Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Fidesz: hatmilliót kapott Hunvald az önkormányzattól február óta

Mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt - közölte Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője vasárnap Budapesten.
A Fidesz szerint a február óta munkát nem végző polgármester számára ezen kifizetéseket meg kell szüntetni - mondta az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján a kerületi frakcióvezető. Vattamány Zsolt hozzátette: indítványt nyújtottak be, amelyben javasolják, hogy a képviselő-testület függessze fel Hunvald György alapilletményének kifizetését, költségátalányát pedig vonja meg.

A politikus kifejtette: a polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 forintot kapott. Amikor családok ezrei kerülnek egyre lehetetlenebb helyzetbe csak a VII. kerületben, elfogadhatatlan, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított, börtönben lévő, munkáját nem végző polgármester ilyen hatalmas összegű "zsebpénzt" kapjon havonta - fogalmazott Vattamány Zsolt.

Összehasonlításképpen megjegyezte: idén a fűtéstámogatásra 500 ezer, szociális alapú gyermekétkeztetésre pedig mindössze 3 millió forint kiadást tervezett az önkormányzat. Hozzáfűzte, hétfő reggel képviselő-testületi ülés lesz, amelyen - reményei szerint - tárgyalni fogják indítványukat, és szavaznak is majd róla. Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A Népszava csütörtöki számában azt írta, hogy a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött a nyomozati bíró.

A lap értesülését Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette, hozzátéve, a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett. Fazekas Géza beszámolt arról is: a Legfőbb Ügyészség döntött arról, hogy helyt ad indítványuknak, és az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét négy hónappal, 2010. február 3-ig meghosszabbítják.

Indoklásként arról beszélt: az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága egyrészt további nyomozati cselekmények végrehajtását teszi szükségessé, másrészt felmerültek olyan adatok is, amelyek újabb bűncselekmények gyanúját vetik fel. Az ügynek 21 gyanúsítottja van, közülük szeptember elején Kardos Pétert – a pénzügyi bizottság volt elnökét – kiengedték az előzetesből, és a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták - írta a Népszava.

Olvasóink írták

 • 5. gjozsi88 2009. szeptember 20. 14:31
  „13.istván!
  Látod ennyire hülyegyereknek néznek benneteket! Ugráltok a semmibe! Adok neked x millió forintot, de zárolom , nem férsz hozzá! Mennyi pénzed van???”
 • 4. 13.István 2009. szeptember 20. 14:24
  „Szeretnék én is hatmilliót kapni azért ,mert néha kihallgatásra visznek !!
  Az asszonya nem mehet be hozzá ? további juttatásként ??+ teljes ellátás !”
 • 3. gjozsi88 2009. szeptember 20. 14:15
  „Érdekes, ezeket a Fideszes hülyegyerekeket nagyon nem zavarta Deusch Für Tamáska közel 3 évig saját akaratából nem ment be önkormányzati ülésre és mégis felvette a pénzt! Bezzeg a Hunvald, akit egyelőre-jogerős bírósági végzésig-megillet az ártatlanság vélelme,akadályoztatva van és akinek a vagyonát, többek közt ezt a pénzt is zárolta az ügyészség, az nagyon zavarja! Szép politikai hecc kampányt csinál ebből is a Fidesz, a következetesség és tisztesség pártja!”
 • 2. atesz1980 2009. szeptember 20. 13:23
  „Gyönyörű!Ha én kerülnék ilyen helyzetbe már rég elitéltek volna,arról nem is beszélve,hogy azonnal kirugtak volna a munkahelyemről!Ő meg nem dolgozik,mi fizetjük neki a kaját és a szállást és még búsás fizetést is kap!Így kell ezt csiálni!”
 • 1. Csetneky 2009. szeptember 20. 13:21
  „Annak a csúnya Fidesznek már megint semmi sem jó! Állandóan csak kritizálnak! Ez a becsületes Hunvald gyerek nyilván megdolgozott a pénzéért a börtönben, de a Fidesznek semmi sem jó, mindenre nemet mondanak! Igaz, elvtársak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Gábor: az SZDSZ romjain nem lehet új formációt létrehozni

- Nem akarok belesüllyedni ebbe a mocsárba - így búcsúzott a politikus. Tovább olvasom