Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jótékony bál a kis Hiltonban

Nem hivalkodó, de mégis elegáns – ez volt a véleménye az Első Győri Lions Club tagjainak a Hotel Konferencia rendezvényterméről, ennek szellemében rendezték idei jótékony báljukat a szebb napokat látott Rába-gyár egykori vendégházában, a „kis Hiltonban”.
Az esten a konferanszié szerepét vállaló Plenter Nándor ügyvéd köszöntötte a telt házas rendezvény résztvevőit. Bemutatta a hangulatos muzsikát szolgáltató Loyd Egylet tagjait, illetve Popovics Ferencet, a Zwack világbajnok mixerét, aki a hölgyeknek egyéniségükhöz illő koktélokat ígért. Bejelentette, hogy a nemzetközi trendnek megfelelően nem a lionok etikai kódexét olvassák fel, hanem eléneklik a Lions-himnuszt. Rögtön fel is csendültek a divatos kelta hangzású dallamok: Békét adj, Uram, kérlek, a háborgó szíveknek...

Döncző Zoltán klubelnök a himnusz elhangzását követően a bálon megjelentek között üdvözölte a magyarországi lionok nemzetközi kormányzóját, Kovács Bélát, dr. Németh Viktor tiszteletbeli elnököt, dr. Mennyeiné Várszegi Juditot, az Arrabona Lions Club elnökét, illetve a soproni, mosonmagyaróvári társklubok képviselőit, valamint Szammer Istvánt, a Kisalföldet kiadó Lapcom kft. igazgatóját és feleségét.
A klubelnök a lionok tavalyi akcióinak eredményeként összesen 2 millió forint jótékony Lions-kiadásról számolhatott be, ezekről lapunkban is írtunk. Az idei feladatok még ennél is többet igényelnek: továbbra is segíteni kívánják a védőszárnyaik alá vett mindszentpusztai autistaotthon építését, amely még csak 40 százalékos készültségű.

Hogy a bevételből kit támogattak tavaly, és kit az idén, arról listát vezetnek. Mint ismeretes, a lionok a látássérültek fő oltalmazói.
Támogatást nyújtanak a kórház szemészeti osztályának, hogy „legalább olyan színvonalú legyen, mint egy mai magánrendelő"; hozzájárulnak a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány kiadásainak fedezéséhez, lépéseket tesznek a látássérültek regionális központjának kialakítása érdekében.

Kovács Béla kormányzó közölte: az országos szervezet egy-másfél millió forintot kíván fordítani a vakok segítésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fedélzeti memória hiánya okozta a Spirit hibáját

A fedélzeti memória hiánya miatt némult el január 22-én a Spirit Mars-jármű, rémületet keltve a NASA… Tovább olvasom