Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Koncert a dévai gyerekekért

A dévai gyerekek ma délután 5 órára érkeznek Győrbe, a hagyományos Szeretet Napokra – hangzott el az egyházmegyei tájékoztatón szerdán. A negyvenkét gyermeket a fogadó győri családoknál szállásolják el.
A Szeretet Napok hivatalos programját Pápai Lajos megyés püspök nyitja meg holnap este 7 órakor a bazilikában, majd felhangzik a Liszt Ferenc-zeneiskola koncertje. Szombaton a kis vendégeknek egész napos szabad programjuk lesz, támogatóiknak este jótékony bált rendeznek a Rába Hotelben. Itt a tombola és a művészeti árverés mellett a sport is szerepet kap: többek között licitálni lehet a magyar aranycsapat még élő tagjai által dedikált futball-labdára, illetve a sydneyi olimpiai bajnok vízipólócsapat tagjainak kézjegyével ellátott vízilabdára.

A vasárnapi szabadtéri gasztronómiai és kulturális fesztivál délelőtt 10 órakor kezdődik a Széchenyi téren. Itt minden résztvevő és fogyasztó a dévai gyerekeket támogatja kiadásaival. A téren felállított pavilonban a sós süteményeket Pápai Lajos megyés püspök, az édeseket Juhász Judit, a Katolikus Rádió igazgatóhelyettese, illetve Szöllősi Györgyi, a Hír TV műsorvezetője árusítja, míg a káptalandombi misebort az ugyancsak Hír TV-s Havasi Bertalan méri. A látogatók a vasárnapi ebédkészítést is megúszhatják, mert a legnevesebb győri vendéglők – Hotel Schweizerhof, Komédiás étterem, Révész étterem, Pihenő Vendégház, Kuckó kávéház – egységesen 600 forintért kínálják menüiket. A Szeretet Napok programja este 6 órakor a bazilikában püspöki szentmisével zárul.

Akik segíteni szeretnének, a következő alapítványi számlára is átutalhatják a támogatásra szánt összegeket: Egyházmegyei Szent Erzsébet Caritas Alapítvány – „A dévai árvákért": 11737007–20529406.
A tegnapi püspöki tájékoztatón még azt is elmondták: a Püspökvárban májusban megnyílik az Apor Vilmos-emlékkiállítás, amely a Terror Háza mintájára interaktív módon mutatja be a mártír püspök korát és halálának körülményeit, továbbá a horvát nyelvűek hagyományos zarándoklatára a Könnyező Szűz kegyképhez az idén megyénkből, Vas megyéből, Burgenlandból és Szlovákiából is érkeznek hívek a bazilikába.


A Déváról érkező Böjte Csaba atyával kötetlen beszélgetést szervez a Győri Erdélyi Kör szombaton délután 3 órai kezdettel a Lloydban. Vasárnap reggel fél 9-kor pedig szentmisét ad az atya Győr-Gyárvárosban, a Mátyás téri templomban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermek segít gyermeken

Egy nyolcéves angol kislány úgy segített a győri gyermekotthonnak, hogy 160 hosszot úszott a… Tovább olvasom