Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Kevesebb az iskolakerülő

Az iskolai hiányzások száma két tanév alatt csaknem negyven százalékkal csökkent.
Az október 1-jei állapot alapján a 2009/2010-es tanévhez képest a 2011/2012-es tanévre mintegy 22 százalékkal csökkent az igazolatlan csökkent az igazolatlan hiányzások száma, majd az újabb jogszabályváltozásnak köszönhetően a 2012/2013-as tanévre további 15 százalékkal mérséklődött az ötvennél több igazolatlan órával rendelkezők aránya a teljes tanulószámhoz viszonyítva az 1-12. évfolyamos diákok körében

- írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztérium szociális államtitkárságának a lap kérésére készített statisztikai adatgyűjtésére hivatkozva.

A lap felidézte: a kormány a 2010/2011-es tanévtől kezdve kötötte az iskoláztatási támogatást a rendszeres iskolába járáshoz. Abban az esetben, ha a köznevelési intézményben tanuló gyermek igazolatlan hiányzásainak száma túllépte az ötven órát, felfüggesztették a családi pótlék kifizetését.

A 2012 szeptemberében életbe lépett módosítás még szigorúbban szankcionálja az iskolakerülést: a folyósítás szüneteltetését írja elő és az elvont összeg az újbóli folyósítás után se jár vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Multicégek csábítják a katonai repülőműszakiakat

A Gripen-pilóták elvándorlása, és az utánpótlás hiánya a program fenntartását és a jövőre kezdődő… Tovább olvasom