Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Igazságosabb adórendszert szorgalmaz az MSZP

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne a jelenlegi adórendszert módosítgassa, hanem fogadjon el helyette egy igazságosat.

Tukacs István országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szavaira reagált így, aki az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában arról beszélt: várhatóan az élettársi kapcsolatban nevelkedőkre is kiterjesztik a gyermekek után járó adókedvezményt.

A szocialista politikus szerint az az adórendszer, amelyet - a változtatás tartalmától függetlenül - egy hónappal a bevezetése után már módosítani kell, "semmire sem való", ezért arra szólította fel a kormányt, hogy ne "hegesztgesse", hanem csináljon helyette egy igazságosabbat.

Újólag szólt arról, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadózás "az alacsony keresetűeket bünteti, a magas jövedelműeket jutalmazza". Tapasztalataira hivatkozva elmondta: a közszférában a munkavállalók 60 százaléka folyamodott kompenzációért, vagyis kérelmezte, hogy ne csökkenjen a fizetése az elmúlt évihez képest. Szavai szerint a versenyszférában rosszabb a helyzet, mivel ott a munkáltatók többsége gazdasági érdekeit mérlegelve jobbára nem kárpótolja az új adórendszer veszteseit.

Tukacs István - múlt szombati sajtótájékoztatójához hasonlóan - arra is felhívta a figyelmet, hogy az új adórendszernek nincs a gazdaságot élénkítő, a fogyasztást növelő hatása, mivel a magas keresetűek inkább megtakarítanak, vagy külföldön költik el többletjövedelmüket.

Olvasóink írták

 • 10. Csetneky 2011. február 10. 20:49
  „9. tudorka

  Közismert, hogy hazánkban különböző okok miatt a munkavállalók nagy része - habra - minimálbérre van bejelentve. Aki valóban minimálbérért dolgozik azt sajnálom, de ajánlom neki, hogy képezze magát és akkor vállalhat jobban fizető munkát is. Aki viszont csak bejelentve van a minimálbérre, de a többit zsebbe kapja, nem tudja igénybe venni az adójóváítrást. Na, őket nem sajnálom. Eddig ők röhögtek rajtunk, adófizetőkön. Most meg így jártak.
  Pont az a lényege a dolognak, hogy az adót fizető, az országot eltartó és emellett még gyermeket is nevelők is kapjanak már végre valami kedvezményt, mert az Mszp alatt szinte csak az adócsalók meg az ingyenélők jártak jól.
  Azzal egyébként egyetértenék, hogy havi bruttó 1 milla felett legyen 32% az adókulcs.”
 • 9. tudorka 2011. február 10. 19:45
  „8. Csetneky

  1. A családi adózás, családi adókedvezmény nem feltétlenül csak egykulcsos adó esetén alkalmazható.
  2.Ma Magyarországon sokkal torzabb a bruttó bérek aránya, mint az EU más országaiban, amit az egykulcsos adó tovább torzított.
  3. Ön kitudja-e számolni, hogy a 3 gyerek utáni adókedvezmény teljes körű igénybevételéhez mennyi havi jövedelemre van szükség? Azokat a családokat kell-e aránytalanul támogatni, akik ennyi jövedelemmel rendelkeznek?
  4. Elfogadható-e bármilyen adó, járulék változás, ami a minimálbér környékén (vagy a konkrét esetben 300eFt alatt) keresőket sújtja, míg a magas jövedelműeknek kedvező?
  5. Aki a minimálbér környékén keres, az mindenki kap legalább ugyan annyit zsebbe? Ez nem igaz, így a támadásuk sem igazságos.”
 • 8. Csetneky 2011. február 10. 11:19
  „miracle

  Hát a családi adózást! Mi mást?”
 • 7. tudorka 2011. február 10. 08:37
  „Nem sok értelme van ennek a sok FIDESZ rajongónak elmagyarázni valamit, mert ezek ész érveket nem értenek.
  Fogadni merek, hogy azt sem tudják kiszámolni, hogy kinek mit jelent a 2011-es SZJA vagy, hogy mennyien vannak, akinek járna családi kedvezmény, de nem tudja igénybevenni, legalábbis nem teljesen.
  Bár ilyen véleményük nincs, csak ideológiai alapon vitatkoznak.
  "Az elmúlt 8 évben miért nem vezettetek be igazságosabb adórendszert? kérdés feltevése mindent elárul a kérdezőről, azt sem tudja miről van szó, csak vagdalózik.
  Köszönöm, ennyit szerettem volna mondani.”
 • 6. öszödiböszme 2011. február 09. 16:50
  „Egy szóval ez. Gusztustalan! Míg a törpeadolf, évente öt misivel többel ballag haza, addig ez marha igazságos!”
 • 5. fióka 2011. február 09. 15:46
  „Bagoly mondja verébnek nagy fejű”
 • 4. miracle 2011. február 09. 15:46
  „Az elmúlt 8 évben a mostaninál igazságosabb volt, Csetneky. Mit is kellett volna, akkor bevezetni ?
  Látom nem zavar, hogy éppen idéntől alakították át radikálisan.”
 • 3. Csetneky 2011. február 09. 15:13
  „Nos elvtársak, az elmúlt 8 évben miért nem vezettetek be igazságosabb adórendszert? No de sebaj, majd kb. 100 év múlva - mire mindenki elfelejti mennyit tudtok - majd kaptok egy újabb lehetőséget.
  Egyébként szerintem a családi adózás rendkívül jó ötlet. Igaz, nem a <moderálva>”
 • 2. miracle 2011. február 09. 13:40
  „A sok birka nagy része sosem látja be.
  A fideszben hinni: vallás. Értelem nem fog rajta.”
 • 1. Madarász 2011. február 09. 12:50
  „Tényleg jó lenne, ha valaki már tenne valamit, ennyire pofátlanul még egyik kormány sem merte a maguk javára alakítani az adótörvényt, ennyire a gazdagoknak kedvezni.
  Remélem a sok megtévesztett birka is belátja, hogy hiba volt megválasztani őket, akik képesek voltak elhinni, hogy a választás másnapjától itt a Kánaán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját pénzükön bontanák le a városligeti emlékművet az 56-os szervezetek

Saját költségükön vállalnák az 1956 szellemiségét ápoló szervezetek a forradalom és szabadságharc… Tovább olvasom