Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Frissül: Hidegvérű gyilkosság - Visszanyalt a fagyi

Szeged - „Visszanyalt a fagyi!" – válaszolta egy rendőrtiszt arra a kérdésre, hogy miért végezték ki szerda reggel Huszein Tamert. Ennél sokkal többet nem árult el, az iménti kijelentésére utalva azt még elmondta, hogy a leszámolás hátterében zsarolás állhat.

– Ne haragudjon, még mindig nagyon nehezen tudok beszélni. Rettenetes! Ilyen velem még soha nem történt: elköszönt két vendégem, és az egyiket pár perccel később lelőtték. Úgy gyilkolták meg, ahogy még egy állatot, egy kutyát sem szokás – mondta a gyönki Simigh Pince és Vendégház tulajdonosának, Simigh Jánosnak a felesége, Paula asszony. Mint azt tegnap megírtuk, szerda reggel a Tolna megyei Gyönk közelében hidegvérrel kivégezték az egyiptomi állampolgár Huszein Tamert, a Kumbor-per egyik, Csongrád megyei vádlottját. A rendőrség adatai szerint egy maszkot viselő férfi megállította Hőgyész és Diósberény között azt az autót, amelyben az arab férfi utas volt, kiszállította, és több lövéssel végzett vele. A személygépkocsit egy nő vezette, ő sértetlenül megúszta a támadást. A rendőrséget a nő értesítette.

Huszein Tamer és a fiatal nő hétfő este bérelt ki egy szobát a Simigh Pince és Vendégházban. Az elmúlt fél évben, azóta, hogy Huszein bérbe vette a szomszédos Csibrákon a felszámolás alatt álló fatelepet, a nővel visszatérő vendégek voltak a vendégházban. (Huszeinnek és a Kumbor-per másik arab vádlottjának, Manai Redának egyébként egy szegedi fatelepben is vannak érdekeltségei.)


Fotó: Frank Yvette

Arról egyelőre ellentmondásos információk keringenek, hogy ki lehet a gépkocsit vezető nő, aki egy rendőr szerint „sokat tud". Vannak, akik azt állítják, hogy a fatelep egyik munkatársa, mások azt, hogy egy egyetemista, de ezeket hivatalosan senki nem erősítette meg.
Mi úgy tudjuk, hogy a Huszein Tamerrel együtt utazó nő ügyvéd, a Bárándy Ügyvédi Irodának az egyik munkatársa. Bárándy György, aki többek között a Kumbor-perben is védte Huszein Tamert, azt mondta, erről tudnia kellene, meglepné, ha ez így igaz lenne, ugyanakkor egyértelműen nem zárta ki ennek a lehetőségét.

A rendőrség tegnap elfogott két férfit, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Farkas Kinga azt mondta, őket gyanúsítják a Huszein Tamer elleni gyilkossággal. A szóvivő további részleteket nem árult el, így arra sem válaszolt, hogy az őrizetbe vett két férfinak milyen szerepe volt a kivégzésben, és arra sem, hogy helyben vagy a környéken laknak-e.

– Nem felbujtás, hanem emberölés alapos gyanúja miatt indítottunk ellenük eljárást – mondta Farkas Kinga, aki további kérdéseinkre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt.
Információink szerint a csibráki fatelepnek „köze" lehet Huszein Tamer megöléséhez, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg. Egy névtelenséget kérő rendőrtiszt a gyilkosság lehetséges okáról annyit mondott: „Visszanyalt a fagyi!" Kisvártatva annyit még elárult, hogy adataik szerint zsarolás állhat a leszámolás hátterében. A Kumbor-perben többek között zsarolás miatt állt bíróság előtt a szerdán kivégzett férfi.

„Nem akarok semmit mondani"
Huszein Tamer felesége és két leánya Mórahalmon él. A környéken lakók szerint a férfi tavaly, négy év után történt szabadlábra helyezése óta hetente legalább egyszer meglátogatta őket, de volt, hogy gyakrabban. Bár voltak, akik azt állították, hogy Huszeint az utóbbi hetekben testőr kísérte, ezt Mórahalmon senki nem erősítette meg, a szomszédok és a közelükben lakók is egybehangzóan azt mondták, „testőrfélét" soha nem láttak mellette.

