Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Hétszázmilliárd a pólusvárosoknak

A következő hét évben 600–700 milliárd forint áll rendelkezésre a pólusvárosok fejlesztésére, ez azt jelenti, hogy évente 50–100 milliárd forintot kaphat egy-egy város – mondta Gyurcsány Ferenc tegnap újságíróknak azt követően, hogy találkozott a pólusvárosok – Győr, Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged – képviselőivel és egyetemeik rektoraival.
A miniszterelnök úgy fogalmazott: jövő márciusban kétéves akcióprogramot fogad el a kormány a pólusvárosok fejlesztési irányáról, majd áprilisban e városok részére pályázatot írnak ki. „A pólusvárosok olyanok, mint egy labdarúgócsapat csatárai” – mondta a kormányfő, hozzátéve, e településeknek a fejlesztési programokban vezető szerepük van.
Gyurcsány Ferenc közölte: a pólusvárosok nem automatikusan, hanem kidolgozott programok alapján kapnának támogatást, ami különösen az üzleti élet, a tudomány és a városok együttműködését finanszírozná. E támogatással kapcsolatban a miniszterelnök kitért arra: a jövő év első két hónapjában minden egyes pólusvárost meglátogatnak, megismerkednek programjukkal. Ezután márciusban az akciótervről dönt a kabinet, majd áprilisban írják ki a pályázatokat.
A fejlesztésekről szólva Gyurcsány Ferenc elmondta még, hogy a pólusvárosoknak járó támogatás nem vonja el a pénzt a vidékfejlesztéstől és az elmaradott térségektől. Hozzátette, január első felében a leghátrányosabb kistérségek képviselőivel tárgyal a kormány. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos pedagógusi alap létesül teljesítményösztönzésre

Egymilliárdos pályázati alap létesül olyan oktatási intézmények számára, melyek teljesítményértékelő… Tovább olvasom