Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Giró-Szász megmutatta Tarsoly Orbánnak küldött levelét

Az államtitkár az ATV Szabad szemmel című műsorának pénteki felvételén mutatta adta oda a levelet a műsorvezetőnek, aki fel is olvasott belőle.
Az államtitkár odaadta Mészáros Antóniának az állítólag Tarsoly Csaba által Orbán Viktornak írt levelet, melyből a műsorvezető néhány mondatot fel is olvasott, ám a teljes tartalom ismertetéséhez Giró-Szász nem járult hozzá - írja weboldalán az ATV.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ezt azzal indokolta, hogy szerinte ez egy magánember írása a miniszterelnöknek. A műsorvezető néhány mondatban azonban összefoglalta a levél tartalmát, amelyben a Quaestor-vezér egy pénzügyi cselekvési tervet vázolt fel a csőd elkerülésére.

A száraz, hivatalos nyelvezetű levélen március 9-i dátum szerepel. Giró-Szász András szerint a levelet a miniszterelnök kapta, szerinte Szijjártó Péter külügyminiszter viszont nem kapott levelet Tarsolytól.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki műsorában megerősítette, hogy kapott levelet a Quaestortól - ezt, mondta, közvetlenül küldték neki, nem "postással" -, és ennek tartalma megegyezett azzal a bejelentésben foglaltakkal, amelyet a cég a jegybanknál tett.

A kormányfő azzal folytatta, hogy ezután azonnal beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, átküldte neki a levelet, hogy lépjen kapcsolatba a brókercéggel, ha tárgyalni akarnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Quaestor-ügy - Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról szombaton döntenek

Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását indítványozza a Fővárosi Főügyészség – értesült a… Tovább olvasom