Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Fidesz: polgárjogot nyert a termelői piac

A Fidesz szerint azzal, hogy egy évvel ezelőtt törvények és jogszabályok változtatásával a kormány lehetővé tette, hogy a termelők közvetlenül eljuttathatják áruikat a fogyasztókhoz, polgárjogot nyert a termelői piac.
Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a fővárosi Hunyadi téri termelői piacon tartott szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: a magyar vásárlók 60 százaléka "magyartermék-érzékeny", tudatosan keresi az őstermelők áruit, ezért a 2010 előtti "buta szabályok" megváltoztatásával lehetővé tették, hogy a termelők és a fogyasztók közvetlen kapcsolata révén jusson el a magyar áru az emberekhez. Mára így "gombamód szaporodnak" a termelői piacok az országban.

Hozzátette: ahhoz, hogy ez létrejöhessen, meg kellett változtatni a kereskedelmi törvényt, magyartermék-rendeletet kellett alkotni, és ennek keretében a termelők 40 kilométeres körzeten belül eljuttathatják áruikat a termelői piacokon keresztül a fogyasztókhoz, míg a budapesti piacokról az ország bármely részéből szállíthatják a saját maguk megtermelt, a termék eredetét igazoló dokumentumokkal rendelkező zöldség- és tejtermékeket, húsokat.

Hoppál Péter hozzátette: a jogszabály-változtatásokkal lehetővé tették azt is, hogy a közintézmények helyben szerezhetik be alapanyagként a termelőktől a friss, egészséges termékeket, így a tojást, a tejet, a túrót, a sajtot, a gyümölcsöket és zöldségféléket, és az ebből keletkező pénzforgalom nem a multinacionális cégeket gazdagítja.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője megjegyezte, az eladókat azzal is segítik, hogy eltörölték az árusításhoz kapcsolódó felesleges, bürokratikus adminisztrációs terheket, így az elmúlt egy év alatt az ország számos pontján alakított ki a helyi önkormányzat termelői piacokat, ahol véleménye szerint előszeretettel vásárolnak az emberek.

A Fidesz szóvivője a Hunyadi téri piacon az eladóktól hazai készítésű sajtféleségeket vásárolt.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2013. május 12. 23:31
  „Ez a história a Fideszt támogató Jakabéknak szól. Túl vagyok én már az ilyesmin, azt veszem, eszem ami ízlik, persze van bizonyos egészséges nem egészséges befolyás is, dehogy magyar vagy nem ez nem érdekel, igaz soha nem is érdekelt.”
 • 4. dödike 2013. május 11. 20:33
  „Azelőtt is kihordták a termelők az áruikat,legfejjebb most jobban rászorulnak a pénzre,pont a megszorítások miatt.”
 • 3. embertelen 2013. május 11. 17:35
  „A fidesz ezt a témát most azért dobta be, hogy elterelje a figyelmet a fideszes trafikbotrányról.”
 • 2. Demalgon 2013. május 11. 16:33
  „Kenyeret és cirkuszt .... ebből cirkusz van, kenyér nincs.”
 • 1. háté 2013. május 11. 14:22
  „A legkevesebb köze a fityesznek van ehhez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izsáki rendőrök - Orbán Viktor lerótta kegyeletét az áldozat sírjánál

Orbán Viktor egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján a szatmárnémeti temetőben. Tovább olvasom