Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Lezsák: erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is

Erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is azért, hogy ne legyenek visszaélések a betegségek és fogyatékosságok megítélésénél - mondta Lezsák Sándor
Erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is azért, hogy ne legyenek visszaélések a betegségek és fogyatékosságok megítélésénél - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szombaton Lakiteleken az MTI-nek.

Lezsák Sándor szerint a gazdaság jobb teljesítőképességére van szükség ahhoz, hogy az egészségügy helyzete is rendeződjön, hogy ne legyen ez a "feszült, ideges, ingerlékeny hangulat", ami táptalaja az olyan döntésnek, amely egyaránt sújthatja a beteget is, a költségvetést is.

Az Országgyűlés alelnöke utalt azokra a visszaélésekre, amelyek során "néhány száz, néhány ezer eset tulajdonképpen több tízezer embernek a betegségét, a tisztességét kérdőjelezi meg".

Erkölcsi megújulás nélkül ez a terület sem fog megváltozni, és gondolom, hogy a dolgok összefüggnek - fogalmazott Lezsák Sándor a lakiteleki Népfőiskolán megrendezett akadálymentes napon.

A Népfőiskola 13. alkalommal rendezte meg ebben az évben az egészségkárosultak napját, amelyen csaknem ezer vendég vesz részt a reggeltől estig tartó programokon.

Lezsák Sándor elmondta: törvényhozóként, képviselőként állandó kapcsolatban állok ezekkel az emberekkel, akiktől a sorsukat, élethelyzetüket érintő kérdésben kap, "akár kéretlenül is javaslatot vagy éppen háborgást". Tapasztalatai szerint az elmúlt esztendőben megnövekedett "a rágalomnak, a félretájékoztatásnak, a torzításnak" a száma, "képtelen dolgok keringenek" ebben a zárt világban, és teremtenek feszültséget teljesen feleslegesen. Az állam nagyon kemény feladata, hogy ebben rendet teremtsen, a rendteremtés pedig érdeksérelemmel járhat - mondta a politikus, hozzátéve: ezt kell a minimumra csökkenteni.

Az Országgyűlés alelnöke fontosnak tartja, hogy közvetlenül kapjon visszajelzést a fogyatékosokat is érintő jogszabály-módosítások hatásáról. Hangsúlyozta: a mostani átalakulás során - amikor megközelítőleg négyszáz törvényt, törvénymódosítást fogadott el a parlament és megszületett az új alaptörvény - teljesen természetes, hogy a törvényhozás követ el hibákat, ezeket rövid időn belül korrigálni kell. "Erre is alkalmas ez az összejövetel, ha ilyen van, akkor magam is közreműködök abban, hogy egy módosító indítvány azonnal bekerüljön a parlamenti gépezetbe" - mondta Lezsák Sándor. A jó törvény nem zavarja túlságosan az életet - tette hozzá.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kormányzati elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni a rendezvényre, azért levélben köszöntötte a részvevőket.Olvasóink írták

 • 3. machers 2012. június 24. 06:57
  „Teljesen egyetértek az alelnök úrral. Visszagondolva az elmúlt két év betegek és a lakosok ellen meghozott kormányzati, parlamenti döntéseire, a költségvetési tételek csökkentésére, valóban megújulásra van szükség. Ez a hazug, tehetségtelen, tolvaj banda erre viszont teljességgel képtelen.”
 • 2. kotorék 2012. június 23. 22:01
  „Erkölcsi megújulásra van szükség az egészségügy területén is azért, hogy ne legyenek visszaélések a betegségek és fogyatékosságok megítélésénél - mondta Lezsák Sándor
  Ennek első lépése a hálapénz legalizálása , íjformán kötelezővé tétele?
  2008-ban a 300 Ft.-os vizitdíjat népszavazáson elutasítottuk. Az elvárható hálapénz mennyi? Ez aztán igazi erkölcsi megújulás!”
 • 1. kotorék 2012. június 23. 21:27
  „Ezért lehet és kell engedélyezni a hálapénzt? Mindezt az erkölcsi megtisztulás jegyében?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malév GH: az ügyészséghez fordultak az elbocsátások miatt

Nyomozás elrendelését kéri a Fővárosi Főügyészségtől a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet. Tovább olvasom