcstelen OÉT egyezség nem védi meg a munkaerőbázis értékét, és ez nyílván érezteti a BKV-nál is a hatásait. Amíg nem lesz európai szintű jogositványokkal rendelkező Munkáskamara, sajnos helyben kell megvívni a harcot a neolibsi "elvtársakkal" és vazallusaikkal.
    Sok sikert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a VII. kerületi kollégiumban

Tűz volt a VII. kerületi, Damjanich utcai kollégiumban vasárnap este; személyi sérülés nem történt -… Tovább olvasom