Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Gyilkos áram a kerítésben - Elnapolt tárgyalás

Elnapolták a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi büntetőperét szerdán, mert az idős vádlott megbetegedett, és kórházba került.

 A 69 éves férfi már kedden zavart volt, amikor a miskolci tárgyalásról az önkormányzat gépkocsivezetője Monokra vitte, ahová tavaly szeptemberben költözött, miután kiengedték az előzetes letartóztatásból, és a Borsod megyei bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A kesznyéteni férfi már nem költözött vissza egykori otthonába.
Szabó József, a megyei bíróság szóvivője az MTI-nek elmondta: a vádlott betegsége miatt elnapolták a tárgyalást, és ennek megfelelően a csütörtökre tervezett is elmarad.

Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere - aki felajánlotta a lakhatást a településen az idős férfinek - azt mondta: a vádlott már kedden a tárgyalás közben és utána is zavart volt, nem ismerte fel a települést, azt hitte Kesznyétenbe viszik. Az ügyeletes orvos az esti órákban a Borsod megyei kórház neurológiai osztályára utalta.
Polgárdi József főorvos a férfi állapotáról azt mondta: fogadták a beteget az osztályon, koponya CT felvételt készítettek, akut eltérés nem volt látható, régebbi betegségek nyomát észlelték. Elvégezték a laborvizsgálatokat is, és azzal az eredménnyel bocsátották el, hogy friss stroke-ra utaló betegsége nincs, akut kórházi kezelést nem igényel, de pszichiátriai vizsgálatot javasolnak.

Gyilkos áram a kerítésben

A 69 éves férfi hangsúlyozta: nem a portáját körülvevő kerítésbe vezette az áramot, hanem úgynevezett villanypásztort készített a veteményes köré.


Megkezdődött a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi büntetőpere kedden Miskolcon, a Borsod megyei bíróságon; a több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt idős férfi azt mondta, korábban mindenét ellopták a kertből, az udvarról, a tolvajoktól akarta megvédeni tulajdonát.

A 69 éves férfi hangsúlyozta: nem a portáját körülvevő kerítésbe vezette az áramot, hanem úgynevezett villanypásztort készített a veteményes köré. Rendkívül sajnálja a történteket - mondta, kiemelve, hogy nem akart tragédiát okozni, csak megpróbálta megvédeni azt, amit termelt, az árammal elriasztani akarta a tolvajokat.

Megkezdődött Miskolcon, a megyei bíróságon Szoboszlai Barnának, annak a kesznyéteni férfinak a büntetőügye, aki 2008 nyarán áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje termését. A kerítésbe vezetett á
Megkezdődött Miskolcon, a megyei bíróságon Szoboszlai Barnának, annak a kesznyéteni férfinak a büntetőügye, aki 2008 nyarán áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje termését. A kerítésbe vezetett áram egy férfi halálát okozta, két másik pedig megsérült. A kesznyéteni férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A vádlott a bíróság előtt elsőként azt mondta, hogy nem a portáját határoló kerítésbe, hanem a portán belül elhelyezett kerítésbe vezette az áramot. MTI Fotó: Vajda János


Kitért arra is, hogy nemcsak zöldségét, terményét vitték el a jogtalan behatolók, hanem volt olyan alkalom, amikor a fúrót, a búvárszivattyút tulajdonították el, de az is előfordult, hogy baromfit, vagy disznót vittek el az ólból.

Hozzátette: az ismeretlen tolvajok például megbontották a tetőcserepet, úgy mentek fel a házuk padlására, és onnan vitték el a terményt, 200-400 ezer forintnak megfelelő értéket is elloptak évente.

Azt mondta, ő több embernek elmondta a faluban, hogy árammal védi kertjét, és ezt figyelmeztető táblára is kiírta, bár azt mindig letépték. Véleménye szerint az áramról annak a három férfinak is tudnia kellett, akik közül egyikük életét vesztette az áramütés miatt. Az elhunyt édesanyja ugyanis bejáratos volt hozzájuk. A lopásokat egyébként jelezte a rendőrségnek, de feljelentést nem tett, mert nem látta értelmét.

A bíróság meghallgatta azt a két férfit is, akik megsérültek az árammal védett kertben, miután beugrottak az idős ember portájára. Egyikük azt mondta: nem emlékszik a történtekre. A másik férfi arról beszélt, segítségért ment, amikor meghallotta, hogy társait áramütés érte.

Megkezdődött Miskolcon, a megyei bíróságon Szoboszlai Barnának, annak a kesznyéteni férfinak (k) a büntetőügye, aki 2008 nyarán áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje termését. A kerítésbe vezete
Megkezdődött Miskolcon, a megyei bíróságon Szoboszlai Barnának, annak a kesznyéteni férfinak (k) a büntetőügye, aki 2008 nyarán áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje termését. A kerítésbe vezetett áram egy férfi halálát okozta, két másik pedig megsérült. A kesznyéteni férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A vádlott a bíróság előtt elsőként azt mondta, hogy nem a portáját határoló kerítésbe, hanem a portán belül elhelyezett kerítésbe vezette az áramot. MTI Fotó: Vajda János


A bíróság meghallgatta az özvegyet is, akinek férje életét vesztette a kertben, miután áramütést szenvedett. Azt mondta, ha lopnak, nem áramot kell vezetni a kertbe, hanem a rendőrséghez kell fordulni.

Szintén tanúként tett vallomást a vádlott felesége, aki úgy fogalmazott, férje nem azért vezette az áramot a kertbe, hogy embert öljön. Teljesen kimerítették már a lopások, amelyekkel szemben tehetetlen volt. Több esetben próbáltak kutyát tartani, hogy az majd védi a területet, de az állatokat - valakik - időről-időre megmérgezték.

A 69 éves férfi a drótrendszert éjszakára "helyezte üzembe", este 10 órakor bekapcsolta, hajnali 5 óra körül pedig áramtalanította.

A kesznyéteni vádlott tavaly termését védve áramot vezetett a művelt terület határába, s ennek következtében egy tolvajt július elsejére virradóra halálos áramütés ért. Három helybéli - aki uborkát akart lopni - bár tudott arról, hogy áram védi a termést - erre figyelmeztették is egymást -, átugrott a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen meghalt.

A büntetőpert tanúk meghallgatásával szerdán folytatják.

 Leadképünk illusztráció.

Olvasóink írták

136 hozzászólás
 • 136. nagykifli 2009. szeptember 25. 00:54
  „Ha a Cosma gyilkos <moderálva> drága sztárügyvédeket engednek meg maguknak, akkor a magyar emberek kutya kötelessége, hogy össze gyüjtsék neki az ország legdrágább ügyvédjének a honoráriumát, hiszen a Barna bácsi csak a saját tulajdonát védte!”
 • 135. price 2009. szeptember 24. 20:24
  „Ha a bácsit elítélik az biztos, hogy az ország fel fog szólalni. Az ilyen hírekben miért nem lehet megtudni azoknak a nevét, akik döntenek az ügyben?”
 • 134. fortuna54 2009. szeptember 24. 15:08
  „Normális lenne,ha a rendörség védené az ilyen bácsikák,és mindenki vagyonát.Én is minden eszközt felhasználnék,a hosszú éveken beszerzett vagyonkám megvédésére.”
 • 133. FűzfaVessző 2009. szeptember 23. 21:43
  „Nem volt gépkarabélyra engedélye? Hova jut a világ? (még szerencse)
  F.V.”
 • 132. kolombela 2009. szeptember 23. 20:37
  „A kettős mérce remek példája:
  "Fegyverkezett a cigány politikus - ő nem terrorista?

  Éles lőfegyvereket és lőszereket talált a rendőrség egy házkutatás során a Baranya megyei Berkesden a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjének házában.
  Az Országos Cigány Önkormányzat helyi összekötőjének ingatlanához egy bejelentés nyomán mentek ki a rendőrök, mert azt feltételezték, hogy kábítószer van a lakásban. Végül drog helyett gépkarabélyt és pisztolyt találtak a nyomozók. A tulajdonosnak nem volt fegyvertartási engedélye, ezért eljárás indult ellene.
  Amikor az ingatlanról felvételeket akart készíteni a HírTV, a stábot a szomszédok életveszélyesen megfenyegették.
  (HírTV)"”
 • 131. info2009* 2009. szeptember 23. 20:01
  „Isten aldja meg a bacsit!!! A torvenyhozoknak, a ministerelnoknek, a koztarsasagi elnoknek es a parlamenti tagognak mast kivanok. Remelem es bizom benne, hogy elobb-utobb mind megvalosul.”
 • 130. kolombela 2009. szeptember 23. 19:52
  „129. fgzb 2009.09.23. 18:50
  Nem biztos, hogy az a hibás, gondolom megmondták neki, hogy a vád minimum ez lehet. Ezt csak súlyosbíthatja. Bár az is igaz, hogy nem kötelező szótfogadni, főleg akkor, ha törvénytelenségre kényszerítik, de ki ne féltené állását.
  Bezzeg a Marian Cosmat meggyilkoló cigánybanda tagjait kb. 6-ot garázdaság bcs-vel gyanusítják, gyilkosságban való részvétel helyett, ami meg is űlne.
  KETTŐS MÉRCE.”
 • 129. fgzb 2009. szeptember 23. 18:50
  „"több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete"
  Az ügyész bevette a gyógyszereit?!”
 • 128. suellen 2009. szeptember 23. 18:43
  „Ki volt írva, hogy áram van a vezetékben, de a cigány nem tud olvasni. Így járt. Barna bácsi NEM gyilkos!!”
 • 127. Bokk 2009. szeptember 23. 17:28
  „Nem olvastam végig mind a 126 hozzászólást, bocs, ha olyat kérdezek, amiről már volt szó, de nem értem.

  A saját, elkerített telkén belül, miért nem vezethet áramot egy kábelbe a tulajdonos, pláne, ha ki is írja?
  Hogyan tűnt el többször is e tábla, kívül volt, vagy azt is lopás közben vitték el vajon?
  Ha valaki tudja, hogy áram van egy vezetékben, mégis betör más tulajdonába, majd hozzáér a vezetékhez, akkor abban mi az emberölési kísérlet?
  Ha valaki meghalt, akkor miért több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják?
  Ha a kutyám az udvarunkon megmar egy betörőt, akkor engem is megvádolhatnak emberölési kísérlettel? (Ha súlyosabb sebet ejt, akkor kb. ua. mint ez az eset)
  Ha lepermetezem a saját, elkerített, házamnál lévő veteményesem, és nem írom ki, és ellopják, megeszik, meghalnak, akkor szintén én leszek a bűnös?

  Ami még érdekes, az özvegy szavai a rendőrségről. A bűnelkövetők is felmérték már a benne rejlő nem túl nagy potenciált.

  A bácsiról készített fotó azt hiszem mindent elmond erről az ügyről. Szerencsére a cikkben sehol sem szerepel az igazságszolgáltatás szó, ez itt nem arról szól. Még a bíróság helyett kellene valami találóbb szót kiötölni.”
 • 126. Patriot 2009. szeptember 23. 17:18
  „Köszönöm Szoboszlai Barna bátyám amiért egy senkiházi bűnözővel kevesebbet kell eltartani az adómból.
  Ön többet tett az országért mint azok a senkiháziak akik ránk szabadították ezt a hitvány népséget.”
 • 125. 13.István 2009. szeptember 23. 15:59
  „Ez az eset nagyon megvilágitja hova is tartunk! Meddig kell türni egy becsületes szorgalmas,dolgos
  nem segélyre kuncsorgó 69 éves embernek,hogy az általa megtermelt javak védelmet élvezzenek ?
  Tovább nem érdemes ragozni !??
  Az a jog amelyik a mocsok tolvajnak védelmet nyújt az mégis milyen jog ?”
 • 124. georgbob 2009. szeptember 23. 15:55
  „Diák! Tökéletesen igazad van! Eddig fel sem tűnt a szándékosan vagy a teljes idiótizmus hatására elferdített tény...”
 • 123. Diák 2009. szeptember 23. 15:46
  „Már nem szolok hozzá, mert kimoderálnak. Nem irtam disznoságot, senkit nem bujtogattam, az uszitás is hiányzott, kis késéssel kivették az egész hozzászolást. Azzal kezdtem, hogy a cikk cime is hazugság.”
 • 122. pancser 2009. szeptember 23. 15:09
  „Szerencsétlen bácsit bántják a munkakerülő tolvajok peréről nrem hallunk. Mégis milyen törvényeink vannak? A dologtalan tolvajt még sajnálnunk is kéne. Nem sajnálom, miért ment oda. Igenis mindenkinek joga van a portáján belül mindenféle védelemhez. Éljen a bácsi és gyógyuljon meg teljesen. A verítékével öntözte a kertjét, termelte a földi javakat és nem kért segélyt. Bezzeg a tolvajok, a bácsi javain meg a mi adónkból élősködnek.”
 • 121. bakke 2009. szeptember 23. 14:44
  „Ott rohadjon meg aki bemászik lopni, főleg úgy, hogy tudja, áram van a kerítésben. Vicc”
 • 120. Phobos 2009. szeptember 23. 14:41
  „ki kell tüntetni, mint követendő példa...”
 • 119. georgbob 2009. szeptember 23. 14:35
  „Apósomat állandóan megtalálják a cigányok lopott áruval a szőlőpincénél...Ő csak ennyit mond nekik a maga 65 évével: Idefigyelj cigány. "Nekem te ne magyarázz, cigány voltál egész életedben, az is maradsz..." A németjuhásza úgy volt nevelve, hogy a barnább színűekre előszeretettel vicsorgott amikor apósom halkan odasúgta a kutyának: cigáááááán...
  Az üggyel kapcsolotban még mindig azt mondom, hogy öngyilkossági kísérletet hajtottak végre, mert tudomásuk volt a vezetékről.”
 • 118. suellen 2009. szeptember 23. 14:02
  „Ha ez a szegény idős bácsi, akinek a munkája gyümölcsét lopták ezek <moderálva> belebetegszik, esetleg belehal ebbe a tortúrába, akkor ki is a gyilkos?”
 • 117. kivagyokén 2009. szeptember 23. 13:55
  „116. menasagh 2009.09.23. 13:12

  Nem úgy néz ki. Hanem az. Őket védik. Az Öreg rá fog menni. Neki a hatályos törvények alapján sajnos joglag nem lehet igiza. Az erkölcsi meg nem ér semmit. Ha el kell menekülnie a saját házából, márpedig mérget vehettek rá hogy kell, mire kinyitja az új "otthona" ajtaját, a régit szétrabolják! Jobbulást neki. Mi pedig nem tehetünk mást, mint hogy várjuk ennek a tragikomédia végét.”
136 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gumikalapács: Nem tesz feljelentést az edelényi polgármester

Molnár Oszkár korábban azt mondta: bizonyítékai vannak, és megteszi a feljelentést azok ellen, akik… Tovább olvasom