Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Letöltendő szabadságvesztésre ítélték egy verekedő társaságot

Két és hét év közötti, letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Békés Megyei Bíróság egy kecskemét-hetényegyházai rokoni társaság 12 tagját, akiket több emberen elkövetett emberölés és súlyos testi sértés kísérlete miatt vádolt meg a megyei ügyészség; az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint a vádlottak 2008. október 25-én hajnalban egy szórakozóhelyen késekkel, bárddal és bozótvágó késsel támadták rá egy másik társaságra, és többeket súlyosan megsebesítettek.

A vádlottak egy része még előző este összeszólalkozott egy szórakozóhelyen a későbbi sértettekkel, ám akkor tettlegesség nem történt. Elmentek a helyszínről, majd felhívták a rokonságot azzal: jöjjenek, hogy a családon esett sérelmet még aznap éjjel megtorolják. Hajnali egy órakor a 12 vádlott közösen indult el egy másik kocsmába, mert megtudták, hogy korábbi vitapartnereik időközben oda távoztak.
Ott azután a vádlottak többeket ököllel, késsel, bárddal és bozótvágó késsel bántalmaztak, sőt egy időközben eszméletét vesztett férfit még tovább ütlegeltek, rugdostak.

A Mázor Róbert vezette bírói tanács a szökésben lévő M. J. elsőrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt hét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta. Hasonló okból négy és hat év közötti fegyházbüntetésre ítélt további kilenc vádlottat.

A hatod- és a tizedrendű vádlottat csak bűnsegédként marasztalta el, két év hat hónap, illetve két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, őket lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezték.

Az ügyészség mind a 12 vádlott esetében súlyosbítást kért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért, illetve szabadlábra helyezésért fellebbeztek. Az ügy tárgyalása így másodfokon a szegedi ítélőtáblán folytatódik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhítette a "pellérdi darabolós" büntetését a Pécsi Ítélőtábla

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen öt évről három év tíz hónap börtönre enyhítette pénteken annak a… Tovább olvasom