Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Két kisgyereket ütöttek el Bercelen - Lincshangulat a faluban

Két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton a Nógrád megyei Bercelen, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek.

A helyszínen lincshangulat alakult ki, a közrendet állandó rendőri jelenléttel biztosítják a faluban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren keresztül tolta őket maga előtt. Az autót egy 43 éves szandai nő vezette. A helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, ennek során egy, a balesetben nem érintett, arra haladó autó vezetőjét egy ember ököllel megütötte, egy másik pedig az autóját rongálta meg. Az utóbbi autó vezetője, egy 33 éves galgagutai férfi az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

A szóvivő közölte: a baleset körülményeit a főkapitányság balassagyarmati közlekedési alosztálya vizsgálja, míg az elkövetett egyéb bűncselekmények vonatkozásában a balassagyarmati kapitányság indított büntetőeljárást. Hozzátette: a helyszínre kiérkező rendőrök a jogsértéseket megszüntették, és megakadályozták a további jogsértések lehetőségét. A szilárd közrend és közbiztonság fenntartásáról a későbbiekben is állandó rendőri jelenléttel gondoskodnak - mondta.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a garázdasággal gyanúsítható két helyi lakos jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrség megkezdte felkutatásukat.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. babyangyal 2010. december 06. 08:52
  „Lincshangulat ??? Igen néha nekem is van olyanom!!És,hogy miért is elárulom aztán mindenki gondol rólam amit akar bár az eset nem ehhez a sztorihoz kapcsolódik !!!!Elütötték a nagynénémet de az igazság szolgáltatás nem tesz semmit és igen fűt a harag szívesen vonnám felelősségre én az elkövetőt mert a rendőrök nem teszik tudom,hogy ettől nem éledne fel de akkor is igen is aki kiolt egy ember életet az feleljen érte!!!!!!!!!!!!Ne azokat büntessék aki pénzt lop a pénz pótolható azt büntessék aki öl !!!!Másik eset mikor lincshangulatom lett itt a városunkban egy fiatal lányt bántalmazott a volt barátja órákon keresztül és csak figyelmeztetést kapott!!!!!!!!Szégyen !!! Nem értem a törvényhozást de változtatni kellene pár dolgon benne az biztos mert jelenleg nem jól működik ami sajnálatos és persze ezért van a sok önbíráskodás !!!!!”
 • 35. SC 2010. december 06. 08:30
  „30. hozzászólás vonLichthofen
  Nagyon korrekt megfogalmazás,és sajnos az utolsó mondatod telitalálat!!!Gondolom mindenki érti!!!”
 • 34. annobon 2010. december 06. 08:23
  „Az eset sajnálatos, de az önbíráskodást (pl. lincselés, vagy annak kísérlete) a törvény bünteti. Ez már régen nem a Vadnyugat! Ott volt ez a fajta "igazságszolgáltatás" divatban.”
 • 33. SC 2010. december 06. 08:23
  „30. hozzászólás vonLichthofen
  Örülök,hogy megvagy!
  Átnézhetnél a külföldi hírekhez,nem bírok az öreggel! :-)”
 • 32. Slowflash 2010. december 06. 08:16
  „Kíváncsi vagyok, hogy a szülőket/és népes rokonságát ki fogja felelősségre vonni, nem csak az őrjöngésük miatt, hanem a felelőtlenségükből kialakult baleset miatt. Ki engedte a gyerekeket az útra leszánkózni? Ki felügyelte őket?”
 • 31. kurucinfos 2010. december 06. 03:27
  „VISSZA A CSENDŐRŐKET MAJD AZOKTÓL MEGIJEDNEK NEM LESZ LINCSHANGULAT A FALUBAN ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVÖT...”
 • 30. vonLichthofen 2010. december 06. 00:28
  „Visszatérve a két elütött kisgyerekhez - emlékeztek, amikor az öreg uborkatermelő villanypásztora halálra rázta a cigány tolvajt?
  Nap mint nap cigányok zargatták az öreget, a háza körül sündörögtek és szidták a bácsit.
  Mindegyik példa - Szögi Tanár Úr, Marian Cosma, a két szánkózó kisgyerek s mi még mind azt mutatja és bizonyítja, hogy ennek a népnek/?/ a kulturális, helyzetfelmérő és racionális reagáló képessége nem létező, a konfliktusokat nem ésszel és érvvel, hanem primitív módon izomból kívánja megoldani.
  A törvények meg csak lovat adnak alájuk/ezek a lovári cigányok/ azzal, hogy kulturális különbségekkel, gazdasági elmaradottsággal s mivel még nem magyarázzák és sokszor elnézik a cigányság bűntetteit - legyen az kicsi vagy égbekiáltó.

