Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Galambos-ügy - Rendkívüli nemzetbiztonsági ülés összehívását kezdeményezte az MSZP-s elnök

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke hétfő délelőttre rendkívüli ülésre hívta össze a testületet.
Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján hihetetlennek nevezte, hogy az elmúlt hat napban olyan személyeket gyanúsítottak meg államellenes bűncselekménnyel, akiknek hivatalból feladatuk az ilyen bűncselekmények leleplezése. Hozzátette: az elmúlt napok eseményei nagyon sok kérdést vetnek fel, nemcsak a három meggyanúsított személy viszonylatában, hanem a teljes magyar polgári titkosszolgálatokat illetően is, mert ezek az ügyek érintik az ő tevékenységüket is. Mint hangsúlyozta, a bizottságnak nemcsak joga, de kötelezettsége is megismerni az ügyet.

Vadai Ágnes jelezte: a hétfőn 11 órára meghirdetett rendkívüli, zárt ülésen az állami szervek részéről megjelenési kötelezettség terheli Pintér Sándor belügyminisztert, Bolcsik Zoltánt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatóját, Kovács Árpádot, a legfőbb ügyész helyettesét, a katonai főügyészt és az ügyekben eljáró ügyészeket. Rajtuk kívül - a házszabály szerint - csak a házelnök, a köztársasági elnök, a bizottság tagjai, munkatársa és egy gyorsíró kapott meghívást - tette hozzá.

A szocialista politikus azt mondta, bízik abban, hogy határozatképes lesz a testület, és a tagok a minősített adat védelméről szóló törvényt maradéktalanul betartva megismerhetik a körülményeket. A bizottsági elnök kitért arra is, hogy folyamatban lévő büntetőügyben korlátozott a tájékoztatási lehetőség, ugyanakkor a nemzetbiztonsági bizottságnak tudnia kell ezekről az eseményekről, "márcsak a bizalom érdekében is". Mint megjegyezte, az ügyben egyelőre semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott bizottsági elnökként.

Vadai Ágnes kérdésre válaszolva elmondta: az elmúlt egy évben tisztségéből fakadóan sok ügyet megismert, de nem tud és nem lát olyat, amely megalapozná ezeket a bűncselekményeket. Mint fogalmazott, nehezére esik elhinni a gyanúsításokat, és hajlamos azt gondolni, hogy másfajta indíttatása van az ügynek.

Az MTV Híradója kedden számolt be arról, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség aznap este gyanúsítottként hallgatta ki Galambos Lajost. A Magyar Nemzet a szerdai számában azt írta, információik szerint a polgári elhárítás volt vezetőjét államellenes bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. A napilap az intézkedést az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány ügyével hozta összefüggésbe; mint írták, Galambos Lajos az alapítvány kuratóriumának tagja volt, és az ügyben egy aktív, valamint egy volt NBH-s munkatársa is érintett.

Pénteken Szilvásy Györgynél tartottak házkutatást, majd a volt titokminisztert is kihallgatták és őrizetbe vették. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szombaton Facebook oldalán, miután beszélt Szilvásy családjával, azt közölte: Szilvásy Györgyöt államellenes bűncselekménnyel, szerinte kémkedéssel gyanúsítják, mint a miniszter korábbi beosztottját, Galambos Lajost.

Ugyancsak szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatóját. A volt NBH-s vezető meggyanúsításáról egyelőre nem lehet tudni részleteket, de a HírTV szerint az feltehetően összefügg Szilvásy György és Galambos Lajos (Laborc elődje) ügyével. A kémkedéssel gyanúsított Galambost pénteken helyezte házi őrizetbe a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

A Budapesti Katonai Ügyészség továbbra sem ad tájékoztatás az ügyben, annyit azonban tudni lehet, hogy az ügyészség eddig nem tett indítványt a bíróságnak sem Laborc Sándor, sem pedig Szilvásy György előzetes letartóztatására - hangzott el vasárnap az MR1-Kossuth Rádió Déli krónikájában.

Olvasóink írták

 • 11. háté 2011. július 05. 16:20
  „Nem, nem csak a kongresszuson részt-vettek között vannak gazemberek, ezek mindenhol ott vannak és teljes összefonódásban. Átmentet gazdasági-hatalom, mellé új hatalom egész jelenkorig és hatalmas lenyúlás és átjátszás.
  Az idegenek rablásának színtere lett hazánk évtizedek óta, amelyre a szemérmetlen tolvajlás illik!”
 • 10. Eva- 2011. július 04. 09:49
  „a kongresszus diszvendégeire gondolsz? Ők közötte vannak a 100 leggazdagabb magyarnak!”
 • 9. háté 2011. július 04. 09:33
  „moderálva>
  Csak utána kell nézni, - egyszerű "emberekből" , - lett tízezer újgazdag, multimilliomos - kastély-szállodatulajdonos Dalmáciában, Katalóniában, a világ minden táján.
  Hazánk, benne mi egyszerű emberek, rabigában "élünk", hiszen a tolvajok után valakinek visszakel téríteni az ellopott javakat.
  Milliárd dollárok-eurók nem vésznek el, csak más zsebbe kerülnek.
  Azért ismerjük el nagyon tudnak, lopni, csalni, hazudni, egyszóval: bűnözni !”
 • 8. Eva- 2011. július 04. 08:13
  „4-hez

  el,
  miután a védőügyvéd nem tud mai kihallgatásról a MNO viszont biztos benne!
  Bár az ügyvéd előzetesre számít jó szokás szerint.”
 • 7. Hunicum 2011. július 04. 08:10
  „Nemzetbiztonsági okokból igenis kell titkosítani bizonyos dokumentumokat. Függetlenül ki van hatalmon. Ezt a haza kívánja meg!”
 • 6. Köszörűs 2011. július 04. 06:52
  „Sagittarius!
  Amit mondasz az csak lári-fári beszéd.Az, hogy a Fidesz anno 90-évre titkosította az általa létrehozott olajbizottság jelentését,pedig tény.”
 • 5. Köszörűs 2011. július 04. 06:44
  „Szerinted!
  Ha ez igaz, mármint, hogy hagyomány, kérlek ne hagyd figyelmen kívül azt az aprócska tényt sem, miszerint a jobboldali konzervatívok vallják magukat az igazi hagyományőrzőknek.Soha nem volt még ennyire aktuális a köszönttésetek mint napjainkban.Szebb jövőt!”
 • 4. Fürgeszarvas 2011. július 04. 05:54
  „moderálva off>

  A cikkel kapcsolatban pedig kérdés : a Fidesz frakció már az ítéletet is elolvasta ?”
 • 3. Sagittarius 2011. július 03. 23:05
  „Ne röhögtessetek maszop! Most joga van megismerni a népnek mindent, de anno ti "500" évekre titkosítottatok minden aljas szerződéseteket! Az elmúlt 8 év országbitorlásotok alatt nem zavart benneteket a jog, meg a nép!”
 • 2. rommel 2011. július 03. 22:18
  „A HAZAÁRULÁS SZOCIALISTA ÉS LIBERÁLIS HAGYOMÁNY !”
 • 1. Star-Spangled 2011. július 03. 19:44
  „<moderálva> a hazaarulok!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz-kongresszus - Újraválasztották a pártvezetőket

Készen állunk arra, hogy megvívjuk a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét; nem hagyjuk, hogy… Tovább olvasom