Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kilépett Szili Katalin az MSZP-ből

Szili Katalin korábban azt nyilatkozta az MSZP-nek az önkormányzati választásokon elszenvedett vereséggel vége van, új baloldali pártra van szükség.
A képviselő ezt az új pártot a vasárnap megalakult Szövetség a Jövőért Mozgalomban találta meg.

Szili Katalin maga jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből. Döntése hátterében az áll, hogy a Szövetség a Jövőért Mozgalom vasárnap létrehozta a Szociális Unió pártját, amelynek elnökévé választották.

A korábbi házelnök írásban tájékoztatta döntéséről Mesterházy Attila MSZP-elnököt és Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét.

Szili korábban azt nyilatkozta, hogy az MSZP-nek az önkormányzati választásokon elszenvedett vereséggel vége van, új baloldali pártra van szükség.

Szili Katalin független képviselőként folytatja munkáját a Parlamentben.

Az MSZP felszólítja, hogy mondjon le mandátumáról

Az MSZP felszólítja Szili Katalint, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról, mert megyei listás képviselőként a párt jóvoltából jutott az Országgyűlésbe - közölte Mesterházy Attila hétfői sajtótájékoztatóján.
A volt házelnök hétfőn jelentette be, kilép az MSZP parlamenti frakciójából, mostantól egy új baloldali pártot vezet, mandátumát azonban nem adja vissza, mert az MSZP-vel, nem pedig a választóival szakított.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője közölte, a párt tudomásul veszi a volt házelnök döntését, amellyel szerinte Szili Katalin Szűrös Mátyás útjára lépett.

Tévesnek nevezte a politikus értékelését a párt választási eredményéről.
Úgy látja, a képviselőcsoport megérdemelte volna, hogy Szili Katalin személyesen közölje velük a döntését.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva kitért arra: nincs eszközük arra az esetre, ha a politikus nem adja vissza a mandátumát, de - mint mondta - tartozik nekik ennyivel. Pusztán morális tartására hagyatkozhatunk és arra, hogy érez felelősséget az MSZP irányába, hiszen azon politikusok közé tartozik, akik talán a legtöbbet kapták ettől a párttól - tette hozzá.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. load 2010. október 10. 18:34
  „27. LAZA
  Ha összevetjük SZilit Sólyommal, akkor Sólyom volt a jobb megoldás.
  Nem csak az országnak, még az MSZP-nek is.
  Bizonyíték rá a mostani kilépése.”
 • 28. gyagyástóni 2010. október 05. 17:06
  „15. hozzászólás Fürgeszarvas 2010.10.04. 18:43

  " a kiszivárogtatás nem fizikális tevékenység , és az egésznek a megszervezése sem vall egy mezei egér szintjére ! Ehhez kellett megfelelő politikai és biztonsági háttér,és neki ez megvolt ! Változatlanul hiszem,hogy köze volt a 2006-os súlyos zavargások kirobbanásához !"
  Furcsa igazság érzeted van, nem az a hibás szerinted aki elkövette, hanem aki nyilvánosságra hozta!”
 • 27. LAZA 2010. október 05. 14:33
  „8.Load!
  Nagyon egyetértek Veled.
  Nekem sohasem volt szimpatikus.Sőt!
  2005-ben egyszerűen nem akarta belátni,hogy ő nem ennek az országnak az élére való. Nagyravágyása miatt elvette a lehetőséget egy nagy tudású baloldali gondolkodású és érzésű professzor elől! Óriási blamázs volt az akkor még regnáló koalíciónak. Pedig hát? ha belegondolunk több éven keresztül a Magyar Országgyülés Elnőke lehetett!
  Ám neki ez sem volt elég.
  Aztán most meg,mit szeretne?
  Új pártot?
  A fő támogatója már nem él!Toller aki a királycsináló volt.
  Anélkül meg mit akar! Ja és kikkel?
  Kik fognak ő mögé beállni a sorban?
  Adja vissza a mandátumát és lépjen be valamelyik pártba vagy vonuljon vissza!”
 • 26. zeta62 2010. október 05. 13:46
  „24. szocdem 2010.10.05. 11:46

  "Becsületes embernek ismertem meg Szilit..."

