Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Kiegészítették a feljelentést Goodfriend ellen

Vida Ildikó ügyvédje szerint ugyanis Goodfriend Egy újabb interjúban még konkrétabban nevezte korruptnak a NAV-elnökét.
Már többrendbeli rágalmazással vádolja Vida Ildikó NAV-elnök André Goodfriendet, az Egyesült Államok nagykövetségének ügyvivőjét - mondta az M1 kedd reggeli műsorában Futó Barnabás, Vida ügyvédje.

Futó elmondta, a kifogásolt Heti Válasz-os nyilatkozatát Goodfriend később kiegészítette egy újabbal, ami a december 6-i Népszavában jelent meg. Abban Futó szerint még egyértelműbben korruptnak nevezte a NAV elnökévé, így lett többrendbeli rágalmazás a nyomozás tárgya - számolt be a Hír24.

Goodfriendet akkor gyanúsíthatják meg, ha feloldják a diplomáciai mentességét - tette hozzá.

Vida Ildikónak nem volt más választása, mint feljelenteni André Goodfriendet, miután Orbán Viktor miniszterelnök december 8-i beszédében kifejezetten felszólította erre. Ha nem teszi meg - mondta Orbán -, akkor leváltja őt az adóhatóság éléről.

Magyar György ügyvéd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, az Egyesült Államok nem fogja kiadni Goodfriendet a magyar hatóságoknak "egy ilyen pótcselekvés kedvéért".

Az ügyvéd szerint Goodfriend a Heti Válasznak általánosságban fogalmazott, ami nem elégséges a rágalmazás megvalósításához. "Vida Ildikóra kiadták a kilövési engedélyt, így is, úgy is mennie kell a NAV éléről" - mondta Magyar György.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselők útdíjmentessége - Levették a napirendről a szavazást

Egy törvénymódosítás szerint az autópályadíj és a -bérlet is fizethető lenne a képviselői… Tovább olvasom