Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Jézus nagymamáját köszöntik

A Szent Anna-búcsút, a nagyszülők búcsúját tartják a hétvégén Nógrád megyében a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen - tájékoztatta a Ferences Sajtóközpont vezetője kedden az MTI-t.

Szerdahelyi Csongor elmondta: Szent Anna Szűz Mária édesanyja, Jézus nagyanyja volt, tisztelete ferences hatásra terjedt el a középkorban. Alakja ma is a nagyszülők családban betöltött fontos szerepére utal, a palóc vidékek zárt társadalmi közegében pedig különösen fontos szerep jutott a nagymamáknak, így nem véletlen, hogy ez az ünnep Mátraverebély-Szentkút egyik legnépszerűbb, kifejezetten palóc búcsúja - tette hozzá.

A kegyhelyen szombat este az egri szemináriumban végzett, az idén felszentelt papok mutatják be újmiséjüket, ezt követi a Kristóf naphoz kapcsolódó járműmegáldás. A vasárnap délelőtti ünnepi mise főcelebránsa és szónoka Jakubinyi György gyulafehérvári érsek lesz, s a szertartás után megáldják a jelen lévő nagyszülőket.

Olvasóink írták

 • 14. Lárika 2010. július 23. 10:00
  „ja? Értem. XD”
 • 13. janika 2010. július 23. 09:20
  „"Lárika" én az öregy "meir"-től az "atyai nagyanyja" után érdeklődtem, hisz egy zsidó, azt is tudhatja, Vagy nem? Hát, ha másként nem is csupán pletyka szinten talán tudja.”
 • 12. Lárika 2010. július 22. 22:14
  „Még annyit: egy az Istenünk. Már akinek van...”
 • 11. Lárika 2010. július 22. 22:13
  „De kikeresztelkedett, meir, nem tudod? :-)))))
  janika, hát idetaláltál? Szent Anna egyébként az anyai nagyanyja :-)))))”
 • 10. janika 2010. július 22. 09:56
  „Ja persze anyai ágról valóban zsidó volt,de "meir " azt is tudja, hogy kivolt és, hogy hívták az atyai nagyanyját?”
 • 9. GYMS 2010. július 21. 22:41
  „És?”
 • 8. meir 2010. július 21. 19:01
  „7-eske!!
  Yeshua egy ZSIDO!!! nem zavar??
  annak szuletett,zsido szuloktol,es az osszes tanitvanya is mind zsidok voltak!
  NU???”
 • 7. GYMS 2010. július 21. 16:44
  „Meir...
  Te elvárod (joggal), hogy mi ne ócsároljuk azt, ami a zsidóság számára szent. Csak tudnám, hogy ez fordítva miért nem természetes?
  Mondom mindezt protestáns keresztyénként a katolikus többség védelmében...”
 • 6. meir 2010. július 21. 14:27
  „Yeshua Nagyija mi!!?? lol-lol-lol-lol-lol !!!!!
  Ekkora Okorseget regen hallottam!! lol-olo-lol-lol-lol !!!!!”
 • 5. janika 2010. július 21. 08:30
  „Manapság a zsidóság és hírverése szinte minden téren! Hisz Ők irányítják Magyarországot a "háttérből)!”
 • 4. GYMS 2010. július 21. 01:16
  „Meteor! Fura dolog ez...mint protestáns én sem tudok azonosulni sok olyan gyakorlattal, ami a katolikusoknál elterjedt, de eszembe nem jutna ilyen otromba módon támadni mindazt, ami nekik fontos, nekik szent! Persze mit is várhat az ember egy olyan alaktól, aki szerint a karácsony "hazug"...”
 • 3. meteor* 2010. július 20. 23:49
  „Szerintem Jezus odafent somewhere az arcat a tenyerebe temette, es Isten sajnalkozva tehette ra a kezet a fia vallara-, amikor errol a cikkrol ok is olvastak a menny-neten. Szoval azt tudtjuk hogy a papok hazudozo simlis alszentek, de ilyet meg nem hallottam: "járműmegáldás". Mondjatok mar ti szent Ordog-atkai, hol a repaban talaltatok meg a Bibliaban, hogy Isten megkivanta a "jarmuvek" megaldasat? Ha szo szerint kell ezt erteni. He, nem akarjatok megaldani a lottoszelvenyemet is, arra nagyobb szukseg lenne! Szelhamosok, de hogy ennyire! Igen, es Isten azt is leirhatta a bibliaban, hogy ne az IGAZ hittel torodjenek a papok, hanem Jezus anyjanak az anyjanak a megemlekezesevel! Detto, mint a szuletesnap meg a Mikulas meg a hazug Karacsony! Ha en szelhamos lennek, nem reklamoznam, de hogy a papok ennyire elterjenek az igaz uttol, az mar nem is sajnalatra melto, inkabb tipikus. En csak azt nem ertem, mi tartja a hitet az emberekben abban, hogy a papok "szentek" lennenek, es hogy "Isten neveben" "aldhatnak" meg hm... "jarmuveket", szoval az a szem, ami csak nez de nem lat, azt lecsukni is hiabavalo. Ha fele olyan szentek lennenek, mint lehetnenek, Isten nem tartogatna az Armageddont. De hat hiaba. Romlott a vilag...sorsa.”
 • 2. GYMS 2010. július 20. 23:30
  „SPS!
  Mit is?”
 • 1. SPS 2010. július 20. 22:30
  „ISTEN bocsássa meg nekik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorost gázolt a gyorsvonat Kiskunfélegyháza közelében

Motorost gázolt halálra az Aranyhomok InterCity Kiskunfélegyháza közelében; nem járnak a vonatok… Tovább olvasom