  A fene nagy becsülete azért nem akadályozza meg abban, hogy a maszopos mandátumát megtartsa. :)
  Hja kérem, a pénz nagyobb úr, mint a becsület. De akkor nem kéne verni a mellet.”
 • 25. VargaP 2010. október 05. 13:16
  „Sajnos nekem erről, csak a hagyományos patkány és a hajó esete jut az eszembe”
 • 24. szocdem 2010. október 05. 11:46
  „23. knifemaster 2010.10.05. 10:32

  A gyanú jogos, de nem hiszem. Becsületes embernek ismertem meg Szilit, attól függetlenül is hogy maszopos. Azt nem hiszem hogy eladná azt amiben hisz...
  Én szurkolok neki, mertinkább még egy balos párt, mint egy tartalomtól mentes marketing párt, ami csak a néphüylítésre szerveződik, és amikor hatalomra jut, máris rombol - "reform" címszó alatt..”
 • 23. knifemaster 2010. október 05. 10:32
  „22. hozzászólás szocdem 2010.10.05. 10:06
  A pártalapítás viszont valójában a baloldal erőinek feldarabolását szolgálja, ami a kövi választásokon csak arra lesz jó, hogy szétaprózza a választók tömegét, valódi erőként nem tud majd megjelenni.

  Arra viszont elég lehet ha eljut odáig,hogy a százalékait oda rakja ahonnan többet kaphat...”
 • 22. szocdem 2010. október 05. 10:06
  „Szili Katalin már a választások előtt ki akart lépni a maszopból. Tetszik vagy nem - ez van.

  Az hogy nem tette meg korábban, az a jó modorára vall! Egyzserüen a lépésével nem akarta veszélyeztetni az mszp választási szereplését!

  Egyébként Ő volt az, aki először elismerte, hogy a maszopnak semmi köze nincs a baloldali politikához - Giddensi neoliberális elveket vall, és azt is képviseli! Ő volt az, aki 2009 decemberében kijelentete, hogy egy új baloldalra van szükség, ami valóban baloldali értékeket jelenít meg, és azért is politizál.

  Sajnálom viszont, hogy ennek elérésére önálló pártot alapítottak, hiszen semmi sm lehet hatékonyabb mint az egységes balodal. A pártalapítás viszont valójában a baloldal erőinek feldarabolását szolgálja, ami a kövi választásokon csak arra lesz jó, hogy szétaprózza a választók tömegét, valódi erőként nem tud majd megjelenni.
  Jellemző, hogy a segítői között sok a szereplésre vágyó értelmiségi, aki - talán épp ezért- a multban valamiért háttérbe szorult a korábi plattformján.

  Abban értek csupán vele egyte, hogy a dúsgazdag Mesterházy attól még nem lesz baloldali, ha a dolgozószobájában Blair, és Giddens fotóját kicseréli Peyer Károlyéra...ahogy ettől még a maszop is a teljes jogutódja marad a valódi baloldal erőszakos elnyomójának, és kifosztójának, - a moszkovita bolsi MSZMP-nek!!”
 • 21. reszegenisjozan 2010. október 05. 09:20
  „Mennyi maszop fán gyűlt itt össze.
  Van aki a mostani csúfos vereségben is boldog jövőt vél felfedezni :)))))))
  Igen, van jövője az mszp-nek (így kisbetűkkel) a pöcegödör alján.
  Szilinek csak egy hibája van, hogy nem korábban lépett ki az MSZP-ből.

