Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Illegális gázpalacktöltőt számoltak fel a hatóságok Kecelen

Több mint ötven, illegálisan megtöltött, jelöletlen fóliával ellátott PB-gázpalackot és azok töltéséhez használt berendezéseket találtak a hatóságok egy helyi vállalkozó autógázkútján és gázcseretelepén Kecelen.

Farkas József tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun megyei településen illegálisan működő töltőhelyen több túltöltött, robbanásveszélyes palackot sikerült még időben ártalmatlanítaniuk a szakembereknek. A gázpalackokon kívül azok töltéséhez használt tartályt és szivattyút, továbbá az autógázkúthoz illeszthető töltő adaptert találtak.

A "feketetöltő" felszámolását a hatóságok és a hivatalos gázforgalmazók összefogása eredményezte. A hatóságok a közveszélyt jelentő tevékenységet végző vállalkozó és társai ellen eljárást indítottak - tette hozzá a testület vezetője.

A keceli autógázkúton a vizsgálat eddigi adatai szerint több mint 20 palack túltöltött volt vagy lejárt az időszakos vizsgálata. Farkas József kiemelte: a túltöltött palack azért különösen veszélyes, mert a fűtött lakásba kerülve akár már néhány fokos hőmérsékletemelkedés hatására felhasadhat, a kiáramló gáz pedig pusztító robbanást okozhat.

Felhívta a figyelmet arra: az idén nőtt az illegális töltés következtében megsérült emberek száma. A nyáron súlyos égési sérülést szenvedett egy jánosházai és egy nagyatádi, "feketetöltést" végző férfi. Néhány éve pedig a kunadacsi faüzemben egy túltöltött palack felhasadt, a berobbant PB-gáz miatt három ember meghalt, kilenc pedig megsérült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegtégla fal: a fényen innen és túl….

Szivárványfal megépítését tervezi a Szemem Fénye Alapítvány az első hazai gyermekhospice
ház… Tovább olvasom