Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Már nem akar tulajdont az állam a MÁV Cargóban

A Magyar Nemzet értesülése szerint már nem törekszik a magyar állam arra, hogy tulajdont szerezzen az osztrákok kezében lévő egykori MÁV Cargóban.
A Magyar Nemzet értesülése szerint már nem törekszik a magyar állam arra, hogy tulajdont szerezzen az osztrákok kezében lévő egykori MÁV Cargóban, ehelyett nagyobb feladat várhat a magyar-osztrák érdekeltségű GYSEV Cargóra.

A napilap szombati számában iparági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Fellegi Tamás távozása után száznyolcvan fokos fordulat következett be a fejlesztési tárca álláspontjában a vasúti teherfuvarozásban lévő állami szerepvállalásról.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy korábban több alkalommal megírták: a nyilvánosság mellőzésével tárgyalások folytak az osztrák és a magyar kormány között a Rail Cargo Hungaria (RCH), vagyis az osztrák állami vasútnak eladott egykori MÁV Cargo visszavásárlásáról. A tárgyalások tényét egyik fél sem erősítette meg, ennek ellenére mind a magyar, mind az osztrák sajtóban tartotta magát az az értesülés, hogy Bécsben és Budapesten egyaránt támogatják a gondolatot.

A cikk ismerteti, hogy az RHC részleges visszavásárlását akadályozta, hogy hiányzott az a több tízmilliárd forint, amelyért megvásárolhatták volna. Felvetődött, hogy a magyar fél a MÁV Trakció mozdonyait apportálná a közös cégbe, ehhez azonban az államnak át kellett volna vállalnia a nemzeti vasúttársaság 300 milliárdos adósságát. Időközben kedvezőtlen változások zajlottak le az osztrák oldalon is, az ÖBB vezetése a jelentős veszteségek miatt a bírálatok kereszttüzébe került, és már nincs olyan helyzetben, hogy elfogadja az ajánlatot. Az egykori MÁV Cargo részleges visszavásárlása így lekerült a napirendről, viszont a napilap forrásai szerint a GYSEV Cargo helyzetbe hozása lehet az új cél.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a söralátét-adóbevallás: csak néhány rubrika az egész

Idén több százezer magánszemély adhat számot keresetéről az egyoldalas, söralátétként is emlegetett… Tovább olvasom