  Az ember azt hinné, hogy lassan, de kihaltak az őskomcsik. A baj az, hogy ezek sok agymosottat megfertőztek, ill a rokonok nyílván visszasírják a komcsi időszakot, mert azt sem értették, de örültek, hogy KISZ táborban lehettek és balatoni nyaralóban nyaralhattak pár napot. Az persze tudatokig nem jut el, hogy az ingyenüdülésnek most fizetjük az árát...
  Ha valakinek nem esett le, Fidesz dettó komcsiátmentő hely!!!!”
 • 20. igazságmondó 2010. október 05. 05:54
  „8. hozzászólás load 2010.10.04. 15:44
  Teljesen igazad van.
  Igaz,hogy nem tartózik ide,de a kisebbségnél is az van.PLD. a német kisebbsegnél. A négy jelölt és bejutott képviselők átlagéletkor 70 éves.Jóformán németül sem tudnak.Jóformán ? Van aki egyáltalán sem tud németül.
  Mit akarnak????
  Miért nem adják át a fiataloknak a helyük? Mert pénzt kapnak a tisztségükért.Csak a pénz számít.”
 • 19. Sagittarius 2010. október 04. 20:37
  „16. tíszi 2010.10.04. 18:48
  "Szánalmas már az egész mszp. Aki az elmúlt időszak után még rájuk szavaz, annak vagy haszna volt belőlük, vagy egyszerűen nem normális."

  Ennyi! Ez a tökéletes megfogalmazás! Korrekt, maximálisan helytálló!”
 • 18. janika 2010. október 04. 19:29
  „Dr.Szili Katalin Nagyon is jól tudta, hogy az MSZP-SZDSZ maffia elven gyártotta a törvényeket!”
 • 17. Ovinkor 2010. október 04. 18:55
  „tíszi 2010.10.04. 18:48
  Mindenesetre egy év múlva 30% felett járnak majd. A tavaszihoz képest a három közgyűlési szinten összesen 6 százalékponttal többet kaptak (kb. 25%-ot) országosan. Ez nem az összeomlás előjele. Lehet őket utálni, de leírni őket, több mint hiba.”
 • 16. tíszi 2010. október 04. 18:48
  „Szánalmas már az egész mszp. Aki az elmúlt időszak után még rájuk szavaz, annak vagy haszna volt belőlük, vagy egyszerűen nem normális.”
 • 15. Fürgeszarvas 2010. október 04. 18:43
  „10. load 2010.10.04. 15:58 Igazad van,gombot valóban nem tud felvarrni,de a kiszivárogtatás nem fizikális tevékenység , és az egésznek a megszervezése sem vall egy mezei egér szintjére ! Ehhez kellett megfelelő politikai és biztonsági háttér,és neki ez megvolt ! Változatlanul hiszem,hogy köze volt a 2006-os súlyos zavargások kirobbanásához ! Az azt követő magatartása is okot ad a kétkedésre ! Meglátásom szerint vannak jellembéli hiányosságai , úgy hogy még az is lehet,hogy látni fogjuk Szűrös ,Pozsgai és a többi volt MSZMP-s gyökér társaságában Orbán mellett a Fideszben ! Nem lennék meglepve !”
 • 14. Sagittarius 2010. október 04. 17:12
  „Katikám "drága" te már léphetsz akár hova! Leginkább a kutyagumit javasolnám, abba lépjél bele! Esetleg azzal még nyerhetsz valamit.”
 • 13. embertelen 2010. október 04. 16:48
  „Ez nem hír! Korábban kisgazda és mdf dezertőrök tizesével ültek be a fideszhez, az igen, az hír lett volna, de arról nem nagyon írtak.”
 • 12. muskátli 2010. október 04. 16:17
  „ilyen politikusoktól kéne az országot megszabaditani. milyen politikus az, aki ha elveszti a választást, rögtön lelép. ebböl látszik mennyire komolyan gondolta a dolgot. egy igazi politikus küzd! az ilyen csak a zsebét tömi, aztán ha nem tömödik már, akkor lelép, és új tömöanyagot keres”
 • 11. Ferenc02 2010. október 04. 16:11
  „Ezektől a politikusoktól kellene a közéletet megtisztítani.
  Ha kilép a pártból megszünik a mandátuma.
  Nem egyéni választót képviselő.”
 • 10. load 2010. október 04. 15:58
  „9. Fürgeszarvas
  Nem hiszem.
  Ő egy gombot nem tud felvarrni.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra gázoltak egy stoppost az autópályán

Elgázoltak egy ukrán autóstoppost az M7-esen Kőröshegynél hétfő reggel. Tovább olvasom