Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Ittas vezetés: 87 bevont jogosítvány a hétvégén

Ittak és vezettek az ünnep alatt, a jogosítványuk bánta. Csaknem 14 ezer embert igazoltattak országszerte. A hétvégén súlyos sérüléssel 26, könnyebb sérüléssel 55 baleset történt.

A húsvéti közúti ellenőrzési akció során hétfő kora délutánig 87 jogosítványt vontak be a rendőrök ittas vezetés miatt. A rendőrök szombat óta ellenőrzik fokozottan a közlekedésben résztvevőket. Eddig csaknem 14 ezer embert igazoltattak országszerte - mondta Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-nek. Hozzátette: a kerékpárosokat is ellenőrzik, közülük 258-nál színeződött el a szonda. Szombat óta az ország útjain az ORFK adatai szerint 84 személyi sérüléssel járó baleset történt, ezek közül három volt halálos, ezekben négy ember vesztette életét.

Súlyos sérüléssel 26, könnyebb sérüléssel 55 baleset végződött - közölte a szóvivő. A halálos baleseteknél a sofőrök nem voltak alkoholos befolyásoltság alatt - tette hozzá. Makula György emlékeztetett: a zéró tolerancia értelmében a rendőrök ittas vezetés miatt már a helyszínen bevonják a vezetői engedélyeket. Az ellenőrzés elsődleges célja az ittas gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése, de emellett a biztonsági öv használatát is figyelik.

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Truder 2010. április 07. 11:12
  „49. hozzászólás Mankapunka 2010.04.06. 11:42
  Megnyugtatlak, hogy a részeg közlekedővel nem lehetsz elég körültekintő...akkor sem, ha közben nem a tájat nézed. Akár gyalog van, akár kocsival vagy biciklivel. Én a józan bringást is nagy ívben kerülöm....sőt olyan is volt, hogy megálltam, így aztán majdnem rázuhant a kocsimra, mikor elvágódott, pedig csak tolta”
 • 51. gigacica 2010. április 06. 16:19
  „Melyik városban volt az ellenőrzés?????? Vácon lakom egy rendőrt sem láttam az utakon!!!! Pedig el kellett volna
  nagyon sok ittas vezető közlekedett Vácon. Nagyon sokan lejárt műszakival közlekedtek volt akinek 2008-ban
  lejárt a műszaki mai napig minden nap közlekedik vele (cigányok).Heten ültek egymás ölében és így furikáztak a városban ( cigányok) mert nekik szabad .Szolgálunk de nem védünk mert félünk!!!”
 • 50. Father 2010. április 06. 12:47
  „A gyalogos is aktív résztvevője a közlekedésnek. Nem kellene kiterjeszteni a "zéró toleranciát" rájuk is? Biztos bevétel lenne kis hazánkban! :-)”
 • 49. Mankapunka 2010. április 06. 11:42
  „Truder

  ha messziről nem látod,hogy szédeleg,akkor nem tudom,hogy te mit nézel út közben??? A tájat????

  tudod,van egy olyan KRESZ szabály,hogy a bicilist úgy kerüld ki,hogyha elesik,akkor ne a kocsid alá essen.

  Ha meg Húsvétkor annyi időd nincs,hogy egy faluban lassabban menj a részegek miatt,akkor meg inkább maradj otthon,és irigykedj.”
 • 48. csompi1 2010. április 06. 11:11
  „15. szabo1936 2010.04.05. 17:52
  Számomra ez a hozzászólás volt a legérdekesebb, szerintem igenis figyelemre méltó, hogy a világ legrégebbi gépjármű közlekedési kultúrájával rendelkező országában hogyan csinálják. Követésre méltó, hogy felnőttnek nézik az állampolgárt, és mindaddig nem ....., míg nem adott rá okot.
  Azt az érvelést , hogy azért kell a nulla tolerancia, mert a magyar ember úgysem állna meg 1-2 sörnél, felháborítónak tartom, semmivel sem különb az amerikai, vagy a német ember a magyarnál! Ott is vannak állatok, akik seggrészegen vezetnek, és itt is vannak állatok , akik bármilyen nulla tolerancia ellenére beülnek részegen. Ezek kiszűrése lenne a rendőrség feladata, és nem szopatni a többi 99%-ot, úton-útfélen megállítva.
  (a biciklis szondáztató akcióról meg az jutott eszembe, régen az emberek bringával jártak "locsolni" , most meg lehet úgy gondolkodott valaki, hogy ha már így is-úgy is harminc rugó, akkor miért ne menjek a kényelmesebb verzióval.....)”
 • 47. Truder 2010. április 06. 10:16
  „Mindenki csak addig védi az alkohol mámortól szédelgőt, míg nem az ő kocsija alá keveredik, illetve míg nem az ő hozzátartozóját csapja el... Miután ez megtörténik, kinyílik a bicska a zsebükben.
  Anélkül is hamar megvan a baj, nem kell piálással tetézni. Lehet, hogy egy-két sörrel, vagy pohárka borral még lehet(ne) vezetni, de az önkontroll biztosan más lesz, illetve nő a reakcióidő. Ez már magában is elég..”
 • 46. Mankapunka 2010. április 06. 10:14
  „Így van!!!!

  Engem még nem zavart a falvakban(ahol nem főút vezet át),hogy valaki részegen biciklizik.
  Aki nem tud részegen bicklizni,az úgyis az űt szélén alszik,vagy az árokban.
  aki meg tud,azt had lássuk már,hogyan egyensúlyozik. 1948 óta nem zavart senkit,hogy az öregek a Mamutkergetőikkel részegen tekernek????Most lett zavaró??????

  Én múltkor azon röghögtem,aki Tét és Tétszentkút között akart hazajutni biciklivel a sötétben.,csak nem volt neki kikövezve az út rendesen...................”
 • 45. fortuna54 2010. április 06. 09:05
  „38.Mankapunka. Te vagy a mászó,röfögö alkoholisták védöszentje?Nemgondolod,hogy nem mindenki szereti,ha részeg emberekkel lenének teli az árkok?Vagy ahol te élsz ez márbevett szokás,hagyomány?”
 • 44. VargaP 2010. április 06. 07:37
  „Szolgálunk és védünk, illetve Szolgálunk vagy védünk
  Iszik vagy vezet, illetve Iszik és vezet
  szinonímák”
 • 43. Diák 2010. április 06. 02:37
  „Aki iszik, ne vezessen. Ha mégis, büntessék. Azokat is büntetném, akiknek a 6méteres uttest is tul keskeny, akik azt hiszik a járdaszegélyröl, hogy az köfal.”
 • 42. Agent 2010. április 05. 22:42
  „41, minden nap arra járok, szerencsére hiába állnak be a kereskedés mögé, az óriásplakátoknak köszönhetően "ki van takarva" a felüljáró teteje, illetve legnagyobb része, leginkább az alsó szakaszt tudják mérni, illetve inkább a felüljáróra felfelé haladókat.”
 • 41. ADAMOPELAG 2010. április 05. 22:19
  „Győrben a Kálvária út és a Pápai út sarkán, beállnak a trafipaxos kocsival a parkoló autók közé, és mérik a hídról lefele hajtók sebességét. Majdnem minden nap ott vannak, általában csak a lekanyarodó sávot mérik, de lehet a többit is látja a laser. Az autókat is váltogatják, vagy a sötét színű Bora, vagy a fehér Seat Cordobában ülnek! Ez a legforgalmasabba hely.
  Egy másik ilyen alattomos hely a Shell kútnál a Kisalfölddel szemben, beállnak a mosó előtti dombra és onnan mérik a belváros felé tartók sebességét!
  Mindneki csak óvatosan menjen mert a legkisebb bírság 30.000 huf!
  Naponta több millió forintot "filmeznek össze"

  Kérek mindnekit hogy továbbítsa az infókat, nehogy szegényebbek legyünk!”
 • 40. Mankapunka 2010. április 05. 22:18
  „lajoos

  Ezért menekül innen minden orvos,mérnök. Mert ilyen az államvezetés.

  jirzi Én si írtam már,hogy miért büntetnek a biztonsági öv miatt,had döntesem én már el,hogy hogyan teszek.”
 • 39. lajoos 2010. április 05. 22:11
  „Kerékpárost szondáztatni,pláne húsvétkor:MOCSKOS,ALJAS, DOLOG!!!!!Csak a vita kedvéért,elméletileg:hogy lehet,olyan dologért büntetni,amiről nincs tanfolyam,nincs engedély? :-D”
 • 38. Mankapunka 2010. április 05. 22:07
  „Hát nem tudom,én most 3 napig totál jól éreztem magam,minden nap ittunk ,mint a kefekötő!!!!!!

  De mindig lehet szerezni egy sofőrt,aki józan,hogy elvigyen téged A-ból B-be.

  Ahelyett,hogy morgolódtok,igyatok most még egy kicsit.

  És én is kiscit gerintelen dolognak tartom ezt a legkisebb faluba bemegyünk szondáztatni a bickliseket.
  Nálam elfogadott dolog volt,hogy valaki elfáradt útközben hazafelé,az bent aludt az árokban,és nem zavart senkit. CSak a mai világban zavar mindenkit. Én nem sajnálom az öreg falusiaktól a szeszt,had igyanak.

  Hol vannak a jogvédők,hogy ünnepnap mennyi rendőrnek kell dolgozni,mikor a családdal kellene a programokat intézni.

  Ezért büdös ez az ország!!!!”
 • 37. Shaki 2010. április 05. 21:52
  „Minden nap kellene a szondáztatást, hétköznap többet is elkapnának. Hisz 1 sör, nem sör!!! Aki merészel beülni 1 db sörrel a szervezetében, az merje is vállalni. A legjobb barátom úgy halt meg, hogy 1 totál részeg sofőr frontálisan ütközött vele. Mindnek örökre bevonni és soha többé nem engedni.
  Én láttam Ágfalva felé rendőrt, de csak azért, mert karambol volt!!! Szomorú, hogy megfenyegettek, oszt mégsem mentek az utcára, csak ha muszáj volt.”
 • 36. szabo1936 2010. április 05. 21:51
  „fortuna54
  Igen en amikor haza latogatok mindig jarok autoval.A magyar utakon mar 1952 kozlekedtem egesz 1955 ig mint TEFU sofor.1955 ota mas orszagokba elek.En a problemet aban latom,amikor peldaul Gyorbol megyek Kormendre vagy Soroksarol Szeged fele akor meg az oreg Becsi uton Komaromon at Budapestre az orultek eloznek mindenhol vilogtatjak a lampakat az autojuk meg nem nagyob mint egy motorizalt szardinia doboz.A legtob halalos baleset ot tortenik amikor aztan oszeszaladnak.En senkinek sem ajanlanam,hogy reszegen vezesen mert az butasag en csak azt alitom,hogy 1 vagy 2 pohar italtol nem lehet olyan alapotban leni,hogy az veszelyeztetne a biztonsagot.”
 • 35. Lobbo71 2010. április 05. 21:48
  „Igazamvan, majd ha egy részeg sofőr elgázol vagy te gázolsz el egy kacsázó kerékpárost, akkor térjünk vissza a témára.”
 • 34. Igazamvan 2010. április 05. 21:48
  „"Arló - Újabb fejezetéhez érkezett két roma család viszálykodása az Ózdhoz közeli Arlón."

  Ez egy idézet a borsod online-ról.A szemérmes blikkalföld cigánysori társasági konfiktusról szóló hírt idéz.
  Álszent média k**va aki ilyen szinten cenzúrázza a híreket.”
 • 33. Mankapunka 2010. április 05. 21:42
  „De,mi ez az új szar honlapszerkesztés?????

  Nagyon ratyi lett.

  Régi nagyon jó volt.”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőfegyvert találtak a rendőrök a hatvani ellenőrzésen

Lőfegyvereket és közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak a rendőrök egy autóban a korábban… Tovább olvasom