  A tolerancia nevében meg arra hívják fel az államalapító és államalkotó népet, hogy az/mi magyarok/ alkalmazkodjon az eltérő szokásokkal, kulturával, egészségügyi beállítottsággal bíró cigánysághoz.
  Nekem ez olybá tűnik, hogy ez a főpróba /a cigányokhoz igazítani az évezredes magyar kulturát/ ahhoz, hogy más, gazdaságilag erős, de ugyancsak eltérő kulturájú néphez igazodjunk a közeljövőben.”
 • 29. Túrabakancs 2010. december 05. 22:34
  „EVA!
  Legyél szíves említs meg olyan kisebbségi fajvédőket itt Magyarországon, akik nem cigány ill. zsidó
  származásúak! /főleg az utóbbi/ Mivel nagy valószínűség szerint ebben nem tudsz nekem segíteni,
  így megállapítható: a kirekesztő írások és gondolatok nem megszűnni, hanem erősödni fognak.
  Erősödni, mert aki a magyarok ellen tesz, azoknak nem lesz maradása a Kárpát medencében, ebben
  biztos lehetsz. Ahhoz már túl sokat szívott ez a nép, hogy továbbra is elnézzük nekik azt a sok
  mocskot, amivel megfertőzték ezt a népet. A megosztás is tőlük eredeztethető, de álszent módon
  azt a jobboldali nemzeti oldalra próbálták fogni, hiszen a média ebben jelesül segítségett nyújt/nyújtott
  nekik. Remélem a mostani médiatörvénnyel ez a fegyverük nem lesz bevethető ellenünk!”
 • 28. zeta62 2010. december 05. 20:30
  „... georgbob 2010.12.05. 20:22

  Ne aludj, vagy ha ébren vagy, ne álmodj!
  Ezeknek a parazitáknak nem eshet bajuk! A vezérürüjük a me, ha nem vetted volna észre!
  Ha téged, engem kár ér, mikor fognak komplett új házat építeni?”
 • 27. georgbob 2010. december 05. 20:22
  „A híradóban láttam, amikor a szőke cigányasszony-súlyozottan hátrányos:)- fényképpel a kezében kijelentette, ezért valaki feleni fog. Ez igaz, csak meg fog lepődni, hogy ők lesznek azok a valakik. Nem baj, majd a sitten lenő a haja, természetesre...”
 • 26. Liv66 2010. december 05. 15:41
  „Már nem az égből pottyognak le a cigány gyerekek, hanem a dombról csúsznak eléd....”
 • 25. kolombela 2010. december 05. 14:17
  „MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK!!!”
 • 24. duc_de_Orbieu 2010. december 05. 13:39
  „... Az előző gondolataim lezárásához: Ebbe a képbe nagyon is beleillik a cigányok magyarokra való uszítása.........

  S miután a cigányok elvégezték a piszkos munkát, akkor szépen eltakarítják őket is az útból minden lelkkiismeretfurdalás nélkül.”
 • 23. duc_de_Orbieu 2010. december 05. 13:10
  „#39Stewe:Senki nem fogja, erre mérget is vehetsz. Egyet tehetünk az ilyen esetek megelőzősére, ha elütünk egy purdét, akkor egyszerűen továbbhajtunk, mintha mi se történt volna <moderálva>
  ÉN legalábbis ezt a tanulságot vontam le, mikor Szögi Lajos Tanár Úrat meglincselték. Én nem fogok megállni.
  ilyen esetben, hanem egyenest a rendőrségre hajtom, oszt majd a jogász unokahúgom, aki egyébiránt büntetőjogot oktat Győrben majd elrendezi. Hisz mit is mondott az egyik Bárándy? Itt nem igazságszolgáltatás lesz, hanem jogszolgáltatás...”
 • 22. Stewe 2010. december 05. 13:05
  „a vétlen autós anyagi és nem anyagi kárát kíváncsi lennék ki fogja megtéríteni...”
 • 21. Sikloernyos 2010. december 05. 13:03
  „A ferdites nem csak Magyarorszagon szokasos. Most nezek egy talkshowt az egyik nemet adon, az egyik vendeg az Al-Jazeera nemzetkozi arab hircsatornatol megjegyezte: "Nem lehet, hogy valamit rosszul csinalunk? Itt van ez a kenyszer, allandoan ott lenni, mindha egyutt vacsoraznank George Bush-al, Angela Merkellel. Nem lehet, hogy a Wikileaks megelozott minket valamilyen szinten?" A sajto szabadsaga reg nem szabadsag mar, Nemetorszagban sem, es a tobbi orszagban sem.
  A szankozast meg lehetne akadalyozni ugy pl, hogy egyszeruen felsozzak ott az utat, es eltoljak a havat. A sos sarban nem csuszik a szanko. A gyerekek is mashol fognak szankozni, es igy talan lincshangulat sem lesz. talan.”
 • 20. duc_de_Orbieu 2010. december 05. 12:55
  „Nna a kisaldföld újfent nagyot alkotott...mármint a ferdítés, csúsztatás terén.....Részigaszágokat ir a cikkében fontos tényeket elhallgatva. Nagyon ügyes.....
  A purdék a domboldalról csúsztak az autós elé, a kár az hogy sajnos nem kamion járt arra :((((

  Autó elé sikló purdékat ütöttek el Bercelen, a cigány horda egy vétlen autóst is meg akart lincselni
  Két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton a Nógrád megyei Bercelen, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek. A helyszínen lincshangulat alakult ki, a közrendet állandó rendőri jelenléttel biztosítják a faluban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
  Dankóné Nagy Éva elmondta: a hétéves kisfiú és a nyolcéves kislány szánkóval csúszott egy autó elé, a jármű több méteren keresztül tolta őket maga előtt. Az autót egy 43 éves szandai nő vezette.
  A helyszínen összegyűlt mintegy 50 fős tömeg körében lincshangulat alakult ki, ennek során egy, a balesetben nem érintett, arra haladó autó vezetőjét egy ember ököllel megütötte, egy másik pedig az autóját rongálta meg.

  Az utóbbi autó vezetője, egy 33 éves galgagutai férfi az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléseket szenvedett.
  A szóvivő közölte: a baleset körülményeit a főkapitányság balassagyarmati közlekedési alosztálya vizsgálja, míg az elkövetett egyéb bűncselekmények vonatkozásában a balassagyarmati kapitányság indított büntetőeljárást.

  Hozzátette: a helyszínre kiérkező rendőrök a jogsértéseket megszüntették, és megakadályozták a további jogsértések lehetőségét.
  A szilárd közrend és közbiztonság fenntartásáról a későbbiekben is állandó rendőri jelenléttel gondoskodnak - mondta.
  A garázdasággal gyanúsítható két helyi lakos jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrség megkezdte felkutatásukat - adja hírül az MTI. ( Ha az egyéb folklórelemek nem tennék 110%-ig biztossá, hogy egy cigánytelepről van szó, akkor a Rendőrség igen. Garázdaság és nulla letartóztatás - eleve két embert keresnek, miközben annál egy nagyságrenddel többen próbáltak lincselni. Meg az is, hogy ezt az esetet is csupán ,,garázdaságként" kezelik, és nem mondjuk gyilkossági kísérletként.)
  Olvasónk így számol be az esetről:
  Ma délután a Nógrád megyei Bercelen a Tabán utcában két cigánygyermeket elgázolt egy autós. A gyermekek a közeli domboldalon szánkóztak. A szánkó pálya vége az úttesten végződik. Maga a Tabán utca is elég meredek, rendszeresen szánkóznak itt a cigánygyerekek. A közeli juhász állandóan perlekedik a helyi cigányokkal, főleg a gyerekeket próbálja nevelni - eredménytelenül. Az "orosz rulett"-szerű szánkózásért is szólt ezerszer.

  Egy felfelé tartó autó alá siklottak, állítólag az egyik életveszélyes állapotban van. Az autó nem jöhetett nagy sebességgel, mert erősen emelkedik az út, ami egyébként tiszta jég, nincs letakarítva.

  Jelenleg a helyszínelés folyik. A közelébe se lehet menni, próbáltam, de a rendőrök lezárták az utcát.

  Már a helyszínen vannak a kommandósok is. Ez egyébként nem indokolatlan, a cigányok megtámadtak egy arra járó vétlen autóst, és összeverték a motorháztetőt. Szerencsétlen gyerek ott áll még mindig az utca végében.”
 • 19. Sikloernyos 2010. december 05. 12:39
  „:)”
 • 18. Raptor 2010. december 05. 11:53
  „Nem érdekelnek. Az a vicc, hogy olyanokról nem írnak mikor vannak min.5-en este vidékibe öregeknek keménykednek, közbeszólok, verekedés lesz, és engem visznek el a rendőrök...”
 • 17. aky18 2010. december 05. 11:37
  „Tudod meir, egy szót sem szólnék rájuk, ha már a mi vérrel-verejtékkel megkereset pénzünkből élnek, nem dolgoznak, mer akkor lincselni se lennének otthon! Szóval legalább az utódjaikat minimális szinten felkészítenék az együttélés alapvető szabályaira. Mer ugye országútra csúszó cigány kisgyerekekre, nem igen kell számítani a KRESZ szerint se.( bár ezek után már lehet kitáblázzák majd) De majd reméljük te is kerülsz még hasonló helyzetbe, vagy várjunk csak bocsi az igazi KIREKESZTŐK azok TI vagytok, szóval nálatok ilyen tényleg nem fordulhat elő.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovas Világkupa - Látványos show, több ezer néző

Több ezer néző látogatott ki szombaton a Papp László Sportarénába a 4. Lovas Világkupa látványos… Tovább olvasom