„Nem akarok semmit mondani, nem akarok újságíróval beszélni!" – mondta Huszein Tamer felesége tegnap, amikor felkerestük.

Előzetesben

Valószínűleg egy hidegvérű bérgyilkos végzett a Kumbor-per egyik vádlottjával, a régóta Csongrád megyében élő egyiptomi állampolgár Huszein Tamerral. A delmagyar.hu értesülése szerint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két férfit gyanúsít, mindkettőjüket őrizetbe vették.

A delmagyar.hu legfrissebb információja szerint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai két férfit gyanúsítanak. Mindkettőjüket őrizetbe vették.

Bárándy György is megszólalt

- Megszólalni is nehezen tudok. Alig hiszem el. Nagyon sajnálom Tamer Huszeint! Évek óta ismerem. Illetve most már csak azt mondhatom, hogy ismertem – nyilatkozta lapunknak Bárándy György. Az egyiptomi állampolgárságú férfit a neves fővárosi ügyvéd védte az úgynevezett Kumbor-perben.

A másodrendű vádlott Huszein Tamert, az elsőrendű vádlott Kumbor Tibort és a harmadrendű vádlott szír állampolgár Manai Redát 2003. július 9-én vették őrizetbe Szegeden. Az ügyészség zsarolással és más bűncselekményekkel vádolta őket. Éveket töltöttek börtönben, az ügyükben még nem született jogerős ítélet. Huszein Tamer, Kumbor Tibor és Manai Reda is többször nyilatkozott lapunknak, azt mondták, alaptalanul vádolják őket.

Bárándy György arra a kérdésre, hogy megfenyegették-e Huszein Tamert, határozott nemmel válaszolt. Azt is elmondta, hogy ügyfelének az elmúlt hónapokban voltak vitás üzleti ügyei, de azok nagyon távol álltak az erőszaktól.

Az egyiptomi állampolgárságú Huszein Tamert szerdán a reggeli órákban, a Tolna megyei Gyönk közelében, a nyílt úton végezték ki. Autóját egy csuklyás férfi megállította, Huszeint kiszállította, és közvetlen közelről lelőtte. Úgy tudjuk, a támadó egy szót sem szólt.
Huszein Tamer nem messze Gyönktől, Csibrák község határában az állami gazdaság által üzemeltetett és jelenleg felszámolás alatt álló fatelepet bérelte mintegy fél éve.

Szegedi központ

Egy maszkot viselő férfi lőtt le egy autóst a Tolna megyei Gyönk közelében. Úgy tudjuk, az áldozat Csongrád megyei: Husszein Tamer, a Kumbor-per egyik volt vádlottja. A hidegvérű gyilkosságnak egy női szemtanúja is van, aki jelentette az esetet a rendőrségen.

Rendőrségi források ugyanakkor nem cáfolták az MTI helyszínről származó információját, miszerint a csibráki fafeldolgozó bérlője az áldozat.

Horváthné Tóth Valéria, Csibrák körjegyzője az MTI-nek elmondta: a felszámolás alatt álló üzemet az utóbbi hat hónapban Huszein Tamer bérelte a felszámolótól. A körjegyző hozzátette: helyben annyit tudtak a férfiról, hogy Szegeden van a vállalkozása központja, és azt, hogy arab ország állampolgára.

Huszein Tamer a Kumbor-perként ismert eljárás másodrendű vádlottja volt 2003-ban. Az ügyészség zsarolással és más bűncselekménnyel vádolta meg a Szegeden élő, egyiptomi származású orvost. 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte. A delmagyar.hu 2008 februárjában arról számolt be, hogy másodfokon a Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki, és hatályon kívül helyezte. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni. (Forrás: hirado.hu)Forrás: mtv.hu


Korábban

Gyilkosság áldozata lett egy férfi szerdán kora reggel Gyönk közelében - közölte a delmagyar.hu-val a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Farkas Kinga elmondta: egy nő bejelentette a rendőrségen, hogy a kora reggeli órákban Gyönk közelében megállította autóját egy maszkot viselő férfi, és a vele utazó ismerősét lelőtte. Az elkövető a holttestet az út szélén hagyta, majd beült a kocsiba, és a nővel tovább hajtott, de később kitette, és egyedül folytatta útját. A járművet a rendőrség Tamásiban, egy parkolóban találta meg.

A delmagyar.hu értesülései szerint az áldozat Husszein Tamer, aki a Kumbor-per egyik mádosrendű vádlottja volt 2003-ban.

Soha nem voltam az arab maffia feje, és ártatlan vagyok azokban a bűncselekményekben, amelyekkel az ügyészség megvádolt – állította Tamer a Délmagyarország vele készült interjújában 2007-ben.

Az egyiptomi állampolgárságú orvost akkor zsarolással és más bűncselekménnyel vádolták. 2005-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság 9 év börtönbüntetésre ítélte. Másodfokon a Pest Megyei Bíróság az ítéletet megalapozatlannak mondta ki, és hatályon kívül helyezte. A pert 2008 februárjában a budapesti II. és III. kerületi bíróság kezdte újra tárgyalni.

A rendőrség később közöl részleteket.

64 hónapig gyanúban

2003. július 9.: Huszein Tamert – Kumbor Tiborral és Manai Redával – őrizetbe vette a Csongrád Megyei Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatala.

2003. július 11.: Az egyiptomi állampolgárságú, büntetett előéletű férfit és társait a bíróság letartóztatta.

2004. január: az ügyészség 2004 januárjában nyújtotta be a vádiratot: zsarolással és más bűncselekményekkel vádolták Tamer Huszeint és társait.

2004. július: a Szegedi Városi Bíróság Kumbor Tibor miatt elfogultságot jelentett be, emiatt a per a fővárosban kezdődött meg.

2005. október: Huszein Tamert kilenc év szabadságvesztésre ítélték.

2007. május: a másodfokon eljáró bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet.

2008. október: az első fokon eljáró bíróság számos vádpontot „ejtett", az ügyészség és a vádlottak is fellebbeztek.

Olvasóink írták

 • 18. Legyőzhetetlen 2008. november 18. 15:33
  „Sajnos az nem oldja meg semmit, mert a mészárlások, bankrablások, ittas vezető balesetek... stb, a többsége állampolgár okozza!!”
 • 17. Simike 2008. november 17. 21:34
  „Én csak annyit akarok mondani, hogy szerintem aki külföldi, és a legkisebb gyanu is felmerül, hogy vét a törvény ellen azt egyszerűen utasítsák ki az országból.
  Hihetetlen hogy miattuk érezze magát veszélyben az állampolgár..”
 • 16. Imcsi 2008. november 15. 22:04
  „"Intelligens, kedves és nagyon barátságos ember volt!
  Semmi rosszindulat nem volt benne, nem egy bűnöző alkat!"
  Hát igen, a fehérgallérosokra nem ez a jellemző! És nem is erőszakos cselekménnyel vádolták meg!”
 • 15. simigh 2008. november 15. 11:19
  „Intelligens, kedves és nagyon barátságos ember volt!
  Ezt elfelejtették odaírni a nyilatkozathoz...
  Semmi rosszindulat nem volt benne, nem egy bűnöző alkat!
  Nevetséges amiket írnak róla, és akik a kommenteket írják azok meg szánalmasak..
  Szörnyű, hogy ilyen történhet ma Magyarországon..
  Irány USA lövöldözzünk, az ember élet nem számít!?”
 • 14. Legyőzhetetlen 2008. november 14. 19:05
  „mitól vagy morcos csak nem a következő cikk miatt :)
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/sedghi_behnam_nekem_kellett_volna_meghalnom/2070788/

  igen, a barnák adjak becsületes hírnév magayrországnak, menj inkább pálinkát inni.”
 • 13. six66 2008. november 14. 08:51
  „Apropó..... tisztelt szabályzat-alkotók.......... ha már " Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja! Ön a(z) 84.0.21.134 IP címről szól hozzá. " hozzáfűzik...... remélem értelmezni is tudják... Magyarország egyelőre MÉG nem "kuss" ország, még ha azzá is akarják tenni... a "gyűlöletkeltést és az uszítás" szavak elég nagy mozgásteret enged annak, aki ellenőrzi............ más... az u.n. IP cím... hm....”
 • 12. six66 2008. november 14. 08:44
  „Apropó.. A CIGÁNY - CIKKEITEKHEZ furcsa mód nem lehet "hozzászólni.... A Kisalföld a győri cSINTÓ cigányt reklámozza ?????????????????????????????????????????????????????????? eszeteknél vagytok ????? Az óvári eLEMÉR is így kezdte, s vagy 5 vádpontban lesz bűnös (bocs... talán kevesebben, mert beköp mindenkit, jó szokása szerint...), mint "MSZP/CIGÁNY önkormányzati képviselő............. Vissza is szoktátok olvasni saját cikkeiteket egy-két év eltelte után ???????? TUD VALAKI CIGÁNY-KIVÉTELT, aki beosztáshoz és lóvéhoz jutott ?????????????? EGYET CSAK !!!! IIIIIDDDDEEEEE írd le barátom. A Kisalföld már évek óta romlik, de hogy cigány-marketingest játsszon, az már egyenesen égő...”
 • 11. six66 2008. november 14. 08:36
  „Ajjajjjj... ma csak hánykolódtam....., nem alszom most napokig, mert megint kinyírtak egy tisztességesen dolgozó, becsületes, aranyos, arab-cigányt.... Ugye mindenki nagyon sajnálja ? Nem tudjátok mikor lesz a temetése ??? Jujjj... sok-sok barna lesz ott..... (Apropó... ha valaki tudja a csukjások elérhetőségét... lenne a temetésen, de egész Magyarországon is néhány megbízása...)”
 • 10. Imcsi 2008. november 13. 20:05
  „Tegnap este az egyik csatornán a hírekben mondják, hogy lelőtték! Utána nézem ugyanitt a teletextet, ott meg az van írva, hogy késsel háromszor mellbe szúrták!”
 • 9. Löw 2008. november 13. 09:23
  „most akkor hogyan is volt? annyi variáció,mint a Lotto szelvényemen. Pedig ott se jött be eddig.”
 • 8. vipi 2008. november 13. 07:08
  „Ezt az átlátszó történetet!
  És aki ezt beveszi...Persze,maszkos pasi az útszélen,én meg megállok neki,hogy parancsoljon,mit óhajt...”
 • 7. 49. 2008. november 12. 20:20
  „Lehetne frissíteni, mert a TV-ben egészen másként hangzott el.”
 • 6. jockey 2008. november 12. 18:55
  „Most megkapta a jogerős ítéletet. Fellebezés elutasítva. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogyha egy maszkos ember - pláne fegyverrel a kezében meg akar állítani az országúton, akkor megállok. Inkább elütöm.”
 • 5. 49. 2008. november 12. 17:22
  „Maszkot viselő egyénnek kevesen álltak volna meg az országúton, hacsak nincs előre megbeszélve. Az ilyen hidegvérű gyilkos nem szokok szemtanút hagyni. Ez a nő nem szemtanú volt, hanem az eset részvevője. Nem egy másik kocsiból, vagy az úton haladva látta az esetet, hanem a kocsijában gyilkolták meg az ismerősét, miközben ő karcolás nélkül megúszta.”
 • 4. Imcsi 2008. november 12. 17:19
  „Hulljon a férgese!”
 • 3. árpádsávos 2008. november 12. 17:09
  „Na. Tehát nem történt semmi.”
 • 2. Hanuka 2008. november 12. 17:07
  „Megint BEVÁNDORLÓ a kőkemény bűnöző! Mért nem lep meg? Ideje lenne észbekapnia a törvényhozóknak!”
 • 1. árpádsávos 2008. november 12. 15:40
  „A maszkos embereknek simán megállunk az út szélén! Valaki hazudik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával gyilkolt a családfő - 9 hónapos kisfiát megfojtotta

Szeged, Gyálarét - Baltával agyonverte 23 éves élettársát, majd megfojtotta 9 hónapos kisfiát egy 22… Tovább olvasom