Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Kezdődik az európai mobilitási hét programsorozat

Vasárnap kezdődik az európai mobilitási hét programsorozata az ország több városában; az utolsó napon, szeptember 22-én tartják a fővárosban az autómentes napot az Andrássy úton.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az egyhetes kampány célja, hogy ösztönözze az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére, és a gépkocsit helyettesítő járművek használatára hívja fel a figyelmet.

Nemzetközi összehasonlításban kimagasló a hazai települések részvételi aránya, Spanyolország és Ausztria után a harmadik helyen áll Magyarország: több mint száz önkormányzat jelezte, hogy csatlakozik a programokhoz.

A fővárosban vasárnap a kelenföldi villamosremíz nyílt napjával kezdődik a programsorozat, hétfőn tartják a közösségi közlekedés napját; ekkor a résztvevők a tömegközlekedést használva közlekedési és városismereti vetélkedőn vesznek részt. Kedden szakmai konferenciát tartanak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által koordinált Futár forgalomirányítási projekttel kapcsolatban, szerdán pedig a hajózás napja alkalmából a BKK új hajójáratait népszerűsítik. Csütörtökön a "Mozdulj!" nap alkalmából kerékpáros közlekedésbiztonsági, valamint családi programokat tartanak a Városligetben, a Közlekedési Múzeumnál. Pénteken a gyalogosoké lesz a város, a mobilitási hét résztvevői Budapest egy-egy pontját keresik fel.

A rendezvénysorozat záró programja a szombati autómentes nap az Andrássy úton, amelyet pénteken 20 órától a vasárnap hajnali BKV-üzemkezdetig lezárnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szántóverseyt rendeztek Kenderesen

Hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Kenderesi Regionális Szántóversenyt. Tovább olvasom