Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Fodor: az SZDSZ önbizalommal várja a választást

Az SZDSZ számára sikeres lesz az európai parlamenti választás; a liberális párt önbizalommal várja a megmérettetést - mondta az MTI-nek adott interjújában Fodor Gábor.
A politikus szerint az EP-választás tétje az, hogy ki lesz a harmadik erő Magyarországon. Mint mondta, a szabad demokraták a szabadság és a szolidaritás eszméire építő szabadelvűséget képviselik, és ez az eszmekör sok ember számára ma is értéket jelent: az SZDSZ őket szeretné megnyerni. A pártelnök azt mondta, hogy ha a Jobbik lesz a harmadik erő, és szerez EP-mandátumot, az Magyarországnak szégyent jelent a nemzetközi porondon.

Fodor Gábor kijelentette: a jóérzésű emberek számára, függetlenül attól, hogy baloldaliak, jobboldaliak vagy liberálisok, elfogadhatatlan a szélsőjobb gondolkodásmódja. A pártelnök elmondta: az SZDSZ ebben az ügyben kész összefogni a civil szervezetekkel és a demokratikus politikai erőkkel. "Azok miatt a Ku Klux Klan-szerű megmozdulások miatt, amelyeket a szélsőjobb szervez, egy tisztességes társadalomnak ki kell fejeznie a felháborodását" - fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Magyar Demokrata Fórum nem töltheti-e be a harmadik erő pozícióját, úgy válaszolt: ebből a szempontból az MDF nem riválisuk a szó klasszikus értelmében. Megjegyezte, hogy az MDF-et egyfajta testvérpártként kezelik, hiszen az SZDSZ-szel együtt rendszerváltó erő volt, és sajnálják, hogy jelenleg kaotikusak belső állapotaik, szétesett a frakciójuk, és drukkolnak nekik, hogy újra talpra tudjanak állni.

Arról, hogy milyen szintű támogatást hajlandóak adni a kormánynak, Fodor Gábor azt mondta, hogy ezután is segítik a válságkezelő lépéseket, ezekben az ügyekben az SZDSZ stabil és kiszámítható partner lesz. Az egyéb döntésekről, amelyek nem a válságkezeléshez kapcsolódnak, véleménye szerint minden esetben külön meg kell állapodni.

A holokauszttagadás büntethetővé tételéről azt mondta, a szabad demokraták véleménye szerint nem kell feltétlenül ellenezni egy ilyen javaslatot, de az SZDSZ az ügyben szeretne összehívni egy négypárti egyeztetést, illetve felállítani egy eseti bizottságot is. Fodor Gábor azt mondta, csak akkor működőképes egy ilyen jogszabály, ha széleskörű politikai konszenzus van mögötte.

Olvasóink írták

 • 8. vienna 2009. június 10. 14:29
  „Az eljárás ugyanaz!
  Már 56-ban is a fasiszta csőcselék csinálta a forradalmat.
  Régi jó módszer.
  Jolly Joker.
  De sajnos már nem válik de kedves SZDSZ!”
 • 7. Reális 2009. május 03. 09:39
  „Szerintem be volt füvezve,mikor önbizalomról beszélt fodor!A börtönbe kerülnek ezek,nem az EU-parlamentbe!”
 • 6. Arvisura 2009. május 02. 20:56
  „Bizony. Az önbizalmon kívűl semmire sem számithatnak, legalább ez még megmaradt nekik. Végülis ki az a hülye, aki rájuk szavazna? Pl. akiket sikerűl megvenni.”
 • 5. Freddy01 2009. május 02. 19:25
  „Ennek a fodornak valamikor régen még volt ember formája. Igaz nem sok. Mára egy elmeroggyant lett.
  Valami itt nem stimmel. Szerintem az szdsz maga úgy ahogy van, egy fertőző betegség.
  Pl a bajszos rozmár volt pártelnökük is teljesen elhülyült.
  Úgyhogy vigyázni, nem közelükbe kerülni”
 • 4. comet 2009. május 02. 16:48
  „A SZDSZ egy támogatottság nélküli züllött, korrupt párt. Hogy Fodor Gábornak azért van önbizalma, az az Ő baja. A lakosságnak a jelek szerin már nincs bizalma, és jólenne ha már ez is számítana valamit.”
 • 3. Reális 2009. május 02. 12:25
  „Az a szégyen fodor,hogy ti még léteztek és vágni akartok a tortából!A Jobbikra sokkal többen szavaznak majd,mint a szarházi demokratákra,és nagyon sok embert pont ti löktök át a szélsőjobb oldalra!”
 • 2. Citizen 2009. május 02. 10:35
  „Az szdsz önbizalomal elmehet a pi...ba:(”
 • 1. blaze 2009. május 02. 10:12
  „Az a felháborító, hogy becsületes tisztességes embereket nácinak, bűnözőnek kiáltanak ki. Főleg az, hogy épp ez a tolvaj ,bűnvédő banda teszi. Jaj, de összepuszilkodtak az MDF-el :) Nehogy még választási szövetséget is kössenek :) Én meg azt mondom győzzön a Jobbik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem véletlen a világjárvány? Üzleti húzás az egész?

Érdekes blog bejegyzést talált az 5perc.hu internetes portál és kicsit mi is utána néztünk. Tovább olvasom