Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

LMP: a megváltozott munkaképességűek veszíthetnek a Széll Kálmán 2.0-val

Az LMP úgy véli, hogy a Széll Kálmán Terv 2.0-val további forrásokat vonhatnak el a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjától - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Szél Bernadett. A képviselő hozzátette, ugyanakkor nem látják azokat a konkrét intézkedéseket, amelyek segítenék az általuk alapvetően jónak tartott intézkedéseket, például a nyílt munkaerőpiaci részvétel erősítését.
Az LMP egyetért abban, hogy változtatni kell a támogatások szerkezetén - közölte a politikus. Hangsúlyozta, hogy a magas felkészültségi szinten működő civil szolgáltatóknak több forrást kellene biztosítani, de mint mondta, nem látják, hogy a kormány erre hogyan kerít majd sort. Egyúttal viszont felhívta a figyelmet, hogy az uniós források önmagukban nem képesek megoldani a problémákat.

Szél Bernadett pártja nevében kijelentette: tiltakoznak az ellen, hogy az elmúlt két év tendenciáját folytatva további forrásokat vonjanak el a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjától.

Hangot adott annak a véleményének, hogy a kormányhivatalok felállításával - a kabinet ígéreteivel ellentétben - a rendszer a korábbinál bürokratikusabbá vált.

Kijelentette azt is, már az első Szél Kálmán Tervből is világossá vált számukra, hogy a kabinet a rokkantakat "az egyik egyenlegjavító és államadósság-csökkentő területként kívánja kezelni", és úgy látják, hogy a terv 2.0-ás változata is ezt a rossz tendenciát folytatná.

A képviselő véleménye szerint a megváltozott munkaképességű ember munkaerőpiacra való visszaterelésében sokkal hatékonyabbak lennének a rehabilitációs szolgáltatást nyújtó civil szervezetek, mint a védett foglalkoztatók.

Arra a kérdésre, hogy mely kormányzati intézkedések vagy tervek mutatják a forráskivonások folytatását azt felelte, a kormány az uniós források bevonásával operál, de arról "szemérmesen hallgat", hogy mennyit szeretne költeni a területre, ezért nem látják garantálva, hogy "megáll ez a törekvés". Hozzátette, a megváltozott munkaképességűektől már korábban is elvettek támogatást, amit a Széll Kálmán Terv 2.0 sem korrigál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig nem rendezett adósság az ügynökkérdés

Régi adósság az ügynökkérdés, amelyet mindmáig nem sikerült rendezni - mondták többen a témában… Tovább olvasom