Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hessre emlékeznének az újfasiszták Budapesten

Budapest és Magyarország nem lehet az újfasiszták paradicsoma, meg kell akadályozni a tervezett neonáci tüntetést - szögezte le Bajnai Gordon miniszterelnök.

A miniszterelnök elmondta: azt kérte az illetékes rendészeti szervektől, a magyar jog adta lehetőségek maximumát kihasználva akadályozzák meg, hogy Magyarországon újfasiszták, neonácik "grasszáljanak", hogy Magyarországot tekintsék vonzó terepnek azok, akik a "maguk ordas eszméit" teríteni szeretnék.

Abban bízik, hogy a tüntetés nem jön létre, ezt "így, vagy úgy" meg fogja akadályozni, a jog kereteit betartva, a magyar közrendvédelem - fogalmazott Bajnai Gordon.

A hétfői Népszabadság számolt be arról, hogy a hungarista és neonáci szervezeteket összefogó NS Front nevű magyar nemzetiszocialista tömörülés Rudolf Hess emlékére felvonulást és koncerteket szervez augusztus 15-ére Budapesten.

A napilap emlékeztetet, hogy Rudolf Hess a kezdetektől Adolf Hitler harcostársa, sokáig helyettese volt. A nürnbergi perben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték; 1987-ben, 93 évesen halt meg a spandaui börtönben. Halálának évfordulóján a németországi neonácik egy időben rendre felvonultak a sírjánál, de ott évekkel ezelőtt betiltották a demonstrációt.

Olvasóink írták

 • 17. lótusz 2009. augusztus 15. 11:14
  „ma is van egy egész oldalas cikk a nácikról meg hitler eszméiről. azért nem kell minden nep felfújni a dolgot. lehetne ennyi erővel a talmudról és cionizmusról is szövegelni.”
 • 16. lótusz 2009. augusztus 14. 14:40
  „nácikat is elítélem de igazatok van abban hogy a palesztin áldozatokra is meg kellene emlékezni. buziolimpia meg 2012 ben be lesz tiltva?”
 • 15. hehe08 2009. augusztus 11. 23:08
  „hát azt megnézném én is :D:D:D
  fröcsög a melegvíz.... :D:D:D”
 • 14. Reális 2009. augusztus 11. 16:09
  „A rendőrség a felvonulás szétverését ígéri ! A szeptember 5-i buzifelvonulás is szét lesz verve!”
 • 13. Reális 2009. augusztus 11. 10:44
  „Talán azért,mert a vágottak sem mennek telavivba!”
 • 12. jirzi1 2009. augusztus 11. 09:06
  „Miért nem mennek Németországba emlékezni .”
 • 11. info2009* 2009. augusztus 11. 08:21
  „Erdekes egybeeses???

  Augusztus 15. Nagyboldogasszony napja

  Nagyboldogasszony az egyházi év legnagyobb Mária-ünnepe. A Nagyboldogasszony elnevezés kizárólag a magyar nyelvben, magyar szóhasználatban létezik. Szent István király az országot Szűz Mária oltalmába ajánlotta.
  Egyes vidékeken, az ünnep előestéjén a hívő asszonyok a temetőben gyülekeztek, egy frissen ásott üres sír körül, a dicsőséges olvasót imádkozták, majd epikus énekben mesélték el Mária mennybemenetelének a történetét. A század elején az egész magyar nyelvterületen élt a nagyboldogasszonyi virágszentelés, virágáldás szokása. Az oltáron megáldott virágokat azután szentelményként őrizték, és bajelhárításra használták. Az épülő ház fundamentumába, az új menyecske ágyába, az elhunyt koporsójába helyezték, hogy szerencsét hozzon.
  Az előttünk álló időszakban van még egy lassan teljesen feledésbe merülő, ősi népünnepünk, melyet régen ,,Boldogasszony másnapjának" neveztek. Ez augusztus 16-a, tartalma a magyar őstörténetig vezethető vissza. Egyes történészeink szerint e napon történt, hogy a hét törzs vezérei Álmost fővezérré választották, neki engedelmességet fogadtak, és ezt vérszerződéssel pecsételték meg. Egyesek szerint a vérszerződés a magyar nép születésnapja volt.”
 • 10. Goldmund 2009. augusztus 11. 08:07
  „8.hsz-ra:
  "Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti."
  Azt kell vizsgálni, hogy egy konkrét személyre való megemlékezés ill. egy adott rendszer melletti szimpátiatüntetés hátrányos megkülönböztetést jelent-e valaki számára. Szerintem nem.
  Hátrányos megkülönböztetés az lenne, ha pl. egy étterembe, moziba, könyvtárba nem engednének be valakit származása/bőrszíne/vallása stb. miatt.
  Ugyanakkor a szólásszabadság azt jelenti, hogy az emberekenek joguk van akár olyan vélemény kifejezéséhez is, amely másokat sért, megbotránkoztat. Sőt a gyülőletre való felhívás is csak akkor büntetendő, ha konkrét erőszakos cselekményre hív fel valamely népcsoport ellen.
  Természetesen lehet vitatkozni azon, hogy nem kéne-e ezt a határt szűkebbre szabni. Akkor viszont joggal vetődik fel az, amit 1.hsz-ban Reális írt: a meleg felvonulás is sok embert irritál, megbotránkoztat; tehát aki a neonáci felvonulást betiltatná, tegye ugyanezt a meleg felvonulással is.”
 • 9. hehe08 2009. augusztus 10. 22:28
  „wikipedia:
  Nem találták vétkesnek a háborús bűnök és az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények vádpontokban.

  persze azért csinált pár dolgot amiért életfogytiglant kapott...bizonyára meg is érdemelte..... de azért a felső mondat elárul egysmást....

  ezek a fiatalok meg idióták.... azt sem tudják, hogy miért gyülekeznek.... valószínűleg itt is valamilyen háttérhatalom munkálkodik inkább....”
 • 8. Primax 2009. augusztus 10. 21:48
  „Részlet a Magyar Köztársaság Alkotmányából :
  a)
  70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül.
  (2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti.
  Ez - azt hiszem - elég világos.
  Gondolom, a fasiszták nem "dícsérni" , hanem inkább "hátrányosan megkülönböztetni" (2) gyülekeznének össze...
  Ennyi elég is ( lehetne), hogy a nácik ne masírozhassanak.
  b)
  20. § (2) Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik.
  Ez viszont - már - nem annyira egyértelmű.
  Nem ezt tapasztaljuk...
  c)
  ,,Több dolgok vannak földön és egen, / Horatio, mintsem bölcselmetek / Álmodni képes" - mondja a dán királyfi a Hamletben.
  Ez van.”
 • 7. tomhagen 2009. augusztus 10. 20:04
  „Goldmund!

  Tőlünk nyugatabbra méginkább jogállam van. Ezért ott nem vonulhatnak....”
 • 6. piskóta 2009. augusztus 10. 17:52
  „akkor a zsidó ünnepeket miért kell ünnepelnünk emlékeznünk, tanulnunk? zsidók több palesztint mészároltak le mint a nácik zsidókat. vannak és léteznek neonácik.azzal hogy megakadályozzák a felvonulást nagyobb sajtót kapott , többen lesznek rá kiváncsiak. ha nem lenne tiltás max 200 ember lézengene ott. igy meg?”
 • 5. kahane1 2009. augusztus 10. 17:10
  „Rudolf Hess-nek az N.S.D.A.P. vezetojenek mint olyannak vajon mi koze a MAGYAR Tortenelemhez????
  eddig a forumokon eroteljesen elutasitotta mindenki azt ha a Nacikhoz hasonlitottak!!!!
  Most akkor megis csak igaz lenne??-mar ugye ha ennyire vedik Hess-t...........!!!!
  SS Gruppenfuhrer Adolf Eichmannra nem emlekeznek szeretettel???Vagy az mar tul zavaro lenne???”
 • 4. kolombela 2009. augusztus 10. 16:37
  „Semmi gond, a rendőrség majd a közlekedési problémákra hivatkozva nem engedélyezi a megemlékezést.”
 • 3. Goldmund 2009. augusztus 10. 13:21
  „Egy jogállamban az a szabály, hogy minden, amit nem tilt a törvény (nem veszélyes a társadalomra), azt szabad.
  Nem kötelező egyetérteni bármilyen okból felvonulókkal, de ha az alapvető törvényi kritériumoknak megfelelnek, akkor nem lehet betiltani. Bajnai elmondhatja a véleményét erről a tüntetésről, de nem utasíthatja a rendőrséget, hogy "a magyar jog adta lehetőségek maximumát kihasználva akadályozzák meg". Ez engem arra emlékeztet, amikor a budapesti traktoros tüntetéseket "lassú járművel (=traktorral) behajtani tilos" közúti jelzőtáblával akadályozták meg.”
 • 2. tornacipő 2009. augusztus 10. 13:19
  „no fasizm
  takarodjanak el innen, a gyilkos eszméikkel együtt”
 • 1. Reális 2009. augusztus 10. 12:53
  „De akkor buzifelvonulás se legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Yotengrit-ünnep táltosfaállítással, lelki tisztulással

Rábapatona - A Yotengrit Egyház a rábaközi, szigetközi tudók által átmentett régi magyar vallás… Tovább